NIEUW!
vervoer fiets en bagage
omschrijving fietstraject
fietstraject is 1,5 fiets

Fietsen door mooi Beieren

Wat dacht u van de fietsroute over een oude spoorweg vanaf de grens met Tsjechië, fietsen langs verschillende rivieren en dan door naar Passau, waar die drie rivieren samen komen. We fietsen langs een prachtig oud klooster en een oude, historische brouwerij. Ook Regensburg mag niet ontbreken want deze stad is zelfs onderdeel van UNESCO Werelderfgoed én dát is niet voor niets. De prachtige Altstadt met de Steinere Brücke over de Donau maakt de stad al een bezoek waard. We volgen veelal de rivieren en oude spoorbanen, die in fietsroutes zijn veranderd. Deze fietsreis is er eentje om van te genieten en om nooit meer te vergeten.

Dagprogramma

Dag 1: Duitsland
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we vandaag naar ons hotel in Deggendorf, dat aan de Donau ligt.
Dag 2: Kalteneck - Deggendorf (ca. 54 km)
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Kalteneck. Hier begint onze fietsreis: we zullen vandaag grotendeels de oude spoorwegen volgen. Het tracé kent bijna geen hellingen, een ideale fietsroute. Het laatste deel van onze fietsroute vandaag is onderdeel van de Donau Radweg en staat daarom garant voor prachtige uitzichten.
Dag 3: Lohberghütte - Viechtach (ca. 42 km)
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Loberghütte, dat dichtbij de grens met Tsjechië ligt. De route loopt door een prachtig middelgebergte landschap. De vergezichten zijn erg indrukwekkend en worden onderbroken door diverse gezellige stadjes als Bad Kötzing. De laatste 15 kilomter volgen we een bijzonder pad: dit was eens de spoorlijn naar Viechtach. Aan het eind van onze fietsrit staat de bus op u te wachten om u terug te brengen naar het hotel, waar het diner alweer voor ons klaarstaat.
Dag 4: Cham - Bogen (ca. 60 km)
We starten vandaag in Cham, een verborgen pareltje aan de rivier de Regen. Cham staat bekend om zijn prachtige landschappen en rijke geschiedenis. We volgen de rivier de Regen tot het stadje Miltach. Vanaf hier volgen we opnieuw een stilgelegde spoorlijn die voor een deel geasfalteerd is. De route eindigt in Bogen aan de Donau, waar onze chauffeur u weer op haalt om terug te keren naar het hotel in Deggendorf.
Dag 5: Kirchenrohrbach - Regensburg (ca. 47 km)
Vandaag vertrekken we met de bus naar het dorpje Kirchenrohrbach, waar er gelegenheid is om koffie te drinken bij een oude, erg gezellige, brouwerij (eigen rekening). Vanuit hier starten we onze fietstocht langs de rivier de Regen en passeren we o.a. het beroemde klooster van Reichenbach. Een bezoek aan deze kloosterkerk is absoluut de moeite waard. Onderweg naar Regensburg passeren we prachtige landschappen en genieten we van als het moois dat deze omgeving ons te bieden heeft.
Dag 6: Falkenstein - Regensburg (ca. 43 km)
Na het ontbijt staat er voor vandaag een route van Falkenstein naar Regensburg op het programma. We rijden naar Falkenstein, een mooi stadje in het Beierse landschap. Door de groene heuvels en over de kronkelende spoordijk fietsen we terug naar de stad Regensburg, waar er in de middag ruimte is voor vrije tijd. Aan het einde van de middag keren we met de bus terug naar ons hotel waar het diner voor ons klaarstaat.
Dag 7: Deggendorf - Passau (ca. 56 km)
Vanuit het hotel in Deggendorf fietst u vandaag langs de Donau naar de stad Passau. Hier komen de rivieren de Donau, de Inn en de Ilz samen en dat maakt(e) Passau tot een belangrijke handelslocatie. Passau is beroemd om het grootste kerkorgel ter wereld en kent vele culturele hoogtepunten, een absolute must see. Aan het einde van de dag keren we terug naar ons hotel in Deggendorf.
Dag 8: terugreis
Over de Duitse autosnelwegen rijden we terug naar Nederland waar we na het afscheidsdiner naar de opstapplaatsen worden teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Scotty & Paul

Hotel Scotty & Paul Deggendorf is rustig gelegen en op slechts enkele minuten wandelafstand van het centrum van Deggendorf met zijn prachtige Beierse marktplein

Faciliteiten

receptie, restaurant, gezellige bar, terras, tuin en een lift. In het gehele hotel is gratis Wifi aanwezig.

Kamer

televisie, bureau met stoel en een badkamer met föhn, douche en toilet. Op de kamer is gratis Wifi aanwezig.

Verzorging

’s Ochtends een ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangendiner.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class bus
verzorging op basis van halfpension
kamers met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
omschrijving fietstraject
vervoer fiets en bagage
afscheidsdiner.


Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant