transfer naar luchthaven v.v.
nederlands sprekende reisleiding
bezoek hoogtepunten Andalusie
verblijf aan de kust in prima hotel

De Costa’s van Zuid Spanje zijn vooral ’s winters populaire vakantiebestemmingen. De bergen van de Sierra Nevada beschermen de zuidkust tegen de kou. Met een gemiddelde wintertemperatuur van 17-24 graden is het er heerlijk toeven. Andalusië heeft veel te bieden. Behalve het monumentale en culturele erfgoed biedt het prachtige natuurgebieden en is het landschap verscheiden en interessant.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis - Sevilla
Vanaf de verschillende opstapplaatsen reizen we af naar het vliegveld. We vliegen naar Málaga. Hier staat onze Nederlands sprekende reisleider voor deze week al klaar. Per touringcar vertrekken we naar Sevilla waar diner en overnachting de komende 2 nachten zijn gereserveerd (www.hoteles-catalonia.com).
Dag 2: Sevilla
Samen met de lokale gids bekijken we de oude stad die even voor onze jaartelling door Julius Caesar werd gesticht. In deze vriendelijke stad vindt u talloze architectonische hoogtepunten uit zowel het heden als het verleden. We zien o.a. de voormalige joodse wijk, de kathedraal van Sevilla met de minaret (= toren) Giralda en het prachtige Alcázar (entree’s exclusief, ca. € ?? p.p.). In dit voormalig koninklijk paleis waant u zich in het sprookje “Duizend en één nacht”. Dit paleizencomplex, opgericht door de Moren, is al 7 eeuwen de woonplaats van keizers, koningen en koninginnen.
Dag 3: Cádiz – Algeciras
Vanuit Sevilla volgen we de route door de wijngebieden van Jerez, naar de kust. Een bezoek aan een wijnproeverij in één van de vele sherrybodega’s mag natuurlijk niet ontbreken. Aansluitend kunnen we de koetsententoonstelling en de paarden van de bijbehorende Spaanse rijschool bekijken (ca. € ?? p.p.). We rijden door naar Cádiz, gelegen op een schiereiland en volledig omzoomd door de Atlantische oceaan. Hier kunt u heerlijk door het historische centrum wandelen. Het staat bekend om zijn traditionele sfeer. De prachtige gebouwen in de smalle straatjes komen steeds uit op kleine gezellige pleintjes. Door prachtige valleien met spectaculaire vergezichten rijden we verder naar Algeciras, waar het diner en de overnachting is gereserveerd (www.hotelreinacristinaalgeciras.com).
Dag 4: Gibraltar – Almuñécar
We verlaten Algeciras en rijden via een mooie route naar Gibraltar. Deze rots is een overzees gebiedsdeel van Groot Brittannië. Een typisch Engelse sfeer vindt u in Mainstreet met z’n kleine winkeltjes. Vanuit het dorp kunt u met een busje met gids boven op de rots komen waar een door de Britten ingevoerde apenkolonie leeft. Het gaat om een troep berberapen (Macaca sylvanus), die ook in noord Afrika voorkomt. Vanaf de rots kunt u de bergen van Noord-Afrika zien (entree en rit per minibus ca. € ?? p.p.). In de middag vertrekken we naar de badplaats Almuñécar aan de Costa Tropical waar de komende 3 nachten voor ons zijn gereserveerd (www.victoriaplayahotel.com).
Dag 5 t/m 7: Almuñecar
Genieten! Er is tijd om de omgeving van het hotel te verkennen. Onze gids laat u tijdens een facultatieve excursie graag kennismaken met het historische Almuñecar (ca. € ?? p.p.). Daarnaast wordt er een optionele excursie naar Granada georganiseerd. De oude Moorse en schilderachtige wijk Albaicín en de Koninklijke kapel liggen naast de immense kathedraal. Tijdens de rit er naar toe hebben we al een prachtig uitzicht op het wereldberoemde sprookjespaleis Alhambra dat in de 13e eeuw door Moorse sultans op een strategische heuvel in de stad werd gebouwd. Het is een stad op zich, vol met paleizen, mooie binnentuinen tuinen, klaterende fonteinen en een versterkt fort uit de 9de eeuw (kosten € ?? p.p. inclusief vervoer, Nederlandse begeleiding, Nederlands sprekende lokale gids in het Alhambra, entree, verplichte huur headsets).
Dag 8: terugreis
Het is tijd om deze prachtige reis af te sluiten. Per touringcar rijden we naar de luchthaven in Malaga en vliegen terug naar het noorden. Vanaf de luchthaven brengt een touringcar van Dalstra Reizen u naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

Hotel Victoria Playa

Hotel Victoria

Op slechts 200 meter van het strand San Cristóbal en 15 minuten lopen van het winkelcentrum en de historische plekken van Almuñecar. De luchthaven van Málaga ligt op 1 uur en 10 minuten rijden van het hotel.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

transfer opstapplaats – luchthaven – opstapplaats v.v. inclusief lunchpakket
vlucht, toeslagen en belastingen
rondreis in plaatselijke touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
genoemde excursies
plaatselijke gids Sevilla
Nederlandssprekende begeleiding.

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route G Vliegreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268