liftbus
reisassistentie
rollator mag mee
volledig verzorgd

Dagtocht Enkhuizen voor minder validen

Vanaf de opstapplaatsen rijden we langs het zuidelijke deel van Friesland, door het mooie Gaasterland naar Stavoren. Hier ligt de boot klaar voor de overtocht naar Enkhuizen. De vaart duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Als we rond het middaguur in het Zuiderzeemuseum aankomen staat daar de gids voor ons klaar die ons meeneemt tijdens de rondwandeling door het buitenmuseum. Deze duurt ongeveer een uur. Aansluitend staat er een koffietafel voor u klaar. Na van nog vrije tijd te hebben genoten, nemen we rond 15.45 uur de museumboot terug naar het parkeerterrein waar de touringcar op ons staat te wachten. Via de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad rijden we naar de Noord-Oost polder waar het diner wordt geserveerd. Aansluitend wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Praktisch

In de haven van Stavoren zijn invalidentoiletten beschikbaar. Op de boot van Stavoren - Enkhuizen zijn alleen gewone toiletten aanwezig. De veerboot is geschikt voor rollators en slecht zeer beperkt geschikt voor rolstoelers. Voor de toiletten aan boord dienen 5 treden naar beneden te worden genomen. Het Zuiderzeemuseum is geschikt voor rollators/rolstoelen. Met de gids wandelen we de route die daar zeker geschikt voor is.

Seniorendagtocht

Sinds 2010 organiseert Dalstra Reizen reizen speciaal voor klanten die minder goed ter been zijn. Dit betekent geschikte excursies zodat u kunt genieten van een programma dat speciaal voor u werd samengesteld. Deze reizen zijn onder andere bedoeld voor mensen die: - eventueel met behulp van een rollator in een rustig tempo een wel korte afstand (paar honderd) meter kunnen overbruggen; - gebruik maken van een rolstoel; - eventueel hulp nodig hebben bij het in en uit de bus stappen.
U dient zelf nog wel een afstand te kunnen overbruggen. De reisassistent is alleen voor hulp. Bent u niet goed ter been en heeft u constant hulp nodig, dan dient u zelf een privé assistent mee te nemen.

Voordelen van deze dagtocht:

- U reist met een liftbus voor het geval de instap van de bus te hoog is of als u een rollator gebruikt; - Een reis assistent reist met u mee; - U krijgt hulp bij het in- en uitstappen en waar dat nodig is; - Alles wordt van A-Z voor u verzorgd; - U maakt sociale contacten; - Uw rollator/rolstoel mag mee!

Opstapschema 12 september

07.50 uur - Drachten, brievenbus ingang Transferium
08.10 uur - Quatrebras, bushalte Dancing
08.30 uur - Leeuwarden, Kalverdijkje
09.00 uur - Heerenveen, carpool tegenover McDonald's
09.15 uur - Joure, Jumbo, G. Knolweg
09.30 uur - Lemmer, Transveer McDonald's
10.00 uur - Stavoren

• 30/8 opstapplaats Joure aangepast

Prijzen

Inclusief

reis per liftbus
boottocht Stavoren – Enkhuizen
entree Zuiderzeemuseum
gids Zuiderzeemuseum
koffietafel Zuiderzeemuseum
reisbegeleiding van Dalstra Reizen
3-gangendiner.

Exclusief

adminstratiekosten € 3,50 per boeking
reis en/of annuleringsverzekering.

Opstapschema

07:25
Surhuisterveen, Torenplein
08:10
Hardegarijp, Station
08:30
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
09:00
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
09:15
Joure, Bushalte rotonde McDonalds (toeslag €25,- p.p)
09:30
Lemmer, Transferium McDonalds
07:50
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
08:05
Leek, P+R Leek A7
08:30
Drachten, Brievenbus ingang Transferium