U bevindt zich hier: Home/Oostenrijk/Andre Rieu in Wenen
concert Andre Rieu
mooie excursies
Heurigendiner
4-sterrenhotel in Wenen

André Rieu in Wenen

Azië, Australië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Europa, er is geen continent waar André Rieu zijn publiek niet kan bekoren met zijn walsen. André Rieu geldt als een van de meest succesvolle violisten van onze tijd en staat over de wereld bekend als moderne “koning van de Wals’. Zijn optreden in Wenen staat ieder jaar opnieuw garant voor muziekgenot. Daarbij, hoe komt de koning van de Wals beter tot zijn recht als in de ‘stad van de Wals’, Wenen?

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
We reizen vanaf de verschillende opstapplaatsen via de Nederlands-Duitse grens bij Zevenaar naar het zuiden van Duitsland. Met de nodige stops onderweg arriveren we bij ons overnachtingshotel.
Dag 2: Passau – Wenen
Na het ontbijt vertrekken we richting Passau. Een gids vertelt ons veel over deze mooie stad waar elke dag, rond het middaguur, een orgelconcert plaatsvindt (ca. € 4 p.p.). De dom van Passau beschikt namelijk over een van ’s werelds grootste orgels. Hierna vervolgen we onze reis naar Wenen. Bij aankomst in ons hotel worden we ontvangen door Nederlandssprekende reisleiding die ons tijdens ons verblijf vergezeld.
Dag 3: Wienerwald en Heurigen
Een absoluut hoogtepunt van de excursie door het Wienerwald is de rondleiding door het mystieke klooster Heiligenkreuz, het klooster van de zingende monniken. Maar ook het bezoek aan Keizerstad Baden met zijn bijzondere gebouwen als het Stadttheater en het Casino zal zeker een indruk achter laten. De avond brengen we door op typisch Weense manier. Het diner wordt namelijk bij een Heurigen geserveerd in een gezellige atmosfeer onder het genot van een fijn glas wijn. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.
Dag 4: Stadstour Wenen en Concert
Deze ochtend maken we een interessante stadsrondrit door Wenen. Geniet van de route langs de Ringstrasse, de belvedère en verschillende bezienswaardigheden van de stad. In de middag heeft u tijd om u klaar te maken voor het concert dat met een vroeg diner in het hotel start. Dan is het zover: André Rieu – LIVE in Wenen en u bent erbij! Sluit uw ogen en geniet van de beroemde Wener Operette melodieën, spirituals, musical- tot aan volksliederen. André Rieu staat voor zijn liefde voor muziek en is veelzijdig entertainer. Een concert dat u niet mag missen.
Dag 5: Melk– Zuid-Duitsland
Nog helemaal onder de indruk van het concert wordt het tijd om Wenen weer te verlaten. Op de route brengen we een bezoek aan het plaatsje Melk, bekend vanwege de abdij (ca. € 12,50 p.p.). De versierde zalen binnenin zijn prachtig maar vooral de bibliotheek en de kloosterkerk zijn de moeite van het bekijken waard. Na dit bezoek reizen we terug naar de omgeving van Nürnberg waar diner en overnachting zijn gereserveerd.
Dag 6: terugreis
Vanaf ons overnachtingshotel keren we terug naar Nederland. Hier genieten we van een gezamenlijk diner waarna ieder naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht

Accommodaties

Hotel Kaiser Franz Joseph in Wenen

Hotel Kaiser Franz Joseph

Living Hotel Kaiser Franz Joseph is gevestigd in een elegante woonwijk in het 19e stadsdistrict van Wenen, en biedt een elegante lobbybar en een sparuimte met een sauna en een fitnessruimte. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer bad of douche en toilet
excursies en genoemde entreegelden
- Stift Heiligenkreuz
- concert (zitplaats 4e rang)
gids in Passau
excursie Wienerwald
Heurigenavond met diner en drankje
stadsrondrit Wenen met gids
Nederlandstalige reisleiding ter plaatse
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
overige entreegelden
administratiekosten (€ 15 per boeking)
calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Carpool Nieuwleusen A 28, t/o Oude Rijksweg 510
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant