halfpension
bezoek kerstmarkt Huseby Bruk

Minicruise met kerstmarkt Huseby Bruk

De Huseby Kerstmarkt is de grootste kerstmarkt in Scandinavië met 170 exposanten op het gebied van eten, drinken en handwerk; onder andere vakmensen, ontwerpers en boerenbedrijven met zelfgemaakte lekkernijen zorgen voor een warme sfeer. In het historische Huseby Bruk wordt de landgoed omgetoverd tot een sprankelende winterdroom, waar de geur van glühwein en versgebakken broodjes door de lucht zweeft. Tijdens de overtochten aan boord van de luxe ferry’s die ons van en naar Zweden brengen zijn er volop mogelijkheden voor vermaak. Neem na het diner een kijkje in het casino, gaat u liever winkelen in de taxfree shop, of neemt u een drankje in de bar?

Dagprogramma

Dag 1: Lübeck
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Bremen en Hamburg naar Lübeck. Dit is de eerste Hanzestad die we bezoeken en ook direct een van de mooiste. De historische binnenstad ademt nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen. U heeft de tijd om de stad te bekijken. In het begin van de avond rijden we richting Travemünde voor de nachtboot naar Trelleborg waar in de avond ook het dinerbuffet voor ons klaar staat.
Dag 2: Kerstmarkt Huseby Bruk
In de ochtend komen we aan in de Zweedse stad Trelleborg. Na een vroeg ontbijt gaan we van boord en rijden naar de Huseby Bruk Christmas Fair één van de de grootste kerstmarkten van Zweden en Scandinavië. In 7 verschillende panden vindt u de beste ambachtslieden met hun eigengemaakte ambachten en kleinschalige voedselproducenten met hun lekkerste etenswaren. Ook is er een oude smederij met winkel en informatie, een bisschophuis met keramiek en een ambachtswinkel waar ze hun eigen honing glühwein en karamel verkopen. Aan het eind van de middag gaan we terug naar Trelleborg om in te schepen voor de nachtboot naar Travemünde. Aan boord staat een dinerbuffet op ons te wachten.
Dag 3: Bremen
Terwijl het schip richting de Duitse kust vaart, genieten wij aan boord van een vroeg ontbijt. Na ontscheping rijden we via Hamburg naar Hanzestad Bremen. Samen met een gids ontdekken we de stad aan de Weser die heel wat moois te bieden heeft. U zult zien dat er, met recht, meerdere bouwwerken op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. In de middag keren we terug naar Nederland waar u naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class tourincar
overtocht Travemünde – Trelleborg heen en terug
2 persoonsbinnenhut met douche/toilet
entree Huseby Bruk
plaatselijke gids in Bremen
2 x ontbijtbuffet
2 x dinerbuffet inclusief 1 drankje

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 20 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen