U bevindt zich hier: Home/Suriname/Onvergetelijk Suriname
{resentatieavond
Nederlandse begeleiding
Transfer naar en van Schiphol

Onvergetelijk Suriname

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren en rijstvelden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. Daarnaast begeven we ons naar het gebied waar zich de plantages bevinden van waar het boek 'hoe duur was de suiker' zich afspeelt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land. Leuk voordeel is dat u ook de taal van het land spreekt!

Dagprogramma

Dag 1: Paramaribo
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat de gids klaar die ons naar het hotel begeleidt waar de eerste 2 nachten zijn gereserveerd (www.queenshotelsuriname.com).
Dag 2: Paramaribo
Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met Paramaribo. Onze gids laat u alle hoogtepunten van de houten binnenstad zien en vertelt over de historie en de periode voor de onafhankelijkheid. We zien onder andere de Centrale markt, Fort Zeelandia, de Marron markt, het Onafhankelijkheidsplein, de palmentuin en de Joodse synagoge met vredig daarnaast de moskee. Tijdens de tour zijn een snack en een drankje inbegrepen. De rest van de dag bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. Vandaag zijn ontbijt en diner inbegrepen.
Dag 3: Santigron
Na ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Paramaribo naderen we het Marrondorp Santigron. Na het nuttigen van een drankje, staat de gids klaar voor een uitgebreide rondleiding door het dorp. We komen veel bezienswaardigheden tegen en genieten van een lunch. We wandelen naar de rivier waar de boot op ons wacht om ons naar het Marrondorpje Harlem te brengen. In de late middag kunt u genieten van de Marrondans en wordt u in de gelegenheid gesteld de producten van de bewoners te kopen. We overnachten in Santigron en genieten in de avond van een barbecue en muziek. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.
Dag 4: Santigron - Paramaribo
Een jungletocht onder leiding van een deskundige gids naar het inheemse dorp Pikin Poika staat op het programma. We bezoeken de dorpskapitein en keren terug naar Paramaribo. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.
Dag 5: Afrikaanse cultuur in de Bush Bush
Op zoek naar de jungle. Onze indrukwekkende tocht naar het zuiden begint met een bustocht van 3 uren naar het dorp Atjoni. Dit is tevens de aanmeerplaats voor alle boten die uit de jungle van Suriname komen. Wij zoeken onze boot op en maken een vaartocht van ca. 45 minuten naar het Anaula Jungle Resort waar we 2 nachten verblijven. Na het inchecken in uw lodge heeft u de gelegenheid het eiland te ontdekken. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.
Dag 6: jungletocht
Met een korjaal gaan we op weg naar Gajuba en Laduwani. Tijdens de dorpswandeling maken we kennis met de cultuur van de lokale Marron bevolking. Zij staan ook wel bekend als bosnegers en stammen af van de vroegere weggelopen slaven. Bovendien staat er deze dag een spannende jungle tocht op het programma. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.
Dag 7: Brownsberg Natuurreservaat
Direct na het ontbijt vertrekken we naar het Brownsberg Natuurreservaat. Hier zult u heel wat boomsoorten leren kennen. Daarbij maken we een mooie tocht naar de Leo vallen, het Mazaroni plateau met een geweldig uitzichtpunt over het Brokopondo stuwmeer. Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort. Hier brengen we de komende twee nachten door in cabana’s. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.
Dag 8: Joden Savanne
Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden savanne. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Na deze intensieve morgen kunt u lekker bijkomen op het strand van het Resort. Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.
Dag 9: Paramaribo
Na het ontbijt reizen we terug naar Paramaribo. Onderweg bezoeken we de vlindertuin. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.
Dag 10: vrij
Deze dag is aan u de keus. U kunt individueel een tour boeken ofwel lekker genieten van het zwembad bij het hotel of van wat Paramaribo u te bieden heeft. Vandaag is het ontbijt inbegrepen
Dag 11: west Suriname
Vandaag staat er een leuke en ontspannen reis naar het westen van Suriname op het programma. We komen langs afwisselende landschap pen tot we Groningen bereiken. Een gemoedelijke plaats die ca. 150 jaar geleden werd opgezet door Nederlandse emigranten. Even verderop ligt omgeven door hoge palmbomen en kleurrijke houten huizen de plaats Coronie. Hier legde de Engelsen en Schotten de eerste plantages aan. We rijden verder langs de rijstplantages van het district Nickerie met de plaats Wageningen. In Nickerie stappen we op een boot die ons naar het natuurreservaat Bigi Pan brengt. Hier slapen we in een eenvoudige lodge in het meer (Stephanie Eco Lodge). Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.
Dag 12: Bigi Pan
Het landschap bestaat uit kreken, mangroves en moerasgebieden. We varen door dit unieke gebied, een internationale broedplaats voor veel vogelsoorten, waaronder de rode ibis. Ook zijn er kaaimannen te spotten. Na de tocht in dit gebied en een lunch keren we terug naar Paramaribo. Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.
Dag 13: historie over water en land
We rijden naar Leonsberg en varen met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk. Hier bezoeken we het veebedrijf, de garnalenkwekerij, de plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. Deze dag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.
Dag 14: vrij
Vandaag is een goede gelegenheid om nog wat souvenirtjes te kopen. Eventueel kunt u een fietstocht maken. Van Paramaribo gaan we met de veerboot naar Meerzorg en via Peperpot fietsen we naar Nieuw Amsterdam waar we ons over laten zetten naar Leopoldsburg en naar ons hotel terug keren (ca. 40 km). Ontbijt en diner inbegrepen. Fietshuur niet inbegrepen
Dag 15: vrij – afscheid
Nog een paar uurtjes genieten van Paramaribo. Dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland
Dag 16: terug
Aankomst op Schiphol, home sweet home! De bus van Dalstra Reizen staat voor u klaar om u terug te brengen naar de verschillende opstapplaatsen.
Grensdocumenten:
geldig paspoort dat na thuiskomst nog een half jaar geldig is.
Buitenlandse valuta:
Surinaamse dollars.
Verzekeringen:
een ziektekostenverzekering met Werelddekking is verplicht.
N.B.
de ANVR-bus classificaties en het Keurmerk Busbedrijf zijn niet van toepassing gedurende de reis per touringcar in Canada. Zo is er in de touringcar bijvoorbeeld niet een middendeur aanwezig.

Accommodaties

Queens Hotel Suriname

Het Queens Hotel bevindt zich in het populaire uitgaanscentrum van Paramaribo, op slechts 200 meter van het presidentieel paleis. Het heeft een eigen nachtclub en kamers met gratis internet. Tegen een toeslag is er een pendeldienst van en naar de luchthaven beschikbaar.

Faciliteiten

Het hotel beschikt verder over een hot tub en een fitnesscentrum. Op verzoek zijn er diverse massages beschikbaar.

Kamer

De kamers van het Queens zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een koffiezetapparaat, Ze hebben allemaal een privébalkon en een eigen badkamer.

Website

http://www.queenshotelsuriname.com/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer opstapplaats-luchthaven heen en terug inclusief ontbijt-/lunchpakket
vlucht met verzorging, toeslagen en belastingen
hand en ruimbagage -
reis in air-conditioned bus
kamer met douche/toilet
overnachtingen in 2-pers.kamers
verzorging volgens reisomschrijving
Nederlands sprekende reisleiding -
Nederlands sprekende gids ter plaatse
informatieboekje per kamer
excursies en entreegelden
14 x ontbijt, 10 x lunch, 8 x diner.

Exclusief

fooien
lunches en diners tijdens de vrije dagen
optionele excursies
€ 15 administratiekosten
€ 2,50 calamiteitenfonds
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route G Vliegreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268