U bevindt zich hier: Home/Spanje/Costa Tropical
winterbestemming
transfer Schiphol v.v.
aantrekkelijke kinderkorting

Overwinteren aan de Costa Tropical

“De Costa’s van Zuid Spanje zijn vooral ’s winters populaire vakantiebestemmingen. Velen genieten er van het mediterrane klimaat, het mooie landschap en de bevolking. De bergen van de Sierra Nevada beschermen de zuidkust tegen de kou. Met een gemiddelde temperatuur van 17-24 graden in november t/m maart is het er heerlijk toeven. Andalusië heeft veel te bieden. Behalve het monumentale en culturele erfgoed biedt het prachtige natuurgebieden en is het landschap verscheiden en interessant. Wat is er nou fijner dan een of twee weken de koude, natte winter in Nederland te ontlopen. Of het nu is om gezondheidsklachten te verminderen of om gewoon de kou te vermijden. Overwinteren in Spanje is heerlijk.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we per touringcar richting de luchthaven. Hier maken we ons klaar voor de vlucht naar Malaga. Ter plaatse brengt een touringcar u naar het hotel in Almuñecar waar u de rest van de week verblijft. De verzorging (halfpension) begint met het diner in de avond.
Dag 2 t/m dag 7: vrije tijd
Zie Excursiemogelijkheden.
Dag 8: terugreis
Het zit er weer op. Per transfer gaan we naar het vliegveld waarna we terug naar de luchthaven vliegen. Hier staat vervolgens de touringcar van Dalstra Reizen voor u klaar om u naar de verschillende opstapplaatsen te brengen.
Excursiemogelijkheden
Een greep uit de excursies die u ter plaatse kunt boeken. De dagtochten zijn onder Nederlandstalige begeleiding. De dagtochten Granada, Ronda en Córdoba gaan door bij deelname van minimaal 15 personen.
Historische stadswandeling door Almuñecar € 18,-
We krijgen een rondleiding door het historisch centrum. Tijdens de wandeling bezoeken we de Moorse burcht, het historisch museum, het archeologisch museum en we sluiten af met een drankje met tapa op een terrasje. Prijs is inclusief alle entreegelden en drankje met tapa.
Las Alpujarras € 41,-
Deze streek werd door de UNESCO geclassificeerd als ‘Patrimonium van de Mensheid’ vanwege haar prachtige landschappen. Van hieruit hebt u een schitterend zicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. U bezoekt twee prachtige witte bergdorpjes Pampaneira en Trevelez (1474 m). Er is een bezoek aan de hamdrogerij gepland met proeverij. In Pampaneira heeft u vrije tijd om de winkeltjes met plaatselijke handwerk rond te bekijken. Inclusief vervoer en Nederlandstalige begeleiding.
Granada € 87,-
Tijdens deze rit hebben we al een prachtig uitzicht op het wereldberoemde sprookjespaleis Alhambra. ‘Verhalen van Alhambra’, geschreven door Washington Irvings, is een van de beste werken waarin de romantische maar soms ook barbaarse sfeer rondom dit middeleeuwse paleis wordt omschreven. De koninklijke stadswijk van het Alhambra is een overblijfsel van de acht eeuwen durende Arabische overheersing. Dit uitgestrekt complex bestaat uit schitterende paleizen die door omwallingen en Moorse torens beschut worden voor indiscrete blikken. Vergeet zeker niet de prachtige Andalusische tuinen van de Generalife te bezoeken; hier springen waterstralen van de éne vijver naar de andere! Tijdens vrije tijd kunt u de kathedraal en Koninklijke Kapel bezoeken of rondkuieren in de typsiche straatjes. Granada is een must voor elke bezoeker aan Andalusië. Het bezoek aan Alhambra duurt ca. 3 uur en is niet geschikt wanneer u slecht ter been bent. Inclusief vervoer, Nederlandstalige begeleiding en entree Alhambra.
Ronda € 63,-
Schitterende route over het sneeuwgebergte naar Ronda. Het begint allemaal al bij de aankomst, Ronda staat namelijk bekend om zijn bruggen. Er zijn drie bruggen die de Tajo de Ronda overbruggen, een tientallen meters diepe kloof die Ronda in tweeën verdeelt: de Ciudad Vella (het oude centrum) en de Mercado (de markt). Op sommige punten is deze kloof meer dan honderd meter diep. De Puente Nuevo (Nieuwe Brug) is met een hoogte van negenentachtig meter een indrukwekkend bouwwerk dat ook bijna veertig jaar duurde om te bouwen. Hier is ook de oudste stierenvechtersarena van Spanje. Inclusief vervoer en Nederlandstalige gidsbegeleiding.
Córdoba € 77,-
Vertrek ´s morgens vroeg naar Córdoba, één van de mooiste steden van Andalusië. Men zegt dat Córdoba half Romeins en half Moors is, en zo ziet het er ook uit. Dit merken we bij het panoramische uitzicht over de stad. Tijdens de wandeling zien we hoe de Moorse invloed duidelijk zichtbaar is in de architectuur. De moskee is de belangrijkste bezienswaardigheid van Córdoba. Bezoek aan de moskee-kathedraal: de originele moskee werd in de 13e eeuw omgebouwd tot kathedraal. Wandeling door de Joodse wijk met zijn smalle en kronkelende straatjes en bezoek aan de 14de -eeuwse synagoge. Inclusief vervoer, entree La Mezquita, Joodse Wijk en Nederlandstalige gidsbegeleiding
Afwijkende vertrekdata
Andere vertrekdatum, verlenging of vlucht? Vraag een offerte op maat aan!

Accommodaties

Hotel Victoria Playa

Hotel Victoria

Op slechts 200 meter van het strand San Cristóbal en 15 minuten lopen van het winkelcentrum en de historische plekken van Almuñecar. De luchthaven van Málaga ligt op 1 uur en 10 minuten rijden van het hotel.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis opstapplaats – luchthaven en terug (m.u.v. verlenging) inclusief lunchpakket
vlucht Malaga heen en terug
handbagage
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse.

Exclusief

vervoer luchthaven – huis indien verlengingsweek bijgeboekt
ruimbagage
excursies
drankjes en lunches
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route G Vliegreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268