U bevindt zich hier: Home/Nederland/Sjoën Limburg 2023
volpension
leuke excursies

Sjoën Limburg

Een compleet verzorgde vakantie in het zuiden van ons land. Een mooi stukje Nederland met een vleugje buitenland. Niet alleen landschappelijk gezien is het anders dan in de noordelijke provincies, maar ook het Limburgse dialect doet een beetje buitenlands aan. We hebben voor u met zorg de mooiste excursiedoeleinden uitgezocht waarbij u kennis maakt met de natuur en cultuur ter plaatse. Een reis om dubbel van te genieten.

Dagprogramma

Dag 1: Valkenburg
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting het zuiden van ons land. Na de lunch onderweg rijden we naar Valkenburg. Hier worden we in de middag ontvangen door de medewerkers van hotel Schaepkens van St. Fijt.
Dag 2: Valkenburg-Vaals
Vanuit het hotel gaan we met een treintje door Valkenburg naar de Mergelgrot. Na de lunch in het hotel maken we met de liefhebbers een mooie route door het prachtige heuvellandschap van Zuid Limburg, ook wel “Klein Zwitserland” genoemd. Uiteraard stoppen we even bij het Drielandenpunt in Vaals, het hoogste punt van Nederland.
Dag 3: Margraten – Bierbrouwerij
We rijden naar het nabijgelegen Margraten. Hier liggen op het Amerikaanse oorlogskerkhof ca. 8000 slachtoffers van WO II begraven. President Bush bezocht dit monument samen met Koningin Beatrix. We gebruiken de lunch in het hotel waarna we in de middag een bezoek brengen aan een bierbrouwerij. Tijdens een rondleiding krijgt u alles te horen over het bierproces.
Dag 4: vrij of optioneel Maastricht – boottocht
Een vrije dag. Of gaat u mee naar Maastricht? Hier maken we onder leiding van een gids een rondwandeling door de stad. De oude vestingwallen met winkelstraten, pleinen en talloze monumenten doen tijden herleven. Nadat u de stad heeft verkend stappen we aan boord van een van de boten van Rederij Stiphout. Tijdens een twee uur durende tocht door de historische binnenhaven ’t Bassin komen we door 3 verschillende sluizen. Een mooie tocht. Onderweg wordt een lichte lunch geserveerd. Dagtocht inclusief vervoer,stadsgids, boottocht en lichte lunch € 37,50 p.p. Bij boeking op te geven.
Dag 5: terugreis
We zetten de koffers in de bus en verlaten Valkenburg. Na een laatste gezamenlijke lunch wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Schaepkens St. Fyt

In dit gezellige familiehotel proeft u direct de typisch Limburgse gastvrijheid. Het hotel ligt aan de rand van het dorp op slechts een paar honderd meter vanaf het centrum van Valkenburg.

Faciliteiten

24-uurs receptie, vernieuwd buffetrestaurant, gezellige bar, zwembad en een mooie tuin met groot terras, gratis WiFi en 3 liften. Het hele hotel is goed toegankelijk en op de begane grond bevindt zich een mindervalide toilet.

Kamer

de Comfort kamers beschikken over 2 éénpersoonsbedden, badkamer met douche, toilet en wastafel, gratis kluisje, flatscreen-tv, telefoon & gratis WiFi. Buiten de eigen sanitaire voorzieningen op de kamer, bevinden zich op de tweede en derde etage een aangepaste mindervalide badkamer.

Verzorging

ontbijt en 3-gangen keuzemenu

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class
verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de 1e dag t/m de afscheidslunch op de laatste dag
kofferservice
kamer met douche/toilet
genoemde excursies en entreegelden
entree Mergelgrot
bezoek bierbrouwerij
warme afscheidslunch.

Exclusief

overige entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C - zevenaar +2 uur hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg