Bezoek aan Vianden
Op bezoek in Trier en Luxemburg
Muziekavond

Kerstsfeer in Trier, Luxemburg en Aken

Een mooie kerstreis waarbij we genieten van het warme welkom van onze zuiderburen in het groothertogdom Luxemburg. We verblijven in het mooie plaatje Vianden waar het reusachtige kasteel hoog boven het stadje prijkt. Ook brengen we een bezoek aan Trier, leidt een gids ons door de stad Luxemburg en bezoeken we tot slot de kerstmarkt in Aken. Een gevarieerde reis waarbij we schilderachtige stadjes en dorpen met hun prachtige kerstversieringen bekijken.

Dagprogramma

Dag 1: Vianden
Vanaf de opstapplaatsen rijden we zuidwaarts door België naar het Luxemburgse stadje Vianden. Het gezellige toeristenplaatsje ligt schilderachtig aan de Our en wordt omgeven door een prachtige natuur. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan het reusachtige kasteel op de heuvel, ooit in het bezit van de Oranje Nassaus. U kunt er heerlijk wandelen.
Dag 2: Trier
Langs de Moezel rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. De schilderachtige kerstmarkt, midden op een middeleeuws marktplein heeft een romantische en nostalgische sfeer. De marktkramen bieden een ruime keuze aan kerstartikelen, houten speelgoed, kaarsen, handgeblazen en gegraveerd glaswerk, cadeautjes en nog veel meer. Uiteraard zijn er ook typische gerechten uit de omgeving van de Moezel te vinden. Ook zijn de verschillende winkelstraten rond de markt prachtig verlicht. De Romaanse gebouwen zoals de Porta Nigra maken het geheel tot iets bijzonders. Eenmaal terug in het hotel wordt er in de avond een gezellige avond georganiseerd met live-muziek.
Dag 3: Luxemburg-stad – Echternach
Met een gids maken we een stadstour door Luxemburg stad. We zien onder andere het Hertogelijk Paleis, de kazematten, de kathedraal en de Charlottenbrug. Na vrije tijd in het centrum rijden we naar het nostalgische plaatsje Echternach. Dit toeristenplaatsje met z’n oude patriciërhuizen en de nauwe straatjes, is zeker de moeite waard voor bezichtiging.
Dag 4: Aken – terugreis
We verlaten Luxemburg en rijden naar het Duitse Aken. Geniet hier van de kerstsfeer op de kerstmarkt, bekijk de grote Dom of verken het mooie centrum. Na dit bezoek keren we terug naar Nederland. Hier trakteren we u op een afscheidsdiner waarna u naar de verschillende opstapplaatsen wordt gebracht.

Accommodaties

Gelegen aan de Our bevindt het hotel zich in het zogenaamd lage deel van Vianden. Dit is de voorstad van Vianden. Het centrum is op loopafstand terwijl het kasteel van Vianden op 900 meter van het hotel ligt.

Faciliteiten

Restaurant met terras en uitzicht op kasteel Oranienburg, bar, lift, binnenzwembad, wellnessruimte met sauna, solarium (€), massages (€) en andere behandelingen (€), sauna en een lift. WiFi is in de hele accommodatie beschikbaar.

Kamer

Televisie, telefoon, kluisje en een badkamer met bad of douche en haardroger.

Verzorging:

's Morgens geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds van een goed verzorgd 3-gangendiner.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

• reis in comfort class touringcar
• kamer met douche en toilet
• verzorging op basis van halfpension
• genoemde excursies
• gids in Luxemburg
• muziekavond
• afscheidsdiner.

Exclusief

• entreegelden
• lunches
• € 20 administratiekosten
• € 2,50 calamiteitenfonds
• reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C - zevenaar hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg