Nieuw!
Gidsen Belfast, Dublin en Londonderry
Informatieboekje

Noord Ierland en Ierland op z’n mooist

De natuur van Ierland is fascinerend. Tijdens deze reis zien we de mooiste gebieden van het Ierse land. De kennismaking begint in het bruisende Belfast met de indrukwekkende muurschilderijen en de daarbij horende ‘geschiedenis’. Verder zien we langs de kust het immense Giants Causeway, een onvoorstelbaar natuurverschijnsel. Zo rijden we door maanlandschappen en zien hoe de natuur z’n werk heeft gedaan in de verschillende natuurparken bij o.a. de Cliffs of Moher. Maar naast de natuur nemen we uiteraard een kijkje achter de schermen van de Ierse cultuur. De verhalen die worden verteld, de voertaal Gaelic en de muziek en dans die worden gespeeld, zijn van generatie op generatie doorgegeven en vormen met de voertaal Gaelic nog steeds een belangrijk deel van het dagelijks leven. Een bijzondere reis waar de traditie van gastvrijheid een belangrijke rol speelt. Als gast bent u altijd van harte welkom!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Rond het middaguur vertrekken we vanaf de opstapplaatsen naar Rotterdam waar de ferry voor ons klaar ligt voor de nachtelijke oversteek naar Kingston upon Hull. Aan boord kunt u genieten van een uitstekend dinerbuffet.
Dag 2: Wales – Dublin
Dwars door Engeland trekken we naar het noordwesten van Groot Brittannië. We reizen naar het schiereiland Anglesey waar de ferry voor ons klaar ligt voor de oversteek naar Dublin. Hier verblijven we de komende nacht (www.greenislehotel.com of gelijkwaardig)
Dag 3: Dublin – Galway
Met een gids maken we deze ochtend een rondrit door de stad. U kunt onder andere kennismaken met het Trinity College en Dublin Castle. Vervolgens vertrekken we westwaarts naar Galway. Onder weg nemen we een kijkje bij de kloosterruïnes van Clonmacnoise aan de oever van de Shannon Rivier. De vele graven met hun kruisen stammen uit de middeleeuwen en worden door muren omgeven (ca. € 8 p.p.). De overnachting vindt plaats in Galway (www.ladygregoryhotel.ie).
Dag 4: The Burren – Cliffs of Moher
Vandaag maken we een excursie naar het natuurgebied “de Burren”. Het landschap met z’n kalksteenformaties, grotten en ondergrondse rivieren is een unieke belevenis. Een mooie tocht waarbij een uitzicht over de Cliffs of Moher, die maar liefst 214 meter oprijzen uit de woeste Atlantische Oceaan en daarmee één van de hoogste klifkusten van Europa, uiteraard niet mag ontbreken. Met helder weer heeft u een adembenemend uitzicht tot aan de heuvels van de Connemara. Aansluitend rijden we naar het overnachtingshotel in Ballina (www.downhillinn.ie).
Dag 5: Letterkenny
Na het ontbijt vervolgen we de reis naar het noorden van Ierland, Letterkenny. Onderweg passeren we leuke plaatsjes als Donegal en Sligo en maken een aantal stops. In de middag komen we aan in universiteitsstad Letterkenny waar we de komende 2 nachten verblijven (www.clanreehotel.com).
Dag 6: Glenveagh Nationaal Park – Londonderry
Er staat alweer een mooie route op het programma. We maken een tocht door het meest spectaculaire park van Noord Ierland, Nationaal Park Glenveagh. In dit grote ongerepte natuurpark vinden we door gletsjers gevormde dalen en heidevelden rond Lough Beag. Onderweg nemen we een kijkje in Glenveagh Castle met z’n prachtige tuinen (ca. £ 7 p.p.). In de middag rijden we naar (London)Derry waar we een rondwandeling over de oude stadsmuren maken onder leiding van een gids. Na enige vrije tijd brengt de chauffeur ons terug naar het hotel in Letterkenny.
Dag 7: Giants Causeway
We laten Letterkenny achter ons en volgen de kustroute oostwaarts naar het bezoekerscentrum van Giants Causeway. Circa 38.000 symmetrische, zeshoekige basaltblokken trotseren hier de branding. Via een wandeling (steil) bereiken we dit natuurverschijnsel maar ook kunt u met een pendelbusje worden gebracht (prijs ca. £ 2 p.p.). Vervolgens voert de route ons naar Carrick-a-Rede. Hier maken we een wandeling over de traditionele touwbrug (ca. £ 7 p.p.). Deze traditionele brug, die het vasteland naar het eiland Carrick-aRede verbindt, werd gebouwd door vissers die op 23 m hoogte hun netten controleerden. Via Carrickferrus rijden we verder naar Belfast waar we de komende 2 nachten verblijven (Holiday Inn Express Belfast City - Queen’s Quarter).
Dag 8: Belfast
Onder leiding van een gids maken we tijdens een stadsrondrit kennis met Belfast. In deze levendige stad met zowel prachtige Victoriaanse als zeer moderne architectuur hebben we ook aandacht voor de wijken Shankill en Falls. Hier worden we herinnerd aan de kloof tussen protestanten en katholieken. In de middag bent u in de gelegenheid Titanic Quarter te bezoeken. Rondom Titanic Quarter werd het legendarische schip gebouwd en te water gelaten. Een zeer bijzondere ontmoeting (ca. £ 18 p.p.). Of kiest u liever voor vrije tijd? Aansluitend keren we terug naar het hotel voor diner en overnachting.
Dag 9: Stanraer – Gretna Green
We laten Ierland achter ons en nemen de ferry naar het Schotse Stanraer. Door Schotland rijden we naar Gretna Green. Hier vinden we de Old Blacksmith Shop (ca. € 4 p.p.). In Schotland mocht men van 1754 tot 1940 op jongere leeftijd trouwen dan in Engeland zonder toestemming van de ouders. De plaatselijke smid zag er brood in en trouwde veel jonge stelletjes in de oude Smederij. Tegenwoordig worden er nog paren in de echt verbonden. Dan vervolgen we onze route door het Britse landschap, parallel aan de Hadrian Wall die in vroegere tijden Engeland van Schotland scheidde. In de middag komen we aan in Newcastle en schepen we in aan boord van de ferry van DFDS-Seaways. Hier gebruiken we het dinerbuffet en maken we ons klaar voor de nachtelijke oversteek naar IJmuiden.
Dag 10: terugreis
Na een heerlijk ontbijtbuffet gaan we van boord. Vervolgens rijden we terug naar de verschillende opstapplaatsen, maar niet voordat we onderweg hebben genoten van een afscheidslunch.
Buitenlandse valuta:
in Engeland en Noord-Ierland Britse ponden, in Ierland euro's.
Reisdocumenten
Voor het reizen naar Verenigd Koninkrijk en Noord Ierland is een geldig paspoort vereist!!

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
binnenhut met douche/toilet aan boord
kamer met douche/toilet
gids in Belfast, Dublin en Londonderry
excursies exclusief entreegelden
afscheidslunch.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E Hoofdlijnen - Oosterhout +6 (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R