U bevindt zich hier: Home/Letland/Riga
informatieboekje Riga
Nederlands sprekende gids

Riga

Een bezoek aan de hoofdstad van Letland, Riga. In de middeleeuwen was het een belangrijke handelsstad tussen oosten en west. De stad was zo welvarend dat ze het ‘Parijs van het oosten’ werd genoemd. Dit rijke verleden zien we tijdens de reis terug. De knusse oude binnenstad van Riga, ‘Vecriga’, beschikt over oude, in allerlei kleuren geschilderde, huizen, smalle straatjes, oude kerken en gezellige pleintjes. Op het Domplein is overdag en ’s nachts veel te beleven, er zijn veel leuke restaurants, terrassen en café’s. Of het nu gaat om een bezoek aan de imposante Dom met het grootste orgel van Europa, een muziekconcert of de zon zien ondergaan in de rivier de Daugava, u zult zich niet vervelen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
U wordt met de touringcar van Dalstra Reizen van uw opstapplaats gehaald en naar de luchthaven gebracht. Na aankomst in Riga rijden we met een plaatselijke touringcar naar het hotel. We brengen de middag door in onze gaststad Riga, de stad die al meer dan 800 jaar oud is. Een Nederlands sprekende gids ons te voet mee op ontdekkingstocht. Maak kennis met onder andere de Dom, het jugendstil district, de poedertoren, het kasteel, de St. Peterskathedraal en de drie oudste stenen huizen in Riga, de Drie Broeders. We eindigen de tocht met een proeverij van Riga’s fameuze likeur ‘Black Balsam’. Deze is gemaakt van 24 verschillende kruiden en planten waarvan het recept al 250 jaar bestaat.
Dag 2: Jurmula
Tijdens een korte rondrit door Riga met een Nederlandssprekende gids zien we het Art Nouveau gebied, het centrum en het kruidenkwartier op de centrale markt. Vervolgens rijden we naar de badplaats Jurmala. Hier zien we historische en moderne villa’s die typerend zijn voor deze strandplaats. Ook zien we hier Art Nouveau in Wood. We maken een wandeling over het strand en langs de grote voetgangersgebied Jomas. Na terugkeer in de middag heeft u vrije tijd in de stad. Optioneel bezoekt u bijvoorbeeld de vijf gigantische hallen, die vroeger werden gebruikt voor de opslag van Zeppelins waar de centrale markt is ondergebracht. Deze populaire plek staat op de monumentenlijst van UNESCO. Hier worden verse levensmiddelen als groente, fruit, vlees en vis verkocht. Maar wij doen een proeverij van lokaal voedsel, verschillende soorten roggebrood lokaal gerookte vis, gerookte kip, boter en nog meer. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Kosten € 20 p.p.
Dag 3: vrij of Sigulda
Een vrije dag om in Riga door te brengen. Of een dag met een vleugje middeleeuwen, romantische legendes, kastelen en heroïsche figuren. We trekken landinwaarts en brengen een bezoek aan het plaatsje Sigulda oftewel Lets Zwitserland, gelegen in Gauja Nationaal Park. In deze aantrekkelijke toeristische bestemming wordt in de winter veel aan wintersport gedaan. In de prachtige natuur zien we een aantal kastelen waaronder de ruïnes van het 13de-eeuwse kasteel van de kruisvaarders in Sigulda maar ook het Turaida kasteel. Toeslag € 50 p.p. inclusief vervoer, entree, Nederlandssprekende gidsbegeleiding. Bij boeking opgeven.
Dag 4: terugreis
Als de tijd het toe laat (afhankelijk van vluchttijden) hebben we vrije tijd in Riga. Aansluitend vertrekken we per touringcar naar het vliegveld voor de terugvlucht. Eenmaal aangekomen staat de touringcar van Dalstra Reizen klaar om ons naar de verschillende opstapplaatsen te brengen.

Accommodaties

Ligging

In de historische binnenstad op slechts 500 meter van het operagebouw en het vrijheidsmonument.

Faciliteiten

Bar, restaurant, massagemogelijkheden en lift. In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

Elegant en klassiek ingericht en voorzien van televisie, telefoon, minibar (tegen betaling), kluisje en een badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Verzorging

Uitgebreid ontbijtbuffet

Lees meer

Prijzen

Inclusief

• vervoer opstapplaats – luchthaven heen en terug
• vlucht luchthaven – Riga heen en terug inclusief belastingen
• handbagage (8 kg)
• verzorging op basis van logies/ontbijt
• kamer met douche/toilet
• genoemde excursies exclusief entreegelden
• informatieboekje Riga (per kamer)
• Nederlands sprekende gids ter plaatse tijdens excursies.

Exclusief

• entreegelden
• lunches en diners
• ruimbagage
• reis-/annuleringsverzekering
• € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
• € 15 administratiekosten per boeking.

Opstapschema

Route NDC Vliegreis (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Haren, P+R langs A28
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268