Gidsen Lüneburg, Kopenhagen en Hamburg
2 x dinerbuffet aan boord
Zweedse Kerstmarkt

Kerstcruise Zweden en Kopenhagen

Een korte reis waarin u heel veel ziet. Maak kennis met het plaatsje Lüneburg, zie de kerstmarkt in Kosta, ontdek de kleine zeemeermin in Kopenhagen en sluit af met een goede indruk van de bijzondere stad Hamburg. Tijdens de overtochten aan boord van de ferry’s die ons van en naar Zweden brengen zijn er volop mogelijkheden voor vermaak. Neem na het diner een kijkje in het casino, gaat u liever winkelen in de tax-free shop, of neemt u een drankje in de bar?

Dagprogramma

Dag 1: Lüneburg
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Bremen naar Hanzestad Lüneburg. Een plaatselijke gids laat deze mooie stad zien die in WOII gespaard bleef. Lüneburg heeft dan ook een prachtig middeleeuws centrum. Het kon tot de Hanzesteden toetreden door de winning en verkoop van ‘wit goud’, namelijk zout. Na de vrije tijd rijden we aan het begin van de avond richting Travemünde voor de nachtboot naar Trelleborg waar later in de avond ook het dinerbuffet voor ons klaar staat.
Dag 2: Kosta – Malmö
In de vroege ochtend komen we aan in de Zweedse stad Trelleborg. Na een vroeg ontbijt gaan we van boord en rijden we over het Zweedse platteland en via Kristianstad naar Kosta. Hier vinden we een van de grootste kerstmarkten van Zweden. Er worden veel ambachtelijke producten verkocht waaronder handwerk, glaswerk, textiel, houtwerk, aardewerk en kaarsen. Uiteraard zijn er ook allerlei lekkernijen verkrijgbaar. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in het centrum van Malmö. Hier kunt u op eigen gelegenheid het diner gebruiken in een van de vele restaurants rondom het hotel.
Dag 3: Kopenhagen
We verlaten Malmö en rijden naar Kopenhagen waar u de hele dag kunt genieten. Tijdens een tocht met een Nederlandssprekende gids komen langs de kleine Zeemeermin, Domhuset, de Koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rosenborgslot. De vrije tijd in de middag kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het pretpark Tivoli (ca. € 16 p.p.). Nadat we van de prachtige stad hebben genoten keren we aan het eind van de middag terug naar Trelleborg om in te schepen voor de nachtboot naar Travemünde. Aan boord staat later op de avond een dinerbuffet op ons te wachten.
Dag 4: Hamburg
Deze ochtend ontbijten we weer vroeg waarna we ontschepen. Vervolgens rijden we naar Hamburg. Met een gids verkennen we de belangrijkste havenstad van Duitsland. We zien de oude binnenstad, de pakhuizen en de kanalen in de beroemde Speicherstadt en het nieuwe stadscentrum ‘Hafencity’, traditioneel en modern tegelijk. Na vrije tijd wordt het tijd om huiswaarts te rijden. Met een afsluitend diner in Nederland keren we terug naar de opstapplaatsen.

Accommodaties

Scandic Hotel St. Jörgen

Ideale ligging in het hart van Malmö, met verschillende bezienswaardigheden op korte afstand.

Faciliteiten

Bar, restaurant, lift, fitnessruimte en 2 sauna’s. In de hele accommodatie gratis WiFi.

Kamer

Telefoon, televisie, en een badkamer met bad of douche en toilet.

Verzorging

In de ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet.

Lees meer

Op het traject Travemünde – Trelleborg v.v. varen de ferry’s Peter Pan en Nils Holgersson. Beide schepen zijn van ferrymaatschappij TT-Line.

Faciliteiten

receptie met geldwisselkantoor, restaurant, panoramabar, wellness en sauna, cinema, winkel. Wifi, u ontvangt 20 MB gratis.

Hut

U verblijft in binnenhutten met benedenbedden. De hut is voorzien van douche en toilet. Desgewenst boekt u een buitenhut.

Verzorging

ontbijtbuffet en in de avond kunt u genieten van het Captain’s Dinner buffet. Hierbij zijn 3 drankjes (bier, wijn, fris, koffie/thee) inbegrepen.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class tourincar
overtocht Travemünde – Trelleborg heen en terug
2 persoonsbinnenhut met douche/toilet
logies/ontbijt in Malmö
genoemde excursies exclusief entreegelden
Duitstalige gids Lüneburg
Nederlandssprekende gids Kopenhagen en Hamburg
3 x ontbijtbuffet
2 x dinerbuffet aan boord inclusief drinken.
afscheidsdiner

Exclusief

entreegelden
lunches
diner in Malmö
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 20 reserveringskosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen