prachtige omgeving
vervoer fiets en bagage
fietsen in eigen land!

Fietsen langs de Hollandsche Rijn

De reis volgt een deel van de Rijn door Nederland en via Lek, De Linge, Biesbosch, Maas en Waal eindigt de route in Rotterdam

De Rijn is met 1233 kilometer een van de langste rivieren van Europa. 800 kilometer ervan ligt in Duitsland, waar ook het grootste deel van het stroomgebied ligt, ongeveer 200 kilometer ligt in Zwitserland en 160 in Nederland.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis – fietsen vanaf Arnhem (ca. 50 km)
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Arnhem voor het begin van de fietsroute. Arnhem ligt aan de rivier de Neder-Rijn, de IJssel en de Sint-Jansbeek. De stad ligt aan beide zijden van de Rijn. Via een afwisselende route fietsen we door de Veluwezoom, langs de Grebbeberg en de Utrechtse Heuvelrug. Wij volgen de Rijn langs kasteel Doorwerth via Wageningen en Kasteel Amerongen met haar heerlijke tuinen. Hier staat de bus klaar om u naar het hotel te brengen.
Dag 2: Kasteel Amerongen – Leerdam (Ca. 50 km)
’s Morgens vertrekken wij met de bus vanaf het hotel naar Kasteel Amerongen waar we de route gaan vervolgen naar Asperen. Via de pont steken we de Neder-Rijn over en vervolgen onze route door de Betuwe, De Betuwe staat vooral bekend om zijn grootschalige tuinbouw, waaronder vooral de fruitteelt (appels, peren, kersen en pruimen) Via Buren, Geldermalsen en een mooie route langs de Linge eindigt de route bij Leerdam. De rijke historie van het stadje Leerdam kan worden gevonden in goed bewaarde historische gebouwen zoals de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden, de overgebleven en gedeeltelijk gerestaureerde stadsmuren van de Zuidwal en het Oude Raadhuis. Vanaf de 18e eeuw werd het stadsleven sterk beïnvloed door de glasfabriek en de houtindustrie. De huidige Glasfabriek Leerdam is internationaal bekend als de ‘Royal Leerdam’ In Leerdam staat de bus klaar om u naar het hotel te brengen.
Dag 3: Leerdam – Papendrecht (ca. 60 km)
We starten in Leerdam en fietsen richting Gorinchem. Deze stad is zeker een bezoek waard met haar historische binnenstad en vestingwerken. Na het bezoek aan Gorinchem steken wij de Waal per pont over om vervolgens via Woudrichem het Nationale park de Biesbosch te doorkruisen. In dit natuurgebied komen rivier de Maas en Waal samen. Via de pont steken we de Nieuwe Merwede over om vervolgens uit te komen bij Kop van Het Land. We vervolgen onze route naar Dordrecht. Deze oudste stad van Holland heeft je bijzondere verhalen te vertellen. Beleef ze op historische plekken, in kunstzinnige musea of wanneer je in een 18e eeuw interieur stapt. Vervolgens steken we de Beneden Merwede over om te eindigen bij het hotel in Papendracht/Dordrecht.
Dag 4: Papendrecht/Dordrecht – Rotterdam (ca. 35 km.)
Door het landschappelijke fraaie Alblasserwaard bereik je het op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatste Kinderdijk. De negentien poldermolens vormen een internationale trekpleister van jewelste en zijn vanaf de fiets prima te zien en leveren een bijzonder fotomoment op voor de liefhebbers. Daarna over het water met het Driehoeksveer via Slikkerveer, richting het mooie Rotterdam. Hier staat onder de Erasmusbrug de bus klaar om u naar het afscheidsdiner en daarna naar de verschillende opstapplaatsen terug te brengen.

Accommodaties

Apollo Hotel Papendrecht

Dit 4-sterrenhotel ligt in een typisch Hollandse polder en biedt elegante kamers en een stijlvol restaurant. Het Apollo Hotel Papendrecht is geheel rookvrij.

Faciliteiten

Restaurant, bar en terras. In het hele hotel is gratis WiFi

Kamer:

Airconditioning, Gratis koffie/thee, Kluis, Televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger.

Verzorging:

Uitgebreid ontbijt en ’s avonds een 3-gangendiner.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamers met douche en toilet
fietsroute (per kamer)
vervoer fiets en bagage
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
reis- en annuleringsverzekering

Opstapschema

Route A hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen