prachtige tuinen
volpension
reisleiding Janneke Veenstra

Lentetuinen

Op veler verzoek hebben wij een tuinreis georganiseerd naar fraaie bloembollen tuinen in het land van Maas en Waal. Lente en bloembollen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden . Wat is er mooier dan na de winter te kunnen genieten van het fris uitlopende blad van vaste planten in combinatie met kleurrijke voorjaarsbloeiers ?In het zuiden van ons land hebben verschillende tuineigenaren al een aantal jaren hun tuin opengesteld voor liefhebbers van bloembollen.

Dagprogramma

Dag 1: Hoeve Schettereind - Tuin in de Mehre – Valkenburg
Vanaf de verschillende opstapplaatsen beginnen we deze tuinreis met het bezoek aan de landelijk gelegen Hoeve Schettereind in Roosteren. Eigenaren zijn Harm en Margot Pustjens. Nadat zij in 2005 deze oude hoeve hadden gekocht zijn ze begonnen met het aanleggen van deze sfeervolle tuin. Omdat ze graag ook in het voorjaar veel kleur in de tuin willen hebben worden er ieder najaar ca. 20.000 bollen gepoot in de verschillende borders, manden, potten en tuinvakken. Een feestje om hier rond te lopen in deze ca 1.2 ha grote boerderij-tuin. Naast alle werkzaamheden in de tuin heeft Margot ook een groendecoratie-atelier All Seasons Decorations aan huis waar ze verschillende workshops organiseert. Bij aankomst staat een heerlijk lunchbuffet voor ons klaar. Ook is er een gezellig winkeltje. In het naastgelegen dorpje Susteren ligt de nog jonge tuin van Diana en Rob Koolen. Tuin in de Mehre is ontworpen door de bekende tuinontwerpster Dina Deferme en oogt al heel volwassen. De langgerekte tuin ligt achter het nieuwbouwhuis. Mooie doorkijkjes, verrassende hoekjes, groenblijvende hagen en overal zijn mooie kleurcombinaties met voorjaarsbollen te bewonderen. Diana serveert koffie/thee en wat lekkers. Hierna is het nog maar een klein eindje rijden naar Valkenburg, waar we de komende twee nachten verblijven in Grand Hotel Monopole.
Dag 2: Brookergarden - Kasteeltuinen Arcen
Vandaag bezoeken we twee heel verschillende tuinen, die beide natuurlijk in het teken staan van bloembollen en voorjaarsbloemen. De bekende privétuin van Loek en Annemarie Gubbels is een must voor de verwende tuinliefhebber. De zelfontworpen tuin is met veel liefde en zorg aangelegd en bestaat uit verschillende en vloeiend in elkaar overlopende thema's, waar in het voorjaar meer dan 20.000 bollen in volle bloei staan. De bij velen bekende tuinontwerpster Jaqueline van der Kloet heeft destijds het bollenontwerp gemaakt. In totaal ca 0.6 ha en perfect onderhouden. We worden verwend met koffie en een stukje vlaai. Ook zijn er verschillende planten, potten, standaards etc. te koop. Niet ver hier hiervandaan ligt de beroemde Kasteeltuin Arcen. Dit is eigendom van het Limburgs Landschap. Na aankomst lunchen we hier gezamenlijk, waarna u voldoende tijd heeft om deze prachtig aangelegde tuin te ontdekken, waar duizenden voorjaarsbloemen staan te pronken. Naast de voorjaarsbloeiers geniet u hier van een groot aantal andere tuinen. Een heerlijk park om rond te dwalen of de tropische kas te bezoeken. In het kasteel, dat dateert uit de 17e eeuw, zijn o.a. verse bloemstukken te bewonderen. Ook is er een mooie winkel. Op de terugweg bezoeken we de bekende Kwekerij Bastin.
Dag 3: Villa Sprezzatura - De Tuinen in Demen
Het is tijd om de koffers in te laden waarna we vertrekken naar Nijmegen, waar de koffie klaar staat bij Geert en Karin. Zij kochten Villa Sprezzatura in 2020 en in 2021 konden ze de tuin al openstellen. Deze 0.35 ha grote tuin is aangelegd in de Arts-en-Crafts stijl en ligt rondom de meer dan 100 jaar oude villa. Een prachtige tuin met hoogteverschillen, een vijver, twee Victoriaanse kassen, een orangerie, een amfitheater en bijzondere plantenbakken. Het voorjaar laat zich hier duidelijk gelden. Er zijn ook plantjes te koop en bijzondere Franse brocante. Voor het bezoek aan onze laatste tuin rijden we naar De Tuinen in Demen. Martje en Fridhof verwelkomen ons in hun grote zelfontworpen tuin (1,5 ha) waar elk deel van de tuin zijn eigen combinatie aan bollen heeft gekregen. Een hele evenwichtige en inspirerende tuin waar in het voorjaar bloembollen en andere voorjaarsbloeiers de hoofdrol spelen. Martje haar kennis en gevoel voor kleur is duidelijk te zien. We lunchen hier gezamenlijk in de gezellige theeschenkerij. Daarna is het alweer tijd om het Land van Maas en Waal te verlaten. We zullen op onze terugreis onderweg nog genieten van ons afscheidsdiner waarna u teruggebracht wordt naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

Grand Hotel Monopole

Grand Hotel Monopole bevind zich in het mooie Valkenburg aan de Geul en is al meer dan 100 jaar een begrip in gastvrijheid.

Faciliteiten:

Gezelling restaurant, terras, serre, bar en lift.

Kamer:

Comfortabel ingericht met tv, telefoon, kluis, wekkerradio, draadloos internet en badkamer met douche/bad, toilet en haardroger.

Verzorging:

prima ontbijtbuffet en 's avonds een goed verzorgd driegangendiner met koffie/thee na.

Website:

www.grandhotelmonopole.nl

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche en toilet
verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op dag 1 t/m het afscheidsdiner op dag 3
reisleiding door Janneke Veenstra - Veerenhuis
genoemde excursies inclusief entreegelden en fooi hotel.

Exclusief

reis- en annuleringsverzekering
€ 20 administratiekosten

Opstapschema

Route Heen Janneke Veenstra (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Utrecht, Westraven P+R