****hotel aan de kust
voordeling excursiepakket
optionele excursies met oa Branko

Zonvakantie Sloveense kust, cultuur en natuur

Slovenië, het land aan de zonnige kant van de Alpen. Wereldberoemd vanwege de grotten en het ongerepte landschap. Meer dan de helft van het land wordt bedekt door bossen waar nog bruine beren voorkomen. Een land vol bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te ontdekken en beleven. Ervaar zelf hoe schitterend het land is tijdens de tocht “Sloveense tradities”, een ontspannen dagdeel op het platteland waarbij u kennis maakt met het leven van alle dag. Ook in de standplaats Izola, gelegen aan de ca. 43 km lange kust van Sloveens Istrië, is het heerlijk toeven.

Zonvakantie

Tijdens deze reis is het vervoer naar de bestemming en het hotel op basis van halfpension voor u gereserveerd en kunt u genieten van zon, zee en strand. U kunt zelf kiezen welke excursies u wilt bijboeken. Misschien wilt u wel een heel voordeelexcursiepakket voor de prijs van €180,- bijboeken. De keus is aan u.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf uw opstapplaats reizen we via de Duitse autosnelwegen naar ons overnachtingadres in het zuiden van Duitsland.
Dag 2: Izola
Vandaag krijgt u een korte maar prima indruk van het mooie Alpenland Oostenrijk. Door het Oostenrijkse berglandschap bereiken we de grens van Slovenië. Een mooie route door het Sloveense achterland leidt ons naar de kust waar we aan het eind van de middag Izola bereiken.
Dag 3: stadswandeling Piran – vrij
Met een gids maken we in de ochtend een wandeling door de smalle straten van Piran. Aansluitend heeft u tijd om te genieten van alle mooie dingen in de omgeving van het hotel.
Dag 4: Bistra – Ljubljana
Deze dag rijden we naar het technisch museum in Bistra. Met een indrukwekkende collectie van fietsen, auto’s, machines uit de houtbouw, textielindustrie en post- en telecommunicatie. Bovendien staat er nog een gedeelte van het wagenpark van Tito. Aansluitend brengen we een bezoek aan de hoofdstad, tevens het culturele centrum, van Slovenië; Ljubljana. Met een gids verkennen we de stad, die eeuwenlang Oos¬ten¬rijks (Laibach) was. Op een hoge heuvel, midden in de stad, bevindt zich de burcht die makkelijk met een kabelbaan te bereiken is. Vanaf hier heeft u een mooi uit¬zicht over de stad. De autovrije binnenstad biedt volop leuke terrasjes en cafés. Daarnaast zijn de vele kerken en patriciërshuizen interessante bezienswaardigheden en kunt u er heerlijk wandelen langs de rivier Ljubljanica. Kosten € 25,- p.p. inclusief gids in Ljubljana, entree Technisch museum Bistra en vervoer.
Dag 5: grotten Skocjan – middagtocht Sloveense tradities
De grotten van Skocjan zijn een topattractie. Ze staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Naast de fraaie druipsteenformaties is de echte attractie de ondergrondse canyon. De Reka rivier heeft een diepe kloof uitgesleten dat in combinatie met de enorm hoge plafonds erg indrukwekkend is. Aansluitend maken we kennis met de Sloveense tradities. We rijden naar regionaal park Rakov Skocjan voor een wandeling door het natuurpark. Trekt u vooral stevig schoeisel aan! U wordt uitgenodigd voor een boerenmaaltijd in een typische boerderij van het platteland “Kontrabantar”. Vanaf hier rijden we (bij goed weer) met boerenkarren door het mooie natuurlandschap rond het meer van Cerknica. Kosten € 55 p.p. inclusief Nederlands talige gids Branko Dvorscak, vervoer, lunch en entreegelden.
Dag 6: Julische Alpen
We vertrekken vandaag voor een mooie tocht door de uitlopers van de Julische Alpen. Via het dal van de Idrija en langs Logatec rijden we naar Cerkno waar we een kijkje nemen bij het partizanenhospitaal Franja. Het uit houten barakken bestaande hospitaal is gebouwd in de Tweede Wereldoorlog ten behoeve van de gewonde partizanen. Het is zo goed verborgen in een kloof tussen de bergen, dat de Duitsers het toenmaals, ondanks uitgebreide speuracties, nooit hebben kunnen vinden. Dwars door het ruige berglandschap en later de snelweg keren we terug naar Portoroz. Kosten € 55 p.p. inclusief Nederlandstalige gids Branko Dvorscak, koffie met gebak, vervoer en entreegelden.
Dag 7: boottocht – wijnproeverij
Deze ochtend maken we een boottocht vanaf de pier in Portoroz langs de Sloveense kust naar Izola. Hier staat de bus weer klaar en gaan we naar de stad Koper. Hier hebben we gelegenheid voor de lunch en een stadswandeling. Vervolgens rijden we per bus verder naar een wijnkelder in de omgeving waarbij we een rondleiding krijgen en van een proeverij genieten. Kosten € 50 p.p. inclusief boottocht, vervoer, gidsen, wijnproeverij met brood, ham en kaas.
Dag 8: ochtendtocht Miramare – Triëst
Op korte afstand van Izola , net over de Italiaanse grens vinden we het schilderachtige plaatsje Miramare. Een heerlijke plek om tot rust te komen. We nemen een kijkje in het kasteel van Maximilian von Habsburg, wandelen door de botanische tuinen van het bijbehorende park. Op de terugreis brengen we een kort bezoek aan Triëst waarna we de rest van de middag doorbrengen in onze gezellige standplaats Izola. Kosten € 20 p.p. inclusief entree kasteel en vervoer.
Dag 9: Zuid-Duitsland
We laten Izola achter ons en rijden door Italië en Oostenrijk naar het zuiden van Duitsland voor het diner en de overnachting.
Dag 10: terugreis
Vanuit ons overnachtinghotel vertrekken we naar Nederland, waar u een laatste gezamenlijk diner wordt aangeboden. Vervolgens wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

San Simon Resort ****

Hotelresort San Simon **** Izola ligt in een ongerepte hoek van de Sloveense kust in het weelderige mediterrane groen. Het hotel ligt in een complex van Bernardin hotels direct aan het strand.

Faciliteiten

receptie, een zwembad met zeewater en een restaurant met uitzicht op zee.

Kamer

Alle kamers hebben douche, haardroger, balkon, airconditioning, telefoon, satelliet-tv, minibar.

Verzorging

zowel het ontbijt als het diner staat in de vorm van een buffet voor u klaar.

Website

www.hoteli-bernardin.si

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met bad of douche en toilet
stadswandeling Piran
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
excursies en entreegelden
€ 2,50 calamiteitenfonds
€ 20 administratiekosten
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant