All Inclusive
vele extra’s in hotel
Gloriasingen in Soest

Kerst in het Sauerland

Op de rand van Münsterland en het Sauerland vinden we onze standplaats Soest. De groene omgeving biedt veel excursiemogelijkheden. Naast de oude binnenstad van Soest zijn ook het mooie Sauerland en steden als Dortmund en Münster de moeite van een bezoek waard. We verblijven op basis van all inclusive in het hotel.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis – Bad Bentheim
Vanaf verschillende opstapplaatsen vertrekken we via Emmen naar Bad Bentheim in Duitsland. We zijn dicht bij Kasteel Bentheim, de grootste hoogteburcht van Noordwest Duitsland (entree ca. € 7 p.p.). Tijdens een rondleiding leren we over de eeuwenoude geschiedenis van het kasteel. Dan trekken we verder in de richting van het Sauerland waar we in de middag bij ons hotel aankomen. Met de hoteleigenaar maken we een wandeling door onze gaststad.
Dag 2: Lippstadt
Vandaag is het ‘Heiligabend’ in Duitsland. Iedereen heeft vrij en maakt zich klaar voor kerstavond. Wij brengen een bezoek aan Lippstadt. Een gids leidt ons door het historische centrum met huizen in vakwerkstijl. Daarnaast zijn de verschillende kerken en het raadhuis het bezichtigen waard. We gebruiken de lunch in het hotel waarna we in de middag een mooie rondrit in de omgeving maken. In de avond om 19.00 uur vindt op kerstavond in Soest het Gloria-zingen plaats. Al meer dan 320 jaar blazen trompettisten hun muziek van de toren van de Petrikirche met daarbij koorgezang. Een uniek evenement.
Dag 3: Sauerland
Op deze eerste kerstdag rijden we naar het bekende plaatsje Willingen waar we de lunch gebruiken. Dan vervolgen we onze rit naar wintersportoord Winterberg. U ziet waar de skiërs hun sport uitoefenen. Ook nemen we een kijkje bij de hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten (840 m.). Vanavond genieten we van een 5-gangen diner in het hotel.
Dag 4: Dortmund
We brengen de dag door in Dortmund. Hier heeft u na de rondleiding met een stadsgids vrije tijd. Ook deze middag is de kerstmarkt in de stad nog geopend. Tientallen kraampjes, gehuld in kerstdecoratie verkopen er hun waren. De lunch gaat mee in de vorm van een lunchpakket. In de avond staat er in het hotel een kerstbuffet klaar.
Dag 5: Münster, terugreis
Vandaag gaat er een lunchpakket mee. We verlaten Soest en rijden naar Münster met z’n mooie oude binnenstad. De torens van de verschillende kerken tekenen de stad. Maar ook de bijzondere gebouwen waar onder de arcades winkels zijn gevestigd zijn een lust voor het oog. Dan wordt het tijd om terug naar Nederland te rijden waar u na een diner onderweg naar de opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Hotel am Wall

aan de rand bij de stadsmuur van het oude centrum van Soest. Het centrum is binnen 10 minuten te voet bereikbaar. De Nederlandssprekende eigenaren van het hotel heten u graag van harte welkom.

Faciliteiten

receptie, bar en restaurant. In het hele hotel is WiFi gratis. Het hotel organiseert verschillende keren een gezellige avond waaronder een muziekavond.

Kamer

telefoon, televisie en een badkamer met inloopdouche, toilet en haardroger.

Verzorging

uitgebreid ontbijtbuffet, lunchpakket dat u zelf van het ontbijtbuffet mag maken en in de avond een 3-gangendiner. Van 17.00 tot 24.00 uur zijn alle drankjes bij de reissom inbegrepen. Dit zijn koffie/thee, bier, frisdrank en huiswijn.

Website

www.hotelamwall.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
2-persoonskamer
all-inclusive in het hotel vanaf diner op dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
stadswandeling met aansluitend glühwein
bingoavond
lunch dag 3
5-gangendiner op 1e kerstdag
kerstbuffet 2e kerstdag
muziekavond 2e kerstdag met spelletjes
excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+ Emmen Winter + 2 u. (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, P+R langs A28
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Emmen, NS Station, stationsplein (toeslag €35,- p.p.)