fietsen in eigen land!
prachtige omgeving
vervoer fiets en bagage

De Veluwe is met een oppervlakte van 91.200 hectare het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Als natuurliefhebber kun je er dan ook je hart ophalen. De Veluwe ligt in de Provincie Gelderland en is meer dan één groot natuurgebied. Zo bestaat de Veluwe uit twee nationale parken: Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Deze twee parken komen aan bod bij deze fietsreis. Geniet van de weidse uitzichten en tijdens de fietstochten komen we langs mooie bossen, heidevelden en passeer we statige landgoederen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis – fietsen vanaf Apeldoorn (ca. 55 km)
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Apeldoorn voor de start van de fietsroute. Vanuit Apeldoorn fietsen we richting het Nationale Park de Veluwe. Fietsen in het park is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Al fietsend komt u langs alle landschapstypes van het park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Hier kan u een bezoek brengen aan het Kröller-Müller museum. We vervolgen de route naar de rand van Arnhem. We fietsen langs de indrukwekkende Airborn begraafplaats en Airborn Museum. Vervolgens komt u via fietspaadjes langs Kasteel Doorwerth. Neem de tijd voor een korte wandeling om het kasteel en geniet van een heerlijk kopje koffie op het binnenplein. Over de Fonteinallee fietsen we naar het fietspontje van Driel. Via Elst zeer sfeervolle en een leuke tussenstop komen we aan bij ons hotel in Nijmegen-Lent.
Dag 2: Nijmegen/Lent – Arnhem (ca. 60/50 km)
Vandaag nemen we, na het ontbijt in het hotel’ de route naar Arnhem. De route gaat via de Ooijpolder langs mooie kronkelige paden. U ziet een divers landschap met prachtige rivierlopen, zandgaten, moerassen en uiterwaarden. Hier staan ook diverse oude steenfabrieken, die inmiddels gesloten zijn. In het plaatsje Ooij is er even tijd voor een lekker kopje koffie. We vervolgen de route en gaan een stukje via Duitsland (via het Düffel-Kellener Altrhein und Fussmarschen) en komen aan bij Millingen aan de Rijn. Hier steken we de Rijn over per Pont en komen langs het meer De Bijland om vervolgens in Herwen aan te komen. Hier staat het Huis Aerdt, een prachtig historisch pand omringd door knotwilgen en grachten. De route brengt ons vervolgens via Het Leuven naar Loo aan de Neder-Rijn. Hier nemen we het pontje naar Huissen en fietsen langs de Neder-Rijn naar Arnhem. Hier steken we de John Frostbrug over. In de Tweede Wereldoorlog speelde de brug een belangrijke hoofdrol vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerde troepen in september 1944, als onderdeel van Operatie Market Garden. Via Arnhem centrum fietsen we naar Oosterbeek. Hier kunt u een interessant bezoek brengen aan het Airborn Museum at Hartenstein. Het museum is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag en heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, uitrustingsstukken, interviews, foto’s en video’s. In Oosterbeek staat de bus klaar om u naar het hotel te brengen.
Dag 3: Arnhem-Apeldoorn (ca. 48 km)
Na het ontbijt wordt u door de bus gebracht naar de omgeving van Arnhem waar we de route vervolgen door het Nationale Park Veluwezoom. Het heuvelachtige gebied bestaat grotendeels uit gevarieerd bos, heide, en een enkele zandverstuiving. In het zuidelijke, meest heuvelachtige deel van het park liggen meerdere landgoederen zoals Heuven en Beekhuizen. De route gaat langs Eerbeek en langs het Apeldoorns kanaal. Op weg naar Beekbergen komt u de klein en grote Loenense waterval tegen. Vervolgens fiets u verder door de bossen van Ugchelen en hier staat de bus weer klaar om ons na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen terug te brengen.

Accommodaties

Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent

Dit 4-sterrenhotel ligt in Lent tegen Nijmegen aan en op ca. 20 minuten loopafstand tot het centrum en ca. 5 minuten vanaf de Spiegelwaal bij de oude brug van Nijmegen. Het hotel is geheel rookvrij.

Faciliteiten

Restaurant, bar en terras. Wellnesscentrum, In het hele hotel is gratis Wifi

Kamer:

Airconditioning, Gratis koffie/thee, Kluis, Televisie en een badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Verzorging:

Uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

• reis in comfort class touringcar
• verzorging op basis van halfpension
• kamers met bad/douche en toilet
• vervoer fiets
• fietskaart per kamer
• vervoer fiets en bagage
• afscheidsdiner.

Exclusief

• entreegelden
• lunches
• kosten pontjes
• € 20 administratiekosten per boeking
• reis-/annuleringverzekering.

Opstapschema

Route A hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen