NIEUW
Mild klimaat
mooie excursies

Engelse Rivièra

In het Zuid-Engelse graafschap Devon aan de baai van Torbay vinden we de Engelse Rivièra. Het milde klimaat met de palmen, rotsachtige kusten en vissersplaatsjes maken de regio tot een heerlijke bestemming. Het land achter de kust biedt spectaculaire tegenstellingen, variërend van hooggelegen heidegronden tot weelderig begroeide rivierdalen, onderling verbonden door smalle weggetjes. De Engelse Rivièra is een prachtige plek om te genieten van een heerlijke vakantie.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Calais voor de overtocht naar Dover. De overnachting vindt plaats in de omgeving van Southampton.
Dag 2: Stonehenge – Torquay
Vanaf ons overnachtingshotel vertrekken we naar Stonehenge. Dit UNESCO werelderfgoed is een uniek prehistorisch monument. Het staat precies in lijn met de plek waar de zon aan de hemel opkomt en ondergaat. Toch is nog niet bekend waarom Stonehenge is gebouwd. In het bezoekerscentrum wordt uitleg gegeven over de geschiedenis ervan (ca. £ 17,50 p.p.). Dan vervolgen we de reis naar standplaats Torquay.
Dag 3: Totness – Paignton
Na het ontbijt kunt u genieten van de fascinerende planten die “Plantworld” in Newton Abbot biedt (ca. £ 3 p.p.). In dit plantenparadijs vinden we verschillende tuinen met daarin vele planten uit diverse landen. Daarna is het tijd om te vertrekken naar Totness. Een stadje met mooie oude straatjes waar u gelegenheid voor de lunch heeft. Aansluitend maken we een boottocht naar Dartmouth vanwaar we de ferry naar Kingswear nemen (ca. £ 22 p.p.). Via een route langs de prachtige zuidkust van Devon rijden we met de stoomlocomotief naar Paignton waar de bus op ons staat te wachten en ons terugbrengt naar het hotel.
Dag 4: Exeter – Babbacombe
We brengen een bezoek aan Exeter, de hoofdstad van Devon. Neemt u een kijkje in de gotische kathedraal, de Quai, ruïnes en de haven met leuke winkeltjes. Er zijn veel Elizabethaanse, Georgische en Victoriaanse gebouwen te vinden. Via de kustroute keren we terug naar Torquay waar we in de wijk Babbacombe een bezoek brengen aan het modeldorp waar de Engelse Rivièra in het klein wordt uitgebeeld (ca. £ 12,95 p.p.). Uitgekeken? Neem dan de ‘Babbacombe Cliff Railway’ een klein spoortreintje brengt u naar het heerlijke strand.
Dag 5: Dartmoor – Buckland Abbey
Tijdens deze ochtendtocht maken we met een gids kennis met Dartmoor National Park. Met uitgestrekte heidegronden, in het wild levende pony's en de woeste rotsen heeft het landschap nog iets van de oertijd. Na de lunchstop in Princetown, bekend om z’n de eeuwenoude staatsgevangenis, rijden we door naar Buckland Abbey (ca. £ 12,80 p.p.). Hier nemen we een kijkje in het voormalige Cistercienzer klooster dat in de 16e eeuw in het bezit was van de legendarische sir Francis Drake.
Dag 6: Torquay
Geniet u vandaag van een vrije dag in en rondom het hotel. In Torquay is van alles te doen. Op 1,5 km loopafstand vindt u Torre Abbey, het oudste gebouw in Torquay. Eens de meest belangrijke abdij van Engeland met een 800 jaar oude historie. Even verderop vinden we Mount Edgcumbe met een fraai Tudor landhuis en prachtige aangelegde tuinen. Vervolgens vindt u op 3,5 km Kents Cavern. In deze prehistorische grotten vonden mensen bescherming tegen extreme weersomstandigheden. In het labyrint wordt u omringd door 400 miljoen jaar oude rotsen, stalagmieten en stalactieten. Genoeg vertier dus!
Dag 7: Portsmouth
Het is tijd om Torquay achter te laten. We vertrekken naar ons overnachtingshotel in Portsmouth. Hier gaan we 800 jaar terug in de tijd bij Portsmouth Historic Dockyards. In de dokken ziet u hoe de schepen werden gebouwd en buiten liggen prachtige schepen ter bezichtiging waaronder het schip Mary Rose en HMS Victory. Tegen betaling kunt u aan boord gaan van enkele schepen. Geen liefhebber? Neem dan een kijkje bij de Gunwarf Quays. Een groot winkelcentrum waar alle bekende merken een outlet winkel hebben. Daar vindt u ook de Spinnaker Tower vanwaar u, bij goed weer, een prachtig uitzicht over Portsmouth en de omgeving heeft. Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Portsmouth.
Dag 8: thuisreis
In de loop van de ochtend rijden we naar Dover waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Onderweg kunt u tijdens het afscheidsdiner nagenieten van deze indrukwekkende reis, waarna u naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.
Buitenlandse valuta:
Britse Ponden. Deze kunt u ter plaatse wisselen.

Accommodaties

Rviera Hotel Torquay

Typisch Engels hotel in Torquay. De zee is op 5 minuten loopafstand en in 10 loopt u naar het stadscentrum.

Faciliteiten

receptie, restaurant, bar, terras, binnenzwembad en lift. Gratis Wi-Fi is beschikbaar in algemene ruimtes.

Kamer

televisie, telefoon, airconditioning en waterkoker. De badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet en in de avond 3-gangendiner. Iedere avond is er entertainment in de ‘Show bar’.

Website

www.rivieratorquay.co.uk

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class bus
ferry-overtochten Dover-Calais v.v.
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Leusden, Restaurant Oud Leusden
Utrecht, Westraven P+R
Oosterhout-Zuid, AC Restaurant
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, bushalte Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Jumbo G. Knolweg
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation
Emmen, NS Station, stationsplein
Veendam, treinstation Parallelweg
Stadskanaal, busstation