NIEUW
reisleiding Petra Hoek
hotel in Tabor

Zuid-Bohemen

Prachtig gerestaureerde oude stadskernen en een wijds, groen en heuvelachtig landschap kenmerken het zuiden van de Bohemen. Deze streek herbergt tal van bezienswaardigheden, zoals Ceský Krumlov en Telc; twee van de mooiste steden van Tsjechië. De Moldau ontspringt in dit gebied en in de uitgestrekte bossen komt nog veel wild voor. Laat u verrassen door de mooie natuur en de pittoreske steden van Zuid-Bohemen!

Reisleidster Petra Hoek

Tijdens de reis naar Rokytnice vertel ik altijd dat een week in Rokytnice te kort is om Tsjechië te laten zien. Het is zo mooi hier in Tsjechië. Ook vertel ik altijd dat ik hoop u de volgende keer weer iets nieuws te mogen laten zien. Dus bij deze… Mag ik u in Tábor (ook) verwelkomen? Petra Hoek

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via het verzamelpunt en de Duitse autobanen rijden we naar Beieren voor de eerste overnachting.
Dag 2: Mariánské Lazné
We brengen een bezoek aan Mariánské Lazné (Marienbad). Dit beroemde en stijlvolle kuuroord heeft maar liefst 140 minerale bronnen, waarvan er ongeveer 40 voor therapeutische doeleinden gebruikt worden. Reeds eeuwen geleden hadden de ijzerhoudende bronnen een grote aantrekkingskracht en werd Mariánské Lazné een geliefde verblijfplaats van de adel en van kunstenaars. Het 19e -eeuwse kuurpark met de mooie baden gunt u nog een blik in de tijd van weleer. Via Plsen rijden we verder naar ons hotel in Tabor.
Dag 3: Tábor
In de ochtend geeft Petra uitleg over het programma van deze week. De middag kunt u uitgebreid kennismaken met het prachtige oude centrum van Tábor, dat grotendeels in de 15e en 16e eeuw ontstaan is. Neemt u ook eens een kijkje in het Hussietenmuseum, of geniet van een kopje koffie op een terrasje.
Dag 4: Orlik
Het Orlikmeer, een favoriete bestemming voor mensen uit Praag, biedt vele watersportmogelijkheden. Aan het stuwmeer in de rivier de Moldau nemen we een kijkje bij het sprookjeskasteel (ca. € 6 p.p.) en is er gelegenheid voor het maken van een boottocht (ca. € 10 p.p.). Daarnaast kunt u er heerlijk wandelen.
Dag 5: Telc
Een belangrijke plaats in de omgeving is Telc gelegen aan de oude handelsroute van zout. Het lange marktplein in Telc is omgeven door kleurrijk geschilderde huisjes met prachtige voorgevels. Het historische centrum is omgeven door vijvers, eenvoudige kerken en een schitterend slot. Het gehele stadje staat onder monumentenzorg en wordt beschermd door de Unesco.
Dag 6: Trebon – bierbrouwerij
Deze ochtend vertrekken we richting Trebon. De stad ligt in een merengebied waar 90% van de van de karpers, die met de kerst altijd worden gegeten, worden gekweekt. De bekendste meren zijn Rzomberk en Svet. In het leuke stadje Trebon, waarvan de stadsmuren nog gedeeltelijk intact zijn, bezoeken we het graf van de adellijke familie Schwanzenberg. Daarnaast brengen we in de middag een bezoek aan de bierbrouwerij Regent in Trebon (ca. € 8 p.p.).
Dag 7: Český Krumlov – Zuid Duitsland
Český Krumlov gelegen in een lus van de rivier de Moldau. Dit levendige stadje staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en heeft een unieke uitstraling. De nauwe geplaveide straatjes, omgeven door patriciershuizen, zijn het thuis van vele artiesten. Aan het einde van de middag nemen we afscheid van Tsjechië en vertrekken naar Beieren voor de overnachting.
Dag 8: terugreis
Over de Duitse snelwegen keren we terug naar Nederland. We besluiten de reis met een afscheidsdiner, waarna u naar uw opstapplaats wordt terug gebracht.

Accommodaties

Hotel Palcat

Gelegen in het centrum van Tábor en op ca. 750 m van het historische stadshart.

Faciliteiten

receptie, bar, restaurant, terras, lift, fitness en welness (tegen toeslag) met Finse sauna, stoomcabine, hot tub, Kneipp-behandelingen, verschillende massages en cosmetische behandelingen. In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

netjes ingericht en voorzien van televisie en badkamer met bad/douche, toilet, badjas en toiletartikelen.

Verzorging

’s ochtends ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner.

Website

www.hotelpalcat.cz

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met bad/douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A + D Zomer (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Holten, AC Restaurant
Hengelo, NS station
De Lutte, Restaurant 't grote Zwaantje