Nederlandse reisleiding ter plaatse
bezoek Tafelberg
3 leuke safari's

Go Dutch in veelsydig Suid-Afrika

Een fascinerende, afwisselende en complete rondreis die u meeneemt naar de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Een land met ongekende rijkdom aan cultuur, tradities en adembenemende landschappen. Wie in Zuid-Afrika komt, ontkomt er niet aan de "Big Five" te spotten tijdens een safari in één van de wereldberoemde natuurreservaten die dit land rijk is. Laat u verrassen tijdens deze reis die een verpletterende indruk op u zal achterlaten.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Kaapstad
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar Schiphol waar we ons klaar maken voor de vlucht van KLM om 10.00 uur naar Kaapstad. Na aankomst rond 21.15 uur worden we verwelkomd door een Nederlands sprekende gids die ons gedurende de rondreis wegwijs maakt in Zuid Afrika. De komende 3 nachten verblijven we in een hotel in het centrum van Kaapstad.
Dag 2: Kaapstad
Vandaag bezoeken we de prachtige wereldstad Kaapstad. Een stad met een rijke geschiedenis en een smeltkroes van de culturen die hier gedurende voorgaande eeuwen voet aan wal hebben gezet. Bij goed weer maken we de tocht per ‘sweeftrein’ naar de top van de Tafelberg vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad, de Tafelbaai, Robbeneiland en het schiereiland. Vervolgens maken we een wandeling door de compagnietuin, de voormalige groentetuin van de VOC en ziet u de Parlementsgebouwen, het Tuinhuis en het kantoor van de President en Kasteel de Goede Hoop, het historische VOC Fort (ca. 20 km).’s Middags kunt u een bezoek brengen aan het prachtige Victoria & Albert Waterfront. Een voorbeeld hoe een oorspronkelijke havenlocatie kan worden omgebouwd tot een zeer aantrekkelijke winkelgebied met veel en goede horeca. De havenwerkzaamheden zijn voor een deel nog steeds te zien. In de middag is er ook de gelegenheid voor het maken van een excursie naar Robben-eiland, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen werd gehouden. Kosten € 25 p.p.
Dag 3: Kaaps Schiereiland
Langs de Atlantische Oceaan rijden we naar Hout Bay en gaan via de prachtige Chapman’s Peak Drive bereiken we natuurreservaat Kaap de Goede Hoop met zonder twijfel één van de meest indrukwekkende uitzichten ter wereld. In de middag bezoeken we de pinguïns en Boulder’s Beach bij Simonstown (ca. 150 km).
Dag 4: Kaapse Wijngebied met Stellenbosch & Franschhoek
We rijden naar het nabij gelegen wijngebied. We bezoeken eerst Franschhoek waar we een bezoek brengen aan het Hugenotenmonument. Het monument herinnert aan de bijdrage van de Franse hugenoten aan de (Nederlandse) Kaapkolonie. Uiteraard nemen we een kijkje bij een van de plaatselijke wijnboeren voor een wijnproeverij. We sluitende de excursie af met een rondrit/-wandeling door het historische stadje Stellenbosch, waar de Oudhollandse sfeer van weleer nog volop aanwezig is. Deze nacht verblijven we in een hotel in het wijngebied (ca. 120 km).
Dag 5: Kaapstad – Oudtshoorn
We verlaten Kaapstad en reizen naar het oosten via Swellendam en Calitzdorp naar Oudtshoorn. Onderweg zien we de twintig miljoen jaar oude Cango grotten. De kalksteen druipsteengrotten worden gerekend tot mooiste grotten ter wereld. We overnachten in Oudtshoorn (ca. 400 km).
Dag 6: Oudtshoorn – Plettenbergbaai
Deze ochtend bezoeken we een struisvogelboederij en vertrekken vervolgens naar Knysna, gelegen aan de Indische Oceaan. We volgen de kustlijn naar het noordoosten en passeren de wondermooie Outeniqua pass. Geniet hier van het prachtige uitzicht vanaf de Knysna ‘Heads’ over de bijzondere lagune. De komende twee nachten verblijven we in Knysna dat aan de tuinroute ligt. (ca. 160 km).
Dag 7: Featherbed Nature Reserve
In de ochtend maken we kennis met het Featherbed Nature Reserve. Na een boottocht over de lagune volgt een tour met een gids door het reservaat. Wij horen alles over de flora, fauna en de geschiedenis in dit gebied. De middag kunt u op eigen gelegenheid in het centrum van Knysna of aan de waterkant doorbrengen (ca. 40 km).
Dag 8: Tsitsikamma Nationaal Park
Vandaag rijden we via Port Elizabeth naar de omgeving van het Addo Elephant National Park. Onderweg stoppen we bij Tsitsikamma Nationaal Park waar u kunt genieten van een wandeling naar de monding van de Storms rivier. We verblijven 2 nachten nabij het Addo Elephant National Park. Dit is, anders dan de naam doet voorkomen, een wildpark met een grote variëteit aan dieren (ca. 280 km).
Dag 9: Wildpark + Big Five
Met de bus maken we een prachtige ‘game drive’ (sightseeingtour) door het park. Onderweg komen we allerlei wilde dieren tegen. Spot u de ‘Big Five’? Meestal lukt het de gids om de olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn te laten zien. Desgewenst kunt u een eigen 4x4 auto met chauffeur huren voor een eigen ‘game drive’.
Dag 10: Zululand
We rijden per touringcar naar de luchthaven van Port Elizabeth vanwaar we naar Durban vliegen. Aangekomen in Durban rijden we langs de kust naar de Dolphin Coast, het mooiste kustgebied van de provincie Kwazulu Natal, waar regelmatig dolfijnen gespot worden. In de middag maken we een bootsafari door het prachtige St. Lucia Nature Reserve. De komende twee nachten verblijven we nabij St. Lucia (ca. 260 km).
Dag 11: Hluhluwe
We staan vroeg op om met de bus op safari te gaan in het wildreservaat van Hluhluwe-Umfolozi. Geniet van alles wat deze bijzonder omgeving u biedt. Na deze avontuurlijke safari keren we terug naar ons hotel.
Dag 12: Swaziland
Deze dag reizen we verder en steken bij Golela de grens over met het koninkrijk van Swaziland, één van Afrika’s best bewaarde geheimen. Hier worden indrukwekkende bergen afgewisseld met vruchtbare valleien, tropische bossen en hete savannes. Onderweg nemen we en kijkje bij een handwerkmarkt. De vriendelijkheid en gastvrijheid van dit trotse volk, in combinatie met de overweldigende natuur, zal zeker een blijvende indruk op u achterlaten. Hier vindt ook de overnachting plaats (ca. 280 km).
Dag 13: Swaziland – Krugerpark
Via het bergachtige noorden verlaten we Swaziland en bereiken we via Jeppe’s Reef de grenspost met Zuid Afrika. We verblijven twee nachten in Hazyview nabij het Krugerpark (250 km)
Dag 14: Krugerpark
Een hele dag genieten in het magnifieke Krugerpark. Het wereldberoemde park biedt een safari-ervaring die tot de beste ter wereld wordt gerekend. Wederom een kans om de Big Five te zien. We gaan de hele dag op safari in een 4x4 terreinwagen. De lunch en Con Levy is bij de reissom inbegrepen (150 km).
Dag 15: Krugerpark - Pretoria
Via de indrukwekkende Panoramaroute rijden we naar Pretoria. Bij God’s Window heeft u een adembenemend uitzicht over het laagveld met daarin het Krugerpark en Mozambique. Een bezoek aan de Bourke’s Luck Potholes zal u doen verbazen. Voordat we naar Pretoria gaan, maken we nog een stop bij het meest noordelijke punt van de Panoramaroute; de Drie Rondavels. Deze rotsformaties zien er uit als traditionele, met riet bedekte, Afrikaanse hutten. We overnachten in Pretoria (ca. 500 km).
Dag 16: Pretoria - Johannesburg
Na het ontbijt maken we met de stadsrondrit nader kennis met de regeringshoofdstad Pretoria. Hierbij ziet u o.a. de Uniegebouwen en het bekende Voortrekker Monument. In het centrum van Pretoria kunt u nog de laatste inkopen doen. In de avondt rijden we naar het vliegveld van Johannesburg (ca. 50 km). Hier vertrekt rond 23.15 uur de vlucht naar Amsterdam/Schiphol.
Dag 17: Terugreis
Rond 10.25 uur arriveren we op Schiphol waar de touringcar van Dalstra Reizen weer klaar staat om u na deze intensieve en zeer indrukwekkende reis, naar de verschillende opstapplaatsen terug te brengen.

Accommodaties

Algemeen

Tijdens de reis verblijft u in goede middenklasse hotels. U overnacht in o.a. Kaapstad, Swaziland en nabij het wereldberoemde Krugerpark. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche en/ of bad en toilet. De adresgegevens ontvangt u bij de reispapieren.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

• reis per luxe air-conditioned bus
• vervoer naar Schiphol v.v.
• KLM vluchten Amsterdam-Kaapstad en Johannesburg-Amsterdam
• binnenlandse vlucht Port Elisabeth – Durban
• luchthavenbelastingen en –toeslagen
• kamer met douche/toilet
• overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt & diner)
• genoemde excursies en entreegelden
• Nederlands of Afrikaans sprekende gids ter plaatse
• lunchpakket tijdens transfers naar Schiphol v.v.
• alle fooien voor kruiers.

Exclusief

• fooien kamermeisjes
• fooien chauffeur en gids ter plaatse
• facultatieve excursies.
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route G Vliegreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268