unieke reis
inclusief entreegelden t.w.v.€ 215
Dalstra reisleiding gedurende hele reis
informatieavond 21 januari

Go Dutch in Amerika en Canada

Noord Amerika, het continent waar door de eeuwen heen veel Nederlanders naar zijn geëmigreerd. De weidsheid en mogelijkheden die zowel de Verenigde Staten als Canada bieden hebben altijd avonturiers getrokken om een nieuwe start te maken, weg van het bekende, in een nieuw land. Tijdens deze reis gaan we veel van deze plekken bezoeken. Waar zijn ze terecht gekomen, wat is de geschiedenis en wat is hun verhaal. Daarnaast is nemen we ook een kijkje in bijzondere steden als New York en het de hoofdstad van de USA Washington. Een reis door prachtige natuur, indrukwekkende steden en fascinerende verhalen.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam – New York
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar Schiphol waar rond 10.00 uur de vlucht naar New York vertrekt. In de middag landen we in New York, waar de bus voor ons klaar staat om ons naar het hotel te brengen. Hier blijven we 2 nachten (The L Hotel Brooklyn).
Dag 2: New York
New York is overweldigend! We beginnen met een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, de plek waar de emigranten met de boot aankwamen. Vervolgens gaan we de nieuwe Freedom Tower (WTC) bezoeken voor een prachtig uitzicht over New York. We eindigen bij het indrukkende WTC Memorial Centre.
Dag 3: New York – Washington
Voordat we vertrekken naar Washington bezoeken we eerst nog een aantal highlights van New York. We beginnen in Lower Manhatten, de plek waar ook de Nederlandse ‘roots’ nog steeds zichtbaar zijn. Vervolgens gaan we steeds meer naar ‘boven’. Via Times Square eindigen we in Central Park. Later op de dag vertrekken we richting Washington D.C. waar we de komende 2 nachten verblijven in Bowie (Comfort Inn Conference Centre Bowie).
Dag 4: Washington
Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Hier is ook de regering gevestigd, het is een echte politieke stad. Washington lijkt bijna op een openlucht museum: het is een stad met veel groen en veel monumenten. We bezoeken het Witte Huis, The Mall met o.a. het Washington Monument en het Capitool.
Dag 5: Lancaster
De Amish zijn misschien wel één van de meeste bekende groep inwoners van de Verenigde Staten. Zij leven zeer behouden, en met weinig of zelfs helemaal geen moderne techniek. In Lancaster wonen veel Amish. Hier brengen we een bezoek aan the Amish Village en we maken een tour door dit prachtige agrarische gebied. Hier is ook het hotel gereserveerd (Lancaster Resort and conferention Centre)
Dag 6: Niagara Falls
Vandaag zijn we een dag onderweg. We verlaten de VS tijdelijk en gaan op bezoek in Canada. En wat een binnenkomer: de overweldigende Niagara Falls. We nemen een kijkje zowel van boven, vanaf het vasteland, als van beneden, per boot op deze immense watervallen. De overnachting is gereserveerd in Quality Inn & Suites.
Dag 7: Woodstock
In dit gedeelte van Canada (Ontario) wonen veel Nederlandse emigranten. We maken een mooie tour door het agrarische landschap en we nemen een kijkje in Norwich, het ‘Elspeet van Canada’ genoemd. Ook bezoeken we een Nederlandse boer die ons een kijkje laat nemen in het leven van een emigrant. Overnachting is gereserveerd in Quality Hotel & Suites.
Dag 8: op weg naar Grand Rapids
Vanochtend is er tijd om een kerkdienst te bezoeken of te genieten van wat vrije tijd. Aan het begin van de middag steken we de grens weer over naar de VS, wat op zichzelf al een hele belevenis is. De dag eindigt in Grand Rapids, waar we de komende 3 nachten verblijven (Comfort Suites Grand Rapids North).
Dag 9: Grand Rapids
Vandaag bezoeken we Grand Rapids, het ‘Jeruzalem van Amerika’. In deze stad wonen veel Nederlandse Emigranten. De stad is bekend van het Calvin College, een grote College met Nederlandse roots. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Frederik Meijer Gardens & Sculpture en we maken een tour door Down Town Grand Rapids.
Dag 10: Holland
In 1847 stichtte ds. Van Raalte en zijn volgelingen het stadje Holland: het stadje dat we vandaag gaan verkennen. We starten vandaag met het Holland Museum, een museum vol met geschiedenis over de emigranten van verschillende tijden. Vervolgens gaan we het centrum van Holland verkennen. We eindigen in De Graafschap, waar we een stop houden bij een blokhutkerk en gastvrij worden ontvangen in de prachtige Reformed Church, waar door vrijwilligers een museum is ingericht.
Dag 11: Vriesland - Drenthe - South Holland
Als je op de kaart van dit gebied kijkt waan je jezelf in Nederland. In een tour gaan we door het mooie landschap op zoek naar dorpjes als Vriesland en Drenthe. We eindigen bij de Farmers Market in Holland. Na dit bezoek verlaten we Michigan en gaan we op naar South Holland in de staat Illinois waar we de komende nacht verblijven (Sleep Inn in Lansing).
Dag 12: Pella
We verlaten South Holland en gaan verder rijden naar Pella in de staat Iowa. Hier wonen veel afstammelingen van Nederlandse emigranten die zich in 1847 onder leiding van ds. Hendrik Scholte in Pella vestigden. Maar we maken eerst nog een kleine omweg naar Des Moines, waar we de State Capitol bezoeken. Dit is één van de mooiste State Capitols van de VS, met een koepel van 84 meter hoogte, bedekt met goud! De komende 2 nachten verblijven we in de omgeving van Pella (Econo Loge Inn & Suites, Newton).
Dag 13: Pella
Pella is ook weer een gehele dag waard om te bezoeken. Vandaag verkennen we het mooie centrum van Pella, je waant je bijna thuis in Nederland! Ook bezoeken we het Scholte House: de voormalige pastorie, en de Vermeer Windmill: de grootste molen die nog in werking is in de Verenigde Staten.
Dag 14: Pella – Chicago
Vandaag gaan we op weg naar onze laatste bestemming van de reis: Chicago. Onderweg nemen we een kijkje bij het John Deere museum. In Moline zijn de hoofdkantoren van John Deere gevestigd. Ook heeft John Deere hier het ´John Deere Pavilion´ geopend: een bijzonder en interactief museum. We verblijven 2 nachten in Chicago (The Inn of Chicago).
Dag 15: Chicago
Chicago is (net als New York) overweldigend. De stad aan Lake Michigan met de bijnaam ‘The Windy City’, is een mooie afsluiter voor de reis. Hier maken we een cruise over de rivier, we bezoeken de Magnificent Mile, het Millenial park, en we sluiten af met een prachtig uitzicht over de stad in het Skydeck.
Dag 16: Chicago – Amsterdam
Het is weer tijd om terug te gaan naar Nederland. We maken eerst nog een mooie rondrit door de stad en gaan dan rustig op naar het vliegveld. Hier vliegen we later in de middag terug naar Amsterdam.
Dag 17: terugreis
Na aankomst op Schiphol staat de touringcar van Dalstra Reizen weer voor ons klaar. We worden met de bus weer terug gebracht naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

Hotelgegevens

Tijdens de reis verblijft u in middenklasse hotels. Hierbij zijn alle kamers minimaal voorzien van douche en toilet. Niet alle hotels beschikken over een lift. Waar mogelijk zijn de namen van de hotels in de tekst weergegeven. Deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De juiste hotel-/adresgegevens ontvangt u bij de reispapieren.

Verzorging

op basis van halfpension. Hierbij vindt het diner veelal plaats in een restaurant in de nabije omgeving van het hotel. In de ochtend staat er een Amerikaans/continentaal ontbijt voor u klaar.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in airconditioned touringcar
vervoer Schiphol heen en terug inclusief lunchpakket
vlucht KLM Amsterdam – New York
vlucht KLM Chicago – Amsterdam
luchthavenbelastingen
brandstof- en veiligheidstoeslagen
hand- en ruimbagage
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
tax in hotel
informatieboekje per kamer
Nederlandssprekende reisleiding
genoemde excursies en entreegelden:
Ellis Island & Vrijheidsbeeld
Freedom tower
Amish Village
Niagara Hornblower Cruise
Bezoek boer
Bezoek Calvin College
Frederik Meyer Garden
Graafschap Heritage Center
Holland Museum
Scholte House
Vermeer Windmill
Chicago River Cruise
Skydeck Chicago


Exclusief

optionele excursies ter plaatse
lunches
overige entreegelden
fooien
administratiekosten € 15 per boeking
calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Actief Lezersreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Dokkum, busstation (toeslag €30,- p.p.)
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Burgum, Gemeentehuis
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Schiphol