NIEUW
mooie excursies
incl. paardensleerit

Winterwonderland Salzkammergut

De vakantieregio Attersee-Attergau is de perfecte omgeving voor een idyllische vakantie in de winter. Het Salzkammergut wordt ook wel het merenparadijs van Oostenrijk genoemd en staat dan ook bekend als één van de mooiste streken van Oostenrijk. De vroegere zoutwinning uit de vele mijnen kenmerkt deze bijzondere regio. Het gebied bestaat uit hoge bergen en prachtige meren met daaromheen charmante dorpjes met ieder hun eigen verhaal. Het Salzkammergut heeft alle ingrediënten voor een heerlijke winterse escape!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar Duitsland, waar het diner en de overnachting voor ons gereserveerd zijn in de omgeving van Plattling.
Dag 2: Passau
Na het ontbijt vertrekken we naar Passau, de drierivierenstad van Oostenrijk. In Passau komen zowel de Donau en de Inn als de Ilz bijeen en dat maakt de ligging van de stad uniek. Er is ruimte voor vrije tijd in de historische binnenstad. Bezoekt u de oude kathedraal, het uitkijkpunt bij Veste Oberhaus, of de prachtige St. Paul kerk of geniet u van een drankje in één van de gezellige restaurants. We vervolgen onze reis naar ons hotel in St. Georgen Attergau, waar we de komende dagen zullen verblijven.
Dag 3: Merengebied, St. Wolfgang en Hallstatt
Vandaag verkennen we het Salzkammergut, een regio welke zijn naam dankt aan de winning van tafelzout. We bezoeken de Salzkontor en krijgen een korte rondleiding door een lokale winkel welke gespecialiseerd is in natuurlijk zout. We vervolgen onze reis naar St. Wolfgang, één van de meest romantische dorpen gelegen aan de Wolfgangsee. De plaats is bekend van diverse musicals en absoluut een bezoek waard. Op de terugweg rijden we naar Hallstatt, vanwaar u met de Salzbergbahn eenvoudig naar de Hallstadt Skywalk kunt gaan (optioneel) en kunt genieten van een prachtig uitzicht. Daarna keren we terug naar ons hotel voor het diner en de overnachting.
Dag 4: Salzburg en Mondsee
Vandaag ervaren we de sprookjesachtige magie van Salzburg. Samen met onze gids bezoeken we de geboorteplaats van Mozart in de beroemde Getreidegasse, de verschillende kerken en kathedralen en de beroemde Sint-Pietersabdij. We eindigen onze rondleiding bij de banketbakkerij die bekend staat als de uitvinden van de beroemde ‘Originele Mozartkugel’. Onze gids vertelt ons alles over hoe de Mozartkugel gemaakt wordt, incl. proeverij. We rijden door naar de Mondsee en sluiten de dag af met een bezoek aan de basiliek, die internationaal bekend staat als de trouwkerk uit de film ‘The Sound of Music’.
Dag 5: Paardensledetocht en keramiekmuseum
Vandaag staat er een bijzondere activiteit op het programma: we maken een paardensledetocht door het schilderachtige landschap van Bad Ischl. We beleven een magische reis en zweven over de met sneeuw bedekte paden terwijl we het idyllisch landschap bewonderen. Het ritmische geklik van paardenhoeven zorgt voor een serene soundtrack tijdens het luisteren naar de interessante verhalen en anekdotes. Na deze bijzondere start van de dag rijden we naar de stad Gmunden, gelegen aan de Traunsee en de Attersee. Deze stad staat bekend als de plaats van herkomst van de Gmundner-keramiek. We bezoeken de keramiekfabriek en ook een bezoek aan het kasteel Schloss Ort mag zeker niet ontbreken. Het kasteel bestaat uit twee delen: een landkasteel en een kasteel op het eiland Ort dat via een brug met elkaar verbonden is. Na een dag vol indrukken keren we terug naar ons hotel.
Dag 6: Regensburg
Na het ontbijt is het tijd om de koffers weer te pakken en vertrekken we naar Duitsland. Onderweg maken we een stop in Regensburg. We vervolgen onze reis naar het overnachtingshotel in de buurt van Geiselwind waar het diner al voor ons klaarstaat.
Dag 7: terugreis
Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar het hoge noorden. Onderweg zullen we een stop maken voor het afscheidsdiner waarna u weer teruggebracht wordt naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
excursies m.u.v. dag 1, 6 en 7
kamer met douche en toilet
stadstour Salzburg
rit met paardenslee
tour Gmundner Ceramics
afscheidsdiner

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 20 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C - zevenaar hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg