Fietsen in eigen land!
vervoer fiets en bagage
fietsroute (per kamer)

Fietsen langs de Nederlandse Hanzesteden

In deze route zijn drie natuur pareltjes opgenomen. De bossen en heidevelden van het Nationale Park de Veluwezoom en het mooi slingerende rivierenlandschap van de IJsselvallei. Deze ingrediënten met daarbij ook nog eens historische Hanzesteden die u onderweg kunt bekijken maakt dit een onvergetelijke fietsreis. Prachtige mix om voor onuitwisbare belevenissen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis – fietsen vanaf Arnhem (ca. 42 km)
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Arnhem voor het begin van de fietsroute. De route begint bij het stadspark Sonsbeek en vervolgens gaan we langs het openluchtmuseum wat zeker een bezoek waard is. Ook kunt u een bezoek brengen aan Burgers’ Zoo richting het Nationale Park Veluwezoom. De route gaat langs uitgestrekte bossen en heidevelden en Europa’s grootste zandverstuivingen. De route eindigt deze dag in Ellecom bij ons hotel. De bus staat hier met uw bagage.
Dag2: Ellecom - Deventer (ca. 51 km)
Na het ontbijt vertrekken we vanuit het hotel en fietsen een route die langs de IJssel volgt. We komen langs de Hanzesteden: Doesburg, Bronkhorst, Zutphen en Deventer. Deze Hanzesteden zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Ze hebben stuk voor stuk een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden, wandel door de historische binnensteden, bekijk de vestingwerken en waan u even terug in de tijd. De route eindig in Deventer. Hier staat de bus klaar die ons terug brengt naar het hotel in Ellecom.
Dag 3: Deventer – Zwolle (ca. 48 km)
Na het ontbijt in het hotel brengt de bus ons naar Deventer waar we de route vervolgen langs de IJssel. Maar voordat u op de fiets vertrekt is er nog tijd om Deventer te ontdekken. Deventer is vooral bekend van de boekwinkels maar ook bijzonder is het gemeentehuis en de fraaie gotische Lebuïnkerk. Beiden vindt u op het Grote Kerkhof. Tip: Bezoek de Deventer Koekwinkel waar al meer dan 400 jaar de wereldberoemde kruidkoek wordt gebakken. Jb. Bussink is de enige koekbakker die tot op de dag van vandaag volgens een eeuwenoud geheim recept de echte Deventer koek bakt. Nu is het tijd om de route te gaan vervolgen richting Zwolle. De route gaat via Hattem waar we de rivier oversteken per pont en fietsen door naar Zwolle. Zwolle is omringd door vier rivieren en is een druk knooppunt geweest in de rijke historie van de stad, die vooral handelaren en reizigers aantrok. Een van de bezienswaardigheden van Zwolle is de peperbustoren. Deze 75 meter hoge toren van de ‘onze Lieve Vrouwenbasiliek’ is al sinds de veertiende eeuw een echte blikvanger van de stad. Hier staat de bus weer klaar om ons na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen terug te brengen.

Accommodaties

Fletcher Landgoed Hotel Avegoor

Het Fletcher Hotel Landgoed Avegoor was ooit een Koninklijke residentie. Het biedt smaakvol ingerichte kamers, een binnenzwembad en een ontspannende sauna. Het hotel beschikt over stijlvolle restaurants en een elegante bar. Het hotel ligt in het bosrijke gebied dat grenst aan de Veluwe. Ongeveer 5 minuten lopen vanaf het centrum van Ellecom.

Faciliteiten

Restaurant, bar, terras, binnenzwembad en een grote privétuin. In het hele hotel is gratis

Kamer:

Gratis koffie/thee, Kluis, Televisie en een badkamer met douche en toilet.

Verzorging:

Uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

• reis in comfort class touringcar
• verzorging op basis van halfpension
• kamers met bad/douche en toilet
• vervoer fiets
• fietsroute per kamer
• vervoer fiets en bagage
• afscheidsdiner.

Exclusief

• entreegelden
• lunches
• kosten pontjes
• € 20 administratiekosten per boeking
• reis-/annuleringverzekering.

Opstapschema

Route A hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen