nederlands sprekende gids
diner bierbrouwerij
comfort class touringcar

Praag

Slenteren door een romantische stad, inkopen doen en heerlijke Tsjechische specialiteiten proeven, dat kan allemaal in de prachtige stad Praag. Laat u onderdompelen in deze mooie oude stad die in de maand december verlicht is met duizenden lampjes en bezoek de magische kerstmarkten.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar Tsjechië. Nadat u ben ingecheckt in ons hotel heeft u nog de mogelijkheid om de stad in te gaan en te dineren in de gezellige restaurantjes.
Dag 2: Praag
Na het ontbijt gaan we onder leiding van een Nederlandstalige gids te stad verkennen. Leuke en interessante plekken worden bezocht. Na de wandeling heeft u vrije tijd om lekker te genieten van de stad en te lunchen. Halverwege de middag staat er een mooie boottocht op de planning. Onder het genot van een glaasje wijn en Christmas Cookies kan u de stad vanaf de rivier bewonderen. Verder die dag kan u genieten van de mooie winkels en de natuurlijk de prachtige kerstmarkt.
Dag 3: Praag
Deze dag kan u op eigen gelegenheid de stad bezoeken. Door de hele stad hangen talloze lichtjes die de knusse straten van het oude centrum prachtig verlichten, maar vooral is het Oude Stadsplein een bezoekje waard. Hier staat de een reuze kerstboom die rijkelijk versierd is tussen de kleurrijke stalletjes en kraampjes van de kerstmarkt. Maar er zijn meer mooie kerstmarkten in de stad te vinden. Zo is er op het Vredesplein een gezellig markt en hier vlakbij vindt u de pittoreske kerstmarkt op Tylovo Náměstí. Dit is wat een kleinere kerstmarkt maar waar u heerlijk kan struinen tussen de kerstkraampjes en genieten van een heerlijke glühwein of hongingwijn. Maar de traditionele Trdelnik mag natuurlijk ook niet ontbreken. S’avonds dineren we in in de bierbrouwerij U Fleků (3 gangen menu inclusief bier) Deze bierbrouwerij is de enige in Midden-Europa waar onafgebroken meer dan 500 jaar bier wordt gebrouwen (diner inclusief)
Dag 4: terugreis
Na het ontbijt pakken we onze koffers weer in en laten we deze prachtige stad achter en reizen we via de Duitse Autobahn weer richting Nederland, waar nog een afscheidsdiner op ons wacht.

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
verzorging op basis van logies/ontbijt
kamer met douche en toilet
diner bierbrouwerij
afscheidsdiner

Exclusief

excursies en entreegelden
lunches en diners
administratiekosten € 20 per boeking
calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+D Winter (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Holten, AC Restaurant
Hengelo, NS station
De Lutte, Restaurant 't grote Zwaantje