NIEUW!
Gidsen Belfast en Dublin
Indrukwekkende excursies

Noord Ierland en Ierland op z’n mooist

De natuur van Ierland is fascinerend. Tijdens deze reis zien we de mooiste gebieden van het Ierse land. We ontdekken karakteristieke steden, indrukwekkende landschappen en onvoorstelbaar mooie natuurverschijnselen als de Giants Causeway, Glenveagh National Park, de fjorden van Killary, de Cliffs of Moher en natuurlijk mogen ook een rondrit langs de bekende Sleahead Drive en de beroemde Ring of Kerry niet ontbreken. We ervaren de Ierse cultuur vol tradities en genieten van de traditionele Ierse muziek. Ierland staat bekend om zijn gastvrijheid en nodigt u uit voor een fantastische reis om nooit meer te vergeten.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis - overtocht IJmuiden - New Castle
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar de haven van IJmuiden, waar de ferry voor ons klaarligt voor de overtocht van IJmuiden naar New Castle. Aan boord kunt u genieten van een uitstekend dinerbuffet.
Dag 2: New Castle – Cairnryan
Na het ontschepen in de haven van New Castle vervolgen we onze reis door het prachtige Engelse landschap naar Cairnryan. Cairnryan is een klein Schots dorpje dat gelegen is aan de oostelijke oever van Loch Ryan. Het is een belangrijke dorpje vanwaar ‘s avonds onze overtocht van Schotland naar Noord – Ierland zal vertrekken. Later op de avond arriveren we in Belfast waar de overnachting voor ons gereserveerd is.
Dag 3: Belfast
Belfast is één van de meest populaire bestemmingen van Europa. De stad ademt charme, barst van de creativiteit en kent bijzonder indrukwekkende bezienswaardigheden. Reden genoeg om met onze gids op pad te gaan om deze stad beter te leren kennen. In de middag bezoeken we het Titanic Museum in Belfast (entreeticket incl.), een museum dat het verhaal verteld van de Titanic die in Belfast gebouwd werd. Van de bouw van het schip tot de eerste reis en de rampzalige momenten die hebben plaatsgevonden. Vanavond verblijven we in de omgeving van Ballymony voor de overnachting.
Dag 4: Giant's Causeway en Glenveagh National Park
De hele route langs de noordkust van Londonderry naar Belfast heet de Causeway Coast. Dit is vernoemd naar het meest imposante stuk kust net ten noorden van Dunluce Castle: De Giant's Causeway (entree inbegrepen). Deze bijzondere rotsformatie bestaat uit maar liefst 38000 basaltzuilen. Zo’n 60 miljoen jaar geleden is er een vulkaanuitbarsting geweest welke heeft geleid tot het bestaan van de Giants Causeway. Het is het meest bekende natuurwonder van Ierland. We vervolgen onze reis naar Glenveagh National Park dat met zijn prachtige bergen, ongerepte meren, watervallen, valleien, inheemse bossen en een pittoresk kasteel met al zijn originele meubels een van de meest magische plekken is om te bezoeken in Donegal.
Dag 5: Killary fjords, Connemara
Killary Harbour is één van de slechts drie gletsjerfjorden die in Ierland bestaan. Dit bijzondere fjord biedt onderdak aan bijvoorbeeld zeehonden, otters en er wordt gezegd dat er zelfs haaien en dolfijnen gespot zijn. Gaat u mee op een prachtige rondvaart door de adembenemende landschappen van het noorden van het Connemara National Park (+- 26 pond). Via Connemara rijden we door naar de omgeving van Galway.
Dag 6: Cliffs of Moher, de Burren en Bunratty Castle
De Cliffs of Moher (+- €10 p.p.) staan bekend als de hoogste klipkusten in Europa. De klippen bestaan uit kalksteen en strekken zich uit over een lengte van acht kilometer aan de Ierse westkust. Het hoogste punt ligt op maar liefst 214 meter en biedt een prachtig uitzicht. Na ons bezoek aan deze bijzondere plek rijden we door naar Bunratty Castle (+- €18 p.p.). Een groot kasteel dat we vanuit de verte al kunnen zien staan. Bunratty Castle is één van de meest complete en intacte kastelen van Ierland en komt oorspronkelijk vanuit de Vikingstijd. We vervolgen onze reis naar de omgeving van Trallee waar het diner al voor ons klaar staat.
Dag 7: Slea Head Drive - Dingle
Slea Head Drive is één van de mooiste en beste kustroutes waar Ierland om bekend staat. De route is 30 kilometer lang en biedt fantastische uitzichten op de kustlijn, oude forten, het zandstrand en eindigt op het uiterste puntje van Dingle. Onderweg zien we verschillende kapelletjes en hutten van prehistorische kolonisten. Op het uiterste van Dingle geniet u van een prachtig vergezicht op o.a. de Blasket Islands, welke bekend staan om de natuur en wilde dieren die er leven.
Dag 8: Ring of Kerry
Vandaag staat de Ring of Kerry op het programma. We rijden door de diepe bossen naar de ruige wateren van de Atlantische Oceaan, rijden langs prachtige witte stranden maar ook steile rotsen komen we tegen. We zien onderweg wilde herten rondzwerven, koeien en schapen in de velden en bewondert u onderweg ook de watervallen welke neerstorten in kristalheldere beken vol met wilde zalm. De Ring of Kerry trekt mensen van over de hele wereld en dat is met een reden. Na deze dag vol indrukken rijden we terug naar ons hotel.
Dag 9: Rock of Cashel - Dublin
De Rock of Cashel (+- €8 p.p.) is een prachtig erfgoed welke hoog boven de velden van het Ierse platteland uit torent. Het kasteel is meer dan 1000 jaar oud en in het midden is de kathedraal uit de 13e eeuw te vinden. Een hoog kruis, een romaanse kapel, een gotische kathedraal een abdij, de hal van het predikantenkoor en een 15e-eeuws torenhuis kenmerken de rijke geschiedenis van de Rock of Cashel. We rijden door naar de omgeving van Dublin, waar het hotel voor ons gereserveerd is.
Dag 10: Dublin
Dublin is omgeven door hoge bergen, wordt doorkruist door een rivier en is gelegen aan een prachtige baai. Dublin ademt geschiedenis, creativiteit en cultuur. Hippe boetiekjes, keienstraten en echte Ierse pubs. We maken een city tour door de stad met onze gids en ’s middags is er ruimte voor vrije tijd in deze vriendelijke stad.
Dag 11: Dublin en Holyhead
Vandaag maken we vanuit Dublin de oversteek naar Holyhead in Wales. We rijden door het mooie landschap van Wales en Engeland om de haven van Hull te bereiken. In de avond maken we de oversteek van Hull naar Rotterdam.
Dag 12: terugreis
Na het ontbijtbuffet en het ontschepen in Rotterdam wordt u teruggebracht naar de verschillende opstapplaatsen.
Buitenlandse valuta:
in Engeland en Noord-Ierland Britse ponden, in Ierland euro's.
Reisdocumenten
Voor het reizen naar Verenigd Koninkrijk en Noord Ierland is een geldig paspoort vereist!!

Accommodaties

DFDS Ferry

Aan boord van één van de schepen waarmee u de overtocht van IJmuiden-Newcastle maakt is er een tweepersoons binnenhut voor u gereserveerd. Deze is voorzien van douche, toilet en een stapelbed. Een hut met lage bedden kunnen wij op aanvraag voor u boeken. Voor sommige reizen is er al standaard een buitenhut voor u gereserveerd. Aan boord geniet u van alle faciliteiten aan boord. Een wandeling maken over het dek, een gokje wagen in het casino, een filmpje pakken in de bioscoop of uitgaan in de nachtclub met live muziek.

Verzorging

uitgebreid ontbijtbuffet en dinerbuffet aan boord is inbegrepen.

Lees meer

Hotelinformatie

We verblijven in de omgeving van Belfast(1 nacht), Portush Atlantic Hotel (1 nacht), Alligham Arms Hotel (1 nacht), omgeving Galway (1 nacht), Brandon Hotel (3 nachten) en Belveder hotel in Dublin (2 nachten). Uw kamer is minimaal voorzien van douche en toilet. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De juiste adresgegevens ontvangt u ca. 1 week voor vertrek bij uw reispapieren. Verzorging is op basis van halfpension.

Lees meer

P&O Ferry's

Aan boord van één van de schepen waarmee u de overtocht van Hull-Rotterdam maakt is er een tweepersoons binnenhut met stapelbed voor u gereserveerd. Deze is voorzien van douche, toilet en een stapelbed. Aan boord geniet u van alle faciliteiten aan boord. Een wandeling maken over het dek, winkelen in de tax-free shop of een drankje nemen in de bar.

Verzorging

op basis van halfpension

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension.
buitenhut op de heenreis.
kamer met douche/toilet
binnenhut met stapelbed op terugreis.
gids in Belfast en Dublin
inclusief genoemde excursies, excl. entreegelden

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E Hoofdlijnen - Oosterhout +6 (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R