U bevindt zich hier: Home/Oostenrijk/Ried im Zillertal
volpension
geen 1-persoonskamertoeslag
al 30 jaar een Dalstra Reis
inclusief Tiroler Abend

Tirol is een populaire vakantiebestemming en staat synoniem voor Lederhosen, Gemütlichkeit en Tiroler-avonden. Door het Zillertal stroomt de rivier de Ziller. Het landschap wordt bepaald door imposante bergen met naaldbo¬men, bebos¬te hellingen, prachtige gletsjers, fraaie alpenflora en glooiende weiden. Vanuit dit dal maken we excursies naar de prachtigste plaatsjes en gebieden. Een gevarieerde reis met verblijf in een gezellig familiehotel.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Frankfurt en München naar Ried. Na aankomst in het hotel kunt u aan¬schuiven voor het diner.
Dag 2: middagtocht Gramai-alm
In de middag en bij goed weer bezoeken we de Gramai-alm waar u naar de waterval kunt wandelen. Op het terras bij een kop koffie genieten van Tiroler muziek.
Dag 3: Schwarovski - Innsbruck
Deze ochtend nemen we een kijkje bij de wereld van Schwarovski (ca. € 19 p.p.). In 4 hallen worden verschillende kunstwerken van dit bijzonder geslepen glas tentoongesteld. Uiteraard is de winkel ook geopend. Vervolgens rijden we in de middag naar Innsbruck. Met een plaatselijke gids ontdekken we marktpleintjes, slotgrachten, nauwe straatjes (Gassen), mooie gevels en historische monumenten. Vandaag gaat er een lunchpakket mee.
Dag 4: Rattenberg - Zillertaler Höhenstrasse
Deze ochtend nemen we een kijkje in Rattenberg met z’n smalle stadspoorten, talrijke oude gebouwen en glas- en kristalslijperijen. Na de lunch in het hotel maken we met minibusjes een mooie rit over de Zillertaler Höhenstrasse (inclusief in de reissom). Deze panoramaweg loopt hoog in de bergen. Onderweg hebben we de mooiste uitzichten.
Dag 5: Kaiserrundfahrt
Een mooie dag. We rijden naar Kufstein bekend om het heldenorgel met ruim 4000 orgelpijpen. De oude binnenstad is prachtig. Via Ellmau en St. Johann gaan we naar Kitzbühel. Na de lunch heeft u vrije tijd. Een ideale gelegenheid met de kabelbaan de Kitzbühler Horn of de Hahnenkamm op te gaan. Via Westendorf reizen we terug naar het hotel. In de avond is er in het hotel een gezellige avond met live muziek.
Dag 6: Gerlospas-Kaprun
Over de Gerlospas en de Gerlosplatte rijden we naar Krimml met de hoogste watervallen (380 m) van Europa (ca. € 4 p.p.). Op spectaculaire wijze stort de watermassa zich naar beneden. Dan rijden we naar Kaprun voor een bezoek aan het stuwmeer Wasserfallboden. Bussen en een kabelspoor brengen ons naar een hoogte van 2040 m (ca. € 19,50 p.p.). Maak een heerlijke wandeltocht of geniet van de omgeving. Vandaag is een lunchpakket inbegrepen. Ook vandaag weer stevig schoeisel aanbevolen! In de avond bezoeken we een Tiroler avond in Fügen.
Dag 7: Stoomtrein Jenbach - Mayrhofen/Hintertux
In de ochtend rijden we naar Jenbach. Vanaf hier rijden we met een stoomtrein (ca. € 13,40 p.p.) naar het gezellige toeristenplaatsje Mayrhofen. Wie dat wil kan met de Penkenbahn de prachtige bergwereld bekijken. Ofwel gaat u na gebruik van uw lunchpakket mee naar de eeuwige sneeuw op de Hintertux gletsjer, 3250 m hoog (lift ca. € 24 p.p.). Deze avond hebben blaaskapellen zowel in Ried als in Kaltenbach hun optreden. Beide zijn te voet bereikbaar.
Dag 8: terugreis
Na het ontbijt rijden we in één dag terug naar Nederland. Nadat we van het afscheidsdiner hebben genoten wordt u naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Alpina Ried

Hotel Alpina****

Het hotel ligt aan de rand van het dorp Ried im Zillertal, een vakantiedorp in het midden van het dal. Het centrum ligt op ca. 5 minuten loopafstand. Ried is een gezellig vakan­tiedorp van waaruit u prachtige fietstochten kunt maken. Ried wordt omgeven door overweldigende bergtoppen als de Kellerjoch (2350 meter) en de Sonnwendjoch (1986 meter).

Faciliteiten

gezellig restaurant, (bier)stube en tuin. Het voorste deel van het hotel beschikt over een lift. Het ontspanningscentrum beschikt over een zwembad, sauna, solarium en een Turks stoombad. In dit hotel beschikt u over gratis WIFI.

Kamer

voorzien van douche/toilet, televisie, radio en telefoon. Het merendeel beschikt over een balkon.

Verzorging

’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner

Website

www.alpina-ried.at

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
volpension (v.a. het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de - laatste dag)
muziekavond
entree Tiroler avond
bezoek Zillertaler Höhenstrasse
gids Innsbrück
gratis entree in ontspanningscentrum
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner

Exclusief

entreegelden
lunch op heen- en terugreis
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant
Harlingen, NS Station (toeslag €35,- p.p.)
Sneek, NS Station (toeslag €30,- p.p.)
Joure, Bushalte rotonde McDonalds (toeslag €25,- p.p)
Dokkum, busstation (toeslag €30,- p.p.)
Damwoude, bushalte winkelcentrum (toeslag €30,- p.p.)
Veenwouden, Treinstation (toeslag €25,- p.p.)
Beoordelingen
Gerrit en Anja de Jong - van Rhenen
Op 28 Juli 2013 heb ik kennis gemaakt met mijn huidige echtgenoot. De Chauffeur Ab van Soest heeft het prille begin van onze liefde meegemaakt . We hadden beide een reis omgeboekt en kwamen als single in Ried . Op 19 Maart 2015 zijn we getrouwd en zijn blij dat deze reis ons samen heeft gebracht . Prachtige omgeving leuke excursies en veel lol beleefd . Daarna hebben ons reis geboekt in 2014 bij Dalstra en ook in 2015 gaan we weer een reis maken met Dalstra .
Anja
Een mooie reis die ook geschikt is voor singles . Prima chauffeur Ab van Soest die voor de eerste keer wegens ziekte van een chauffeur deze reis heeft overgenomen. Complimenten daarvoor een ervaren chauffeur met vele tips vanwege het hete zomerweer. De reis die ik geboekt had naar Noorwegen ging niet door en toen heb ik deze reis geboekt. Daar heb ik tot op de van vandaag geen spijt van . Je zit ver van huis en leert iemand kennen die 30 km van je af woont. Die ook een reis had geboekt die niet door ging. Zo zie je maar dat het leven vol verrassingen zit die je niet van te voren weet .
P. de Jong / E.A.de Jong-ter Weele
Hele fijne week gehad. Wij zijn maar met een paar excursies meegeweest, want ons doel was wandelen. Het weer was schitterend en in het Zillertal zijn diverse mogelijkheden.Deze reis is zeer geschikt voor de oudere deelnemer, want de excursies zijn kort en vaak is de lunch weer in het hotel. Je kan dan keuze maken, wel of niet mee. Rustige chauffeur, heerlijk eten en goede bediening. Vele malen met Dalstra op vakantie en telkens weer met veel plezier. Tot een volgende keer. Met.vr. gr. Piet en Lies de Jong uit Aldeboarn
E.J. van der Laan
Erg gezellig. Fantastische nieuwe bus en lof voor de chauffeur.
Willem
Verleden jaar voor het eerst een excursie reis gemaakt met Dalstra. Wij hebben genoten van deze prachtige reis, ook onze chauffeur/reisleider alle complimenten.Daarom kunnen wij deze reis ook bij ieder aanbevelen. Onze volgende reis is inmiddels geboekt.