U bevindt zich hier: Home/Spanje/Valencia
Stadswandeling met gids
reisbegeleiding van Dalstra Reizen
veelzijdige stad!

Veelzijdig Valencia

Valencia is een perfecte bestemming voor een stedentrip. Het is een van de steden met de meeste zonuren per jaar. Ideaal om de stad te ontdekken. Naast de prachtige bezienswaardigheden in de oude binnenstad zien we natuurlijk ook de Stad van de Kunsten en Wetenschappen in het Turiapark en niet te vergeten het strand.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Valencia. Eenmaal aangekomen brengt een plaatselijke touringcar ons naar het hotel. In de omgeving van het hotel zijn verschillende mogelijkheden voor het nuttigen van een diner.
Dag 2: Valencia
Deze ochtend maken we met onze gids ter plaatse een wandeling door de binnenstad. We nemen een kijkje bij het station, de arena, het stadhuis, postkantoor, de centrale markt, de zijdebeurs, het Keramiek Museum en we zien de kathedraal van buiten. De rest van de middag heeft u vrije tijd om het centrum van de stad zelf te ontdekken. U kunt dan de bezienswaardigheden van de ochtend van binnen bekijken.
Dag 3: fietstocht (facultatief) of vrij
We kiezen ervoor om andere delen van de stad per fiets te ontdekken. Met onze gids fietsen we door de Turiatuinen, de Stad van de Kunsten en Wetenschappen en bekijken het centrum nogmaals, maar nu per fiets. Fietstocht is niet inbegrepen. Kosten € 35 inclusief huurfiets en gidsbegeleiding (minimaal 10 personen). Bij boeking opgeven. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de dag op eigen gelegenheid door te brengen.
Dag 4: vrij
Een vrije dag. Geniet van een heerlijke strandwandeling of neem een kijkje in de prachtige Catedral de Santa Maria die over de stad waakt. Gebouwd in gotische, romaanse en barokke stijl getuigt deze van de rijke geschiedenis van de stad. Misschien bekijkt u liever een van de musea in de Ciudad de las Artes y de las Ciencias, het stukje spektakel voor de moderne architectuur. Of de Mercado Central waar u zich kunt onderdompelen in het leven van een ‘local’. Uiteraard sluit u de dag af in een van de vele restaurantjes of bodega’s waar een heerlijke paella of andere lokale specialiteiten worden geserveerd.
Dag 5: terugreis
We nemen afscheid van Valencia en rijden met de bus terug naar het vliegveld. Eenmaal terug op de luchthaven staat de touringcar van Dalstra Reizen ons op te wachten om ons naar de opstapplaatsen terug te brengen. Bij een latere vlucht bent u in de gelegenheid te genieten van alles wat Valencia u te bieden heeft.

Accommodaties

Hotel Villa Carlos

Hotel Villa Carlos ligt op anderhalve kilometer van het historisch centrum van Valencia en nabij de Stad van Kunst en Wetenschap in Valencia. Er is een goede busverbinding naar de haven en het strand.

Faciliteiten

receptie, ontbijtruimte en fietsverhuur. In het hele hotel is er gratis WiFi.

Kamer

televisie, telefoon, airconditioning en kluisje. Badkamer met bad of douche, toilet, haardroger en toiletartikelen.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet

Website

http://www.hotelvillacarlos.com/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

busvervoer naar en van de luchthaven inclusief lunchpakket
vlucht Valencia heen en terug
transfers luchthaven-hotel-luchthaven
kamer met douche en toilet
verzorging op basis van logies/ontbijt
10 kg handbagage
stadswandeling met Nederlandssprekende gids
informatieboekje per kamer
genoemde excursies, exclusief entreegelden
reisbegeleiding van Dalstra Reizen.

Exclusief

lunches en diners
entreegelden en optionele excursies
ruimbagage
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route G Vliegreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Beoordelingen
Jos Nanulaitta en Wilma Huisman
Vliegreis naar Valencia was weer een succes. De reis verliep allemaal volgens schema. We hebben het erg naar de zin gehad met een zeer prettige reislbegeleider Joop. Genoeg gezien van de stad Valencia, vooral park Turia vonden we heel bijzonder. Een gedempte rivier die ze hebben aangelegd als een park, waar je kunt fietsen, joggen, chillen, sporten en speelvoorzieningen voor kinderen.
De gids heeft ons een goed beeld gegeven van de stad zowel lopend als met de fiets. Echt voor herhaling