gids in Innsbruck
muziekavond in hotel
boottocht Achensee

Tirol is een populaire vakantiebestemming en staat synoniem voor Lederhosen, Gemütlichkeit en Tiroler-avonden. Door het Zillertal stroomt de rivier de Ziller. Het landschap wordt bepaald door imposante bergen met naaldbo¬men, bebos¬te hellingen, prachtige gletsjers, fraaie alpenflora en glooiende weiden. Vanuit dit dal maken we excursies naar de prachtigste plaatsjes en gebieden. Een gevarieerde reis met verblijf in een gezellig familiehotel.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Frankfurt en München naar Ried. Na aankomst in het hotel kunt u aanschuiven voor het diner.
Dag 2: middagtocht Gramai-alm
In de middag en bij goed weer bezoeken we de Gramai-alm waar u naar de waterval kunt wandelen. Op het terras bij een kop koffie genieten van Tiroler muziek.
Dag 3: Schwarovski - Innsbruck
Deze ochtend nemen we een kijkje bij de wereld van Schwarovski (ca. € 25 p.p.). In 4 hallen worden verschillende kunstwerken van dit bijzonder geslepen glas tentoongesteld. Uiteraard is de winkel ook geopend. Vervolgens rijden we in de middag naar Innsbruck. Met een plaatselijke gids ontdekken we marktpleintjes, slotgrachten, nauwe straatjes (Gassen), mooie gevels en historische monumenten.
Dag 4: Rattenberg - boottocht Achensee
Deze ochtend nemen we een kijkje in Rattenberg met z’n smalle stadspoorten, talrijke oude gebouwen en glas- en kristalslijperijen. Vervolgens rijden we naar de Achensee waar we een mooie boottocht over het meer gaan maken. Geniet van de mooie uitzichten die u heeft vanaf het water.
Dag 5: Kaiserrundfahrt
Een mooie dag. We rijden naar Kufstein bekend om het heldenorgel met ruim 4000 orgelpijpen. De oude binnenstad is prachtig. Via Ellmau en St. Johann gaan we naar Kitzbühel. Na de lunch heeft u vrije tijd. Een ideale gelegenheid met de kabelbaan de Kitzbühler Horn of de Hahnenkamm op te gaan. Via Westendorf reizen we terug naar het hotel.
Dag 6: Gerlospas-Kaprun
Over de Gerlospas en de Gerlosplatte rijden we naar Krimml met de hoogste watervallen (380 m) van Europa (ca. € 8 p.p.). Op spectaculaire wijze stort de watermassa zich naar beneden. Dan rijden we naar Kaprun voor een bezoek aan het stuwmeer Wasserfallboden. Bussen en een kabelspoor brengen ons naar een hoogte van 2040 m (ca. € 28,00 p.p.). Maak een heerlijke wandeltocht of geniet van de omgeving. Ook vandaag weer stevig schoeisel aanbevolen!
Dag 7: Stoomtrein Jenbach - Mayrhofen/Hintertux
In de ochtend rijden we naar Jenbach. Vanaf hier rijden we met een stoomtrein (ca. € 20,00 p.p.) naar het gezellige toeristenplaatsje Mayrhofen. Wie dat wil kan met de Penkenbahn de prachtige bergwereld bekijken. Ofwel gaat u mee naar de eeuwige sneeuw op de Hintertux gletsjer, 3250 m hoog (lift ca. € 30 p.p.).
Dag 8: terugreis
Na het ontbijt rijden we in één dag terug naar Nederland. Nadat we van het afscheidsdiner hebben genoten wordt u naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Alpina Ried

Hotel Alpina****

Het hotel ligt aan de rand van het dorp Ried im Zillertal, een vakantiedorp in het midden van het dal. Het centrum ligt op ca. 5 minuten loopafstand. Ried is een gezellig vakan­tiedorp van waaruit u prachtige fietstochten kunt maken. Ried wordt omgeven door overweldigende bergtoppen als de Kellerjoch (2350 meter) en de Sonnwendjoch (1986 meter).

Faciliteiten

gezellig restaurant, (bier)stube en tuin. Het voorste deel van het hotel beschikt over een lift. Het ontspanningscentrum beschikt over een zwembad, sauna, solarium en een Turks stoombad. In dit hotel beschikt u over gratis WIFI.

Kamer

voorzien van douche/toilet, televisie, radio en telefoon. Het merendeel beschikt over een balkon.

Verzorging

’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner

Website

www.alpina-ried.at

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
halfpension
muziekavond
gids Innsbrück
gratis entree in ontspanningscentrum
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner

Exclusief

entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant