vervoer fiets en bagage
omschrijving fietstraject
fietstraject is 1,5 fiets

Fietsreis Romantische Strasse Beieren

In het zuiden bij onze Oosterburen kunt u fantastisch vakantie vieren. Beieren staat bekend om zijn veelzijdigheid. De prachtige bergen, diepe dalen, dichte bossen en prachtige meren typeren het landschap. En wat is er nou mooier dan van deze veelzijdigheid genieten op de fiets? Mooie fietsroutes met adembenemende uitzichten, Beieren is veelzijdig en een uitstekende vakantiebestemming voor de fietsliefhebber!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
We vertrekken vanaf de verschillende opstapplaatsen naar Duitsland, waar we ontvangen worden in ons hotel in Donauwürth voor het diner en de overnachting.
Dag 2: Donauwürth – Maihingen (ca. 44 km)
We starten in Donauwürth aan de Donau en volgen het tracé van de oude spoorlijn naar het schilderachtige stadje Harburg. We fietsen door de Nördlinger Ries, een krater, en doorkruisen het middeleeuwse stadje Nördlingen dat in 1920 haar stadrechten kreeg. In Maihingen staat de touringcar voor u klaar om u terug naar het hotel te brengen.
Dag 3: Maihingen – Feuchtwangen (ca. 41 km)
We verlaten Maihingen via de tuinen van een kloostercomplex en volgen de route door een afwisselend landschap met akkerbouw, veeteelt en bossen. Via een mooie route komt u in het schilderachtige Dinkelsbühl, een stadje dat goed haar Middeleeuws karakter heeft bewaard. Een mooie plek om eens een poosje rond te dwalen. De fietstocht eindigt in het stadje Feuchtwangen.
Dag 4: Feuchtwangen – Rothenburg ob der Tauber (ca. 33 km)
We starten in Feuchtwangen en rijden naar het noorden. Een mooi stadje om te lunchen is Schillingsfürst. Hoog op de rotsen ligt een mooi kasteel en het stadje heeft een prachtig voorplein. Daarna daalt de route af en komt u uit in het dal van de rivier de Tauber. We zullen de Tauber volgen tot de plek waar de rivier uitmondt in de Main. Het is een prachtig fietspad door een adembenemende natuur. Einddoel is Rothenburg ob der Taube.
Dag 5: Rothenburg ob der Tauber – Weikersheim (ca. 37 km)
Aan het begin van deze route komt u langs Detwang waar u oog in oog staat met het wereldberoemde, uit hout gesneden altaarstuk van Tillmann Riemenschneider. Verder gaat de tocht, over mooie asfaltpaden, door een prachtig groen dal. Het eindpunt ligt in het stadje Weikersheim, dat gedomineerd wordt door een machtig kasteel, ooit verbouwd door een Nederlandse architect.
Dag 6: Bad Mergentheim – Wertheim (ca. 47 km)
Beginnend via het slotpark van de stad rijdt u via het centrum weer verder door het Taubertal. Het dal is al vele eeuwen een belangrijke route voor de handel geweest. Langs de route vindt u nog vele resten van oude kastelen en kloosters. Even uitblazen in Tauberbisschofsheim en genieten op een terrasje is een uitstekend idee. Tegen het einde van de dagtocht kunt u een bezoek brengen aan het klooster Bronnbach of hier alleen even een terrasje pikken. Het einde van deze dagtocht ligt in het stadje Wertheim, dat aan de monding van de Tauber ligt.
Dag 7: Wertheim – Würzburg (ca. 42 km)
Vandaag de laatste fietstocht die in Wertheim am Main begint. Het eerste gedeelte van de tocht gaat via mooie geasfalteerde paden langs de Main. We passeren diverse dorpjes en de route gaat door de weiden en bossen en is licht heuvelachtig. In Holzkirchen kan men een stop inlassen bij een voormalig klooster met een mooie koepelkerk . We volgen de landelijke wegen en paden tot we bij de rivier de Main aankomen om vervolgens richting de stad Würzburg te rijden, het einddoel van deze dag.
Dag 8: terugreis
Door Duitsland rijden we terug naar Nederland waar u na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Landhotel Waldeck

Landhotel Waldeck is een traditioneel familiehotel in Fremdingen.

Faciliteiten:

receptie, restaurant, terras, binnenzwembad en een lift. In het gehele hotel is gratis Wifi aanwezig.

Kamer:

televisie, zitje en een badkamer met douche of bad en toilet. Op de kamer is gratis Wifi aanwezig.

Verzorging:

ontbijtbuffet en 's avonds een goed verzorgd diner.

Website:

www.landhotel-waldeck.de

Lees meer

Hotel Krone

Hotel Krone in Helmstadt is een sfeervol hotel in Fränkische landhuisstijl. Het bestaat al sinds 1736 en ook prins Ludwig verbleef hier. Het hotel is gelegen vlakbij Würzburg, Wertheim en Marktheidenfeld.

Faciliteiten

Receptie, restaurant, minisupermarkt en gratis Wifi in de openbare ruimtes

Kamer

In Frankische stijl, met een flatscreen-tv, badkamer met douche of bad, kluisje, gratis toiletartikelen en een haardroger.

Verzorging

’s Ochtends een ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangendiner.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamers met douche en toilet
omschrijving fietstraject
vervoer fiets en bagage
afscheidsdiner.


Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis- en annuleringsverzekering

Opstapschema

Route A+C hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant