professionele begeleiding
halfpension
uniek programma
informatieboek

Rusland: Sint Petersburg en Moskou

We beginnen onze reis in de culturele hoofdstad van Rusland; Sint Petersburg. De stad is als een openlucht museum en het is niet moeilijk een voorstelling te maken van de tijden dat de tsaren en hun gevolg hier de scepter zwaaiden. Na een verblijf van 4 dagen in St. Petersburg stappen we op de hogesnelheidstrein (Sapsan) richting de machtige hoofdstad van Rusland; Moskou. Hier leven middeleeuwse kerkjes en communistische bolwerken naast elkaar, aangevuld door het hedendaagse kapitalisme. Moskou en Sint Petersburg, twee uitersten en hoewel de Russen zeggen dat je niet beide steden lief kunt hebben zijn het beide steden om van te houden!

Reisleidster Bonnie van der Velde

De reis wordt volledig begeleid door reisleidster Bonnie van der Velde in samenwerking met een Nederlands sprekende lokale gids.
* Bonnie van der Velde woonde en werkte zo’n 15 jaar in Rusland. Ze begon als docente op een MBO college in Sint Petersburg waarna ze in 2003 besloot en uitgeverij in toeristische producties te beginnen. Het bedrijf overleefde meerdere crisissen en was goed voor meer dan een miljoen kopieën van de Moskou en Saint Petersburg In Your Pocket per jaar. In 2014 besloten haar zij en haar echtgenoot Rusland te verlaten en zich in China te vestigen. Bonnie verkocht in 2015 haar aandelen in het bedrijf. Tot nog toe worden de stadsgidsen nog steeds uitgegeven.

Dagprogramma

Dag 1: St. Petersburg
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar St. Petersburg. Hier worden we na aankomst naar ons hotel gebracht en krijgen we van reisleidster Bonnie algemene informatie over de reis. Aansluitend gebruiken we het diner in het hotel.
Dag 2: St Petersburg
Vandaag maken we uitgebreid kennis met St. Petersburg tijdens een uitgebreide rondrit door de stad. Hierbij brengen we een bezoek aan het Peter en Paul fort dat door Peter de Grote werd gebouwd, naar voorbeeld van vestingstad Naarden. In de kathedraal liggen de tsaren van Rusland, de Romanovs, begraven. We vervolgen onze rondrit langs de hoogtepunten van de stad en zien onder andere het Alexander Nevsky klooster, de Bronzen Ruiter, het Smolny Instituut, de Kazan kathedraal, de Hermitage en kruiser Aurora. Na afloop van de rondrit blijven we in het centrum van de stad. Hier maken we met onze reisleidster een wandeling langs de bezienswaardigheden van Nevsky Prospekt met onder andere het Alexandrinsky theater. Ook bezoeken we delicatessenwinkel Jelisejev en kopen we wat fruit op de markt van Vladimirskaya. Na de lunch bezoeken we de Kerk van de Verlosser op het Bloed (entree inclusief). Aan het eind van de middag keren we met de bus terug naar het hotel.
Dag 3: Cultureel St. Petersburg
Deze ochtend staat in het teken van de kunst en schatten die er in de beroemde Hermitage zijn te bewonderen (3 uur). In de middag heeft u vrije tijd of kunt u met uw reisleider een fietstocht € 50 p.p.) door de stad maken met als thema ‘Nederlands Sint Petersburg’. Hiermee duiken we in de Nederlands-Russische geschiedenis. Kosten € 50 p.p. inclusief fietshuur en gidsbegeleiding, bij boeking opgeven. Aan het eind van de middag maken we een boottocht (inclusief) en zien we de stad vanaf het water. Vervolgens stappen we samen op de bus richting ons hotel.
Dag 4: Peterhof
We gaan een dagje de stad uit naar een van de vele buitenverblijven van de tsaren. Vanuit het centrum van de stad nemen we de ‘meteoor’ (watertaxi) over de Finse Golf naar ‘het Versailles van het Noorden’: Peterhof. Hier maken we een wandeling door het park met haar vele fonteinen. Ook bezoeken we 1 van de vele kleine ‘paleisjes* in het park. Na ons bezoek aan Peterhof worden we door de ‘meteoor’ weer naar het centrum van de stad gebracht. Geniet hier van vrije tijd of maak een wandeling met de reisleidster. Aan het einde van de middag keren we per metro terug naar ons hotel.
Dag 5: Moskou
Na het ontbijt en uitchecken brengt de bus ons naar het ‘Moskou station’ waar we op de hogesnelheidstrein Sapsan richting Moskou stappen. Een bijzondere belevenis. Direct na aankomst in Moskou maken we een rondrit langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad. We zien het machtige Kremlin, de Verlosserskathedraal, de oude en nieuwe Arbat, het Witte huis, de machtige Zeven Zusters. We maken een fotostop op de Mussenheuvel en bewonderen de mooie universiteit MGU (een van de 7 zusters). Aan het eind van de middag begeven we ons naar het hotel waar we samen het diner gebruiken. Deze avond wonen we een lezing bij van Wabke Waaijer*, correspondent en docente op de universiteit in Moskou. *= Wabke Waaijer (1985) studeerde Slavische Talen en Culturen en Filosofie en woont en werkt sinds 2013 in Rusland. Ze schrijft voor de website Raam op Rusland waar ze onder andere een serie interviews met Russen publiceerde. Eerder schreef ze voor de Leeuwarder Courant, St. Petersburg & Moscow Times. Ze interviewde reisleidster Bonnie van der Velde (voor de Leeuwarder Courant) over haar keuze om in Rusland te gaan wonen. Daarnaast doceert ze Nederlands aan de Moskouse Linguistische staatsuniversiteit.
Dag 6: Moskou nader bekeken
We beginnen de dag met een bezoek aan het centrum van de macht; het Kremlin met haar mooie kathedralen, vervolgens maken we een wandeling door de Alexander tuinen, hier zien de wisseling van de wacht. Daarna heeft u vrije tijd om het Rode Plein en warenhuis Gum te ontdekken en een hapje te eten/kopje koffie te drinken in een van de gezellige straatjes rondom het Kremlin. We sluiten de dag af met een stadswandeling door middeleeuws Moskou gevolg door een metro tour langs de meest indrukwekkende stations van het ‘paleis van het volk’.
Dag 7: kloosters in Moskou
We beginnen de dag met een bezoek aan het best bewaarde 17e -eeuwse klooster van Moskou; het Nieuwe Maagdenklooster* en de naastgelegen begraafplaats. Dit is de plek waar onder andere Boris Jeltsin, Raisa Gorbatsova, Dmitri Shostakovich en Anton Chekhov begraven liggen. Vervolgens is er tijd om te lunchen op de oude Arbat. Na de lunch heeft u vrije tijd. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de Tretjakov Gallery (€ 35 p.p.), nummer 1 op het gebied van Russische kunst. *= Momenteel staat het Nieuwe Maagdenklooster in de steigers, het is niet bekend wanneer de restauratie klaar is. Indien het niet mogelijk is om te bezoeken brengen we een bezoek aan Kolomenskoe Usadba en het paleis van Tsar Alexey Mikhailovich http://mgomz.com.
Dag 8: terugreis
We eindigen ons bezoek aan Moskou met een wandeling in communistisch tentoonstellingscomplex VDNk (tentoonstelling voor de verworvenheden van de volkseconomie). Dan wordt het tijd om afscheid te nemen van het mooie Rusland. We vertrekken richting het vliegveld en eenmaal terug op Nederlandse bodem staat de bus van Dalstra Reizen voor ons klaar om ons naar de opstapplaatsen terug te brengen.
Informatie avond 6 februari
Op donderdag 6 februari organiseert Dalstra Reizen een informatieavond. Bonnie van der Velde geeft informatie over deze reis en kan uw vragen beantwoorden. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan telefonisch of via www.dalstra.nl

Accommodaties

Holiday Inn St. Petersburg Moskovskye Vorota

Het Holiday Inn St. Petersburg Moskovskie Vorota is een comfortabel hotel voorzien van alle faciliteiten die u nodig heeft. Het ligt aan de rand van het stadscentrum en heeft een metro station naast de deur (Moskovskie Vorota) vanwaar het 4 stops is naar metro Nevsky Prospekt in het centrum van de stad (rechtstreekse lijn). Het hotel ligt aan het plein van Moskovskie Vorota de overwinningspoort die werd gebouwd ter ere van de overwinning in de Russisch-Turkse oorlog in 1828-1829.

Faciliteiten

3 Bars, 2 restaurants (steakhouse en Italiaans), fitness centrum, wifi, ATM, winkeltje en lift. In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

Telefoon, televisie, kluisje, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Verzorging

Ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner of buffet inclusief mineraalwater en koffie of thee na.

Lees meer

Izmailovo Delta Hotel

Tegenover een groot park (Izmailovo) en naast de grootste souvenir markt van Moskou/Rusland. Het is een historische plek aangezien dit ook het gebied is waar Tsaar Peter de Grote opgroeide. Het hotel is goed te bereiken vanuit het centrum van de stad met de metro. Het hotel maakt onderdeel uit van het Izmailovo hotel complex dat in de jaren 80 werd gebouwd voor de Olympische spelen in Moskou.

Faciliteiten

restaurant, bar, lift, wellnes (€) met Hamam, massage, solarium, fitnessruimte (gratis) en sauna. In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

televisie, airconditioning, koelkast en badkamer bad/douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner inclusief mineraalwater en koffie of thee na.

Website

www.izmailovo.ru/en

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer vanaf de opstapplaatsen naar Schiphol en terug, inclusief lunchpakket
vlucht Amsterdam – St Petersburg
vlucht Moskou – Amsterdam
luchthavenbelastingen
12 kg handbagage
vervoer ter plaatse in touringcar
vervoer ter plaatse per openbaar vervoer
verzorging op basis van halfpension (ontbijt en lunch of diner)
kamer met douche en toilet
excursies inclusief:
stadsrondrit Sint Petersburg en toegang tot Peter en Paul Fort en kathedraal en de bloedkerk
wandeling met Bonnie over Nevsky Prospekt/bezoek aan de markt en metro rit
Hermitage
Peterhof retourticket meteoor, toegang tot het park en bezoek klein museum (Mon Plaisir)
stadsrondrit Moskou
lezing door Wabke Waaijer
entree Kremlin en kathedralen (exclusief wapenkamer)
wandeling middeleeuws Moskou door Bonnie
metro tour Moskou
Nieuw Maagdenklooster of Kolomenskoe Usadba
entree VDNk-complex (exclusief Paviljoens)
Nederlandssprekende gids in St. Petersburg en Moskou
reisleiding door Bonnie van der Velde
informatieboekje St Petersburg en Moskou.

Exclusief

overige lunches/diners
ruimbagage 23 kilo € 55
optionele excursies
visum ca. € 120 p.p.
fooien
reis- en annuleringsverzekering
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Opstapschema

Route NDC Vliegreis (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Haren, P+R langs A28
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268