NIEUW
comfort class touringcar
prachtige omgeving

Kerstsfeer aan het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en daarmee een erg populaire vakantiebestemming. De omgeving, het klimaat, de cultuur en het eten: ook in de wintermaanden is het Gardameer een echte aanrader! Een unieke belevenis in de bergen van Noord-Italië waarbij we genieten van de gezellige dorpen en steden in kerstsferen. De besneeuwde toppen op de achtergrond vormen het perfecte decor voor onze reis. We ervaren de magische sferen van deze authentieke, traditionele en typisch Italiaanse omgeving.

Dagprogramma

Dag 1: Duitsland
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar het zuiden van Duitsland waar we overnachten in de omgeving van München.
Dag 2: Tegernsee, Vipiteno en Riva del Garda
Na een heerlijk ontbijt vertrekken we zuidwaarts en nemen een kijkje bij de Tegernsee. Een heerlijke plaats voor een korte wandeling. We rijden door Oostenrijk en gaan over de Europa Brücke van de Brennerpas naar Zuid Tirol. Eenmaal de Italiaanse grens gepasseerd rijden we naar Vipiteno. Dit is één van de mooiste stadjes van Italië met mooie herenhuizen, leuke winkelstraten, middeleeuwse pleinen en de bergen op de achtergrond. Hierna is het nog maar een kort stukje naar ons hotel in Riva del Garda.
Dag 3: Bolzano en Trento
Na het ontbijt vertrekken we naar Bolzano, een fascinerende stad waar de Alpen en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten en twee verschillende werelden samen komen. Van de Tiroolse tradities en gerechten tot de Latijnse smaken: de kerstmarkten met de geur van kaneel en specerijen, de lokale lekkernijen en handgemaakt geschenken: Bolzano bruist! Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de markt van Trento waar er gelegenheid is voor een glas glühwein met Strauben, een traditioneel gefrituurde lekkernij met fruitjam.
Dag 4: Kasteel van Toblino, kasteel van Drena en Arco
Vandaag maken we een rondrit langs twee van de oude kastelen van Trentino samen met onze gids. We starten bij het kasteel van Toblino, een 900 jaar oude fort met uitzicht over het gelijknamige meer. Na ons bezoek rijden we door de Cavedine-vallei door naar het kasteel van Drena, bovenop een prehistorische nederzetting. In beide kastelen vertelt onze gids ons alles over de geschiedenis van deze imposante en indrukwekkende kastelen. Na onze bezoeken aan de kastelen vervolgen we onze reis naar een echte Italiaanse distilleerderij voor een proeverij van gedistilleerde dranken. Het is tijd om kennis te maken met de lokale grappa! Op de terugweg naar ons hotel in Riva del Garda bezoeken we de stad Arco. Een leuke plaats om rond te dwalen door de smalle steegjes en over de gezellige pleinen met uitzicht op de kasteelruïnes op de heuveltop.
Dag 5: Vrije dag
Vandaag is een vrije dag. Vlakbij het hotel is de gezellige kerstmarkt van Riva del Garda en Arco, een echte aanrader om eens een bezoekje te brengen. Maakt u liever een mooie wandeling door de omgeving of heeft u andere plannen? Alles is mogelijk!
Dag 6: Canale en Rango
Samen met onze gids bezoeken we vandaag twee van de mooiste dorpen van Italië: Canale en Rango mag u niet missen! Nadat onze gids ons alles verteld heeft over het middeleeuwse dorp Canale hebben we de tijd om te genieten van de kerstsfeer in de oude steegjes van deze plaats. We genieten van de delicatesse van een 'Carne Salada' in combinatie met een glas wijn voordat we onze reis vervolgen. Het dorp Rango hoort bij de vereniging van de mooiste historische dorpen van Italië. De traditionele marktkraampjes staan klaar in de veranda's en kelders van dit historische dorp in Trentino. We zien hoe het eeuwenoude handwerk gemaakt wordt en hoe ambachtslieden hun goederen maken. Beide locaties vertegenwoordigen een totaal andere maar prachtige kerstmarktervaring.
Dag 7: Zuid-Duitsland
Na het ontbijt is het tijd om onze koffers weer in te pakken. Over de oude Brennerpas, via Innsbruck en de Fernpass reizen we naar het zuiden van Duitsland waar in de omgeving van Stuttgart het diner weer voor ons klaarstaat in ons overnachtingshotel.
Dag 8: terugreis
Over de Duitse snelwegen rijden we richting Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u teruggebracht naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

Grand Hotel Riva

Het Grand Hotel Riva ligt in Riva del Garda, en biedt uitzicht op het Gardameer.

Faciliteiten

receptie, restaurant, bar, terras, tuin, buitenzwembad, wellnesscentrum en gratis WiFi.

Kamer

Het hotel beschikt over moderne kamers met tv en een badkamer met douche en toilet.

Verzorging

op basis van halfpension: inclusief ontbijt en diner.

Website

www.grandhotelriva.it/en/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
welkomstdrankje in het hotel
genoemde excursies
gebruik wellnesscentrum in het hotel
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.
toeslag 1-persoonskamer €65,-

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant