U bevindt zich hier: Home/Oostenrijk/Salzburg en Wenen
Nederlandse gidsen
2 prachtige steden en omgeving
bezoek Schönbrunn

Salzburg en Wenen

Een prachtige reis naar het historische centrum van Salzburg dat zo intact is dat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. We vinden er barokke paleizen, historische kerken, knusse koffiehuizen en authentieke winkeltjes en vinden er de sfeer van de film ‘the Sound of Music’. Ook brengen we een bezoek aan de romantische keizerstad aan de veelbezongen Donau, Wenen. Bekende gebouwen als de Hofburg en Schönbrunn uit de tijd van keizerin Elisabeth, tekenen de stad. Tegenover de pracht en praal van vroeger vinden we de mooie nieuwbouw waaronder het Haashaus en het park UNO-city. En vergeet u niet te proeven van de Sachertorte die met een kop Weense koffie bijna ondenkbaar is. Een bezoek aan twee steden die menig hart hebben veroverd.

Dagprogramma

Dag 1: zuid-Duitsland
Nadat iedereen van de opstapplaatsen is opgehaald rijden we naar onze oosterburen. Via de snelwegen maken we onze reis naar de omgeving van Passau waar de eerste overnachting is gereserveerd.
Dag 2: Salzburg
Aan het begin van de middag arriveren we in de beroemde keizerstad Salzburg. Met een gids maken we een wandeling langs de vele bezienswaardigheden, waaronder het geboortehuis van Mozart en de monumentale Domkirche. Een aantal punten herkent u vast van de film “The Sound of Music”. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel, gelegen in Sankt Leonhard nabij Salzburg. Hier verblijven we de komende twee nachten.
Dag 3: Bad Ischl – Hallstatt
Vandaag maken we een mooie tocht door de omgeving van het Salzkammergut. Langs de Fuschlsee en de Wolfgangsee rijden we naar de keizerlijke plaats Bad Ischl. Hier vinden we de voormalige zomerresidentie van keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth of Sisi. Deze keizerlijke villa was een huwelijksgeschenk van aartshertogin Sophie aan haar zoon Franz Joseph. Tijdens een 45 minuten durende rondleiding komt u alles te weten over het leven van deze familie. Entreekosten ca. € 14,50 inclusief het park en de entree van de Villa. We rijden verder naar Hallstatt, dat vanwege zijn prachtige omgeving op de monumentenlijst van de UNESCO staat. Doordat het in een zoutrijk gebied ligt, heeft het dorpje, aan de oevers van de Hallstattersee, zich ontpopt tot een toeristische plek van belang. Kortom een mooie plek voor een heerlijke wandeling.
Dag 4: Schloss Schönnbrunn
We laten Salzburg achter ons en rijden via Melk naar Wenen. Hier nemen we een kijkje in het beroemde Schloss Schönbrunn (ca. € 14,20). Het imposante zomerpaleis van keizerin Sissi is een van de belangrijkste culturele erfgoederen van Oostenrijk. Hier vinden we het Palmenhuis, de Gloriette en in het paleis de prachtige zalen waarin keizer Franz Joseph en keizerin Sissi verbleven. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Stockerau waar het dinerbuffet op ons wacht. Hier verblijven we de komende 3 nachten.
Dag 5: Wenen
Vanochtend maken we onder leiding van een gids een indrukwekkende rondrit door de stad. In de middag brengen we een bezoek aan de Hofburg waar de geschiedenis van de Habsburgers verder wordt uitgediept. Ook maken we een wandeling door de oude Graben in het centrum van Wenen.
Dag 6: Wienerwald
Een absoluut hoogtepunt van de excursie door het Wienerwald is de rondleiding door het mystieke klooster Heiligenkreuz, het klooster van de zingende monniken. Maar ook het bezoek aan Keizerstad Baden met zijn bijzondere gebouwen als het Stadttheater en het Casino zal zeker een indruk achter laten. Na het diner in het hotel De avond brengen we door op typisch Weense manier. Het diner wordt namelijk bij een Heurigen geserveerd in een gezellige atmosfeer onder het genot van een fijn glas wijn met muzikale begeleiding. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.
Dag 7: Wachau
Na het ontbijt rijden we naar het Wachaugebied met zijn fraaie, hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte wijnbouwterrassen. We nemen een kijkje in het plaatsje Dürnstein waar u heerlijk door het dorpje kunt wandelen of in een Heurigen kunt genieten van een plaatselijk wijntje. Dan gaan we langs Passau naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Neurenberg.
Dag 8: terugreis
Over de Duitse snelwegen keren we terug naar Nederland. Hier wordt u, nadat u van een afscheidsdiner heeft kunnen genieten, naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Gasthof Simmerlwirt

Gasthof Simmerlwirt ligt direct naast de dorpskerk in het dorp Sankt Leonhard aan de voet van de ‘Unterberg’.

Faciliteiten

een Oostenrijkse Gaststube, restaurant en terras. De hogere verdiepingen zijn toegankelijk per lift. In de hele accommodatie is WiFi beschikbaar.

Kamer

deze zijn verdeeld in het hoofdgebouw en het tegenover liggende pension. Uw kamer beschikt over televisie en een badkamer met bad/douche en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon.

Verzorging

ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner.

Website

www.simmerl.at

Lees meer

City Hotel Stockerau

Dit keurige hotel ligt in het centrum van de voorstad Stockerau op ca. 20 minuten van het centrum van Wenen. De trein brengt u in ca. 30 min. naar de Prater (ca. € 6,60 per enkele reis).

Faciliteiten

lounge met receptie, restaurants, café, gratis internet, lift, speelruimte, wijnstube, wintertuin met terras, wellnessruimte met sauna, stoombad, etcetera en fitnessruimte.

Kamer

televisie, telefoon, radio, internetaansluiting (gratis), minibar, safe en schrijftafel. De badkamer is voorzien van bad of douche en toilet.

Verzorging

ontbijtbuffet en ’s avonds een driegangen menu/buffet

Website

www.cityhotel-stockerau.at

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class bus
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlandstalige gidsen in Salzburg en Wenen
bezoek Schloss Schönnbrunn
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant