Glutenvrije maaltijden
Hotel met prijzen onderscheiden

Spanje, Asturië

Asturië ligt aan de Cantabrische zee met parallel aan de kust Cantabrisch gebergte. Door de ligging is de temperatuur het hele jaar door aangenaam. Het groene paradijs herbergt een ruige zeekust, met enorme rotsformaties en steile kliffen. Bovendien kent het een enorm getijdenverschil. Landinwaarts is het heerlijk dwalen in het berggebied met authentieke dorpjes. Er komen veel diersoorten in Asturië voor, zoals gemzen, steenarenden, buizerds, vale gieren en dieper de bergen in zelfs beren en wolven. Geniet van een reis met heerlijke wandeltochten en verblijf in een hotel dat garant staat voor een goede glutenvrije keuken!

Dagprogramma

Dag 1: Bordeaux
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we door België en Frankrijk naar Bordeaux, waar we zullen genieten van een glutenvrij diner. Overnachting en Glutenvrij ontijt. We komen rond 21.00 uur aan bij het hotel voor de overnachting.
Dag 2: Cangas del Narcea
Na het glutenvrije ontbijt verlaten we Bordeaux en passeren bij San Sebastian de Spaanse grens. Via Bilbao en Oviedo rijden we naar Cangas del Narcea waar we rond 21.00 uur aankomen.
Dag 3: Cangas de Narcea
We genieten van een heerlijk ontbijt in ons hotel en krijgen een rondleiding door het hotel, museum, wellness en de kapel. Deze dag is er volop gelegenheid om de prachtige omgeving te verkennen.
Dag 4: Conferentie Spaanse Coeliakie vereniging
Vandaag is er gelegenheid om de indrukwekkende dienst in de kapel bij te wonen. Daarnaast organiseert de Spaanse Coeliakie vereniging een conferentie waar we te gast mogen zijn. Omdat de datum van de conferentie nog niet zeker is, is dit onder voorbehoud.
Dag 5: wandeltocht Muniellos
Geniet van uw vrije tijd in de ochtend. In de middag maken we een wandeling in het Nationaal Park Muniellos met prachtige uitzichten. Wie weet spotten we zelfs beren. Tijdens de wandeling brengen we een bezoek aan het Muniellos Visitor-centre. Afstand wandeling: 7 km
Dag 6: Wandeltocht Sisterna
Deze ochtend maken we een bustocht door de omgeving en komen uit bij Sisterna-Mirador de el Corralin. Een mooi gebied voor een heerlijke wandeltocht. Onderweg bezoeken we werkplaatsen waar pottenbakkers op traditionele wijzen hun producten vervaardigen. Afstand wandeling: 7 km.
Dag 7: Cangas del Narcea
Het historische dorp Cangas del Narcea staat deze middag centraal tijdens een wandeling door het dorp. Een plaatselijke gids laat u de meest interessante en speciale plekjes zien en vertelt over het roemrijke verleden van het dorp. Ook nemen we een kijkje in de glutenvrije bakkerij van het dorp.
Dag 8: Celtic Castro
Met de bus rijden we een mooie route door de omgeving en komen uit bij Celtic Castro, een typisch Keltische nederzetting. Hier bezoeken we een smidse, aangedreven door water.
Dag 9: Arbas meer
Na een ontspannen vrije ochtend rijden we naar het prachtige Arbasmeer, ingebed in een ruig berglandschap. We maken een wandeling rond het meer (ca. 3 km). Ook nemen we een kijkje vanaf het Wildlife-Viewpoint, met prachtige vergezichten op de hoogste top in de omgeving, El Cuetu d’Arbas (2007 meter). Mogelijk is er ook iets van het ‘wildlife’ te zien. Afstand wandeling: 3 km
Dag 10: Bordeaux
Het is tijd om Cangas del Narcea te verlaten. Langs Oviedo en Santander rijden we terug naar Bordeaux voor een Glutenvrij diner, overnachting en Glutenvrij ontbijt
Dag 11: thuisreis
Over de Franse snelwegen keren we terug naar Nederland en wordt ieder naar zijn opstapplaats teruggebracht.
AANMELDEN
De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Glutenvrij-vanderlei. Opgeven kan bij Mw L. van der Lei via info@glutenvrij-vanderlei.nl. Telefoonnummer 0511-446238.

Accommodaties

Wellness Hotel Paradores

in het dorp Cagnes del Narcea, prachtig gelegen in de Asturische bergen met adembenemende natuur. Er zijn veel wandelgebieden met uitzicht op de bergen en valleien (een wandelstok is aan te raden, daar niet alle paden vlak zijn). Houdt u niet van wandelen of kunt u niet hele einden wandelen, dan is er hier genoeg te ontdekken.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een prijswinnend restaurant. Tegen betaling is er een wellness met massage of met een groep in een heerlijk verwarmd stoombad! Tevens is er een museum; een luxe bibliotheek, waar je heerlijk comfortabel in een Koninklijke stoel kunt lezen; een stiltetuin en een kapel waar op zondag een indrukwekkende dienst wordt gehouden (Rooms katholiek) en een zwembad (dag / nacht open).

Kamer

Op de kamers is koffie/thee/water dagelijks beschikbaar (bij de prijs inbegrepen). Tevens is er een flatscreen-TV, minibar, airconditioning, verwarming en een badkamer met douche, toilet, toiletartikelen en föhn,

Verzorging

Luxe Glutenvrij ontbijt en glutenvrij diner (drankjes, wijn bij het avondeten inbegrepen).

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
luxe kamer met apart slaap, zit en badkamer.
verblijf in hotel Paradores op basis van halfpension ( Glutenvrij ontbijt + Glutenvrij diner incl drinken, ook wijn )
excursies
entreegelden
reisleiding + glutenvrije versnaperingen, tijdens de gehele reis.
Glutenvrij diner,overnachting,Glutenvrij ontbijt in Bordeaux op heen en terugreis.

Exclusief

€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route (schema uitklappenschema inklappen)
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Utrecht De Meern, La Place
Breda NS Station