reisassistentie reist mee
reis per liftbus
volpension
inclusief excursies

Mecklenburg Vorpommern seniorenreis

Een heerlijk weekje laten verzorgen. Geniet van uw verblijf in het luxe Van der Valk Resort Linstow in het hart van het grote natuurreservaat Mecklenburg Vorpommern. De witte stranden, meren, bossen en uitgestrekte velden maken het tot een aantrekkelijk toeristisch gebied.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de instapplaatsen reizen we via Nieuweschans naar het noorden van Duitsland. Na de lunch onderweg rijden we langs Bremen en Hamburg naar ons hotel. Hier arriveren we aan het einde van de middag.
Dag 2: Mecklenburger Seenplatte
De ochtend gebruiken we om het hotel en zijn omgeving te verkennen. Na de lunch in het hotel maken we een rondrit langs de vijf grote meren en eindigen de tocht in de plaats Waren, een gezellig toeristenplaatsje. De Mecklenburger Seenplatte is vergelijkbaar met de wateren in Zuid-West-Friesland. U kunt het dorp verkennen of een rondvaart over het meer maken.
Dag 3: Ribnitz-Schiereiland Darss-Zingst
Ribnitz vormt de poort tot Fischland-Darß-Zingst. In het Bernsteinmuseum zien we alles wat met barnsteen te maken heeft. Het ontstaan ervan, een stukje geologie, de vindplaatsen, eigenschappen en methoden om ze te herkennen. Vervolgens maken we een rondrit over het schiereiland Fischland-Darß-Zingst. Darß bestond vroeger uit drie aparte eilanden die door afbraak en aanspoeling weer met elkaar zijn verbonden. In 1990 is dit schiereiland tot landschap- en natuurreservaat verklaard. We gebruiken de lunch onderweg en keren via een mooie route terug naar ons hotel.
Dag 4: Mecklenburger Schweiz
Vandaag toeren we door de prachtige Mecklenburger Schweiz. In het hart van dit stukje natuurgebied vinden we de stad Güstrow. Een mooie en sfeervolle plaats. Geniet hier van een kop koffie op het plein of volg het spoor van de blauwe stenen. Dit is de ‘Altstadtrundweg’. Deze verbindt locaties waar de beeldhouwer Ernst Barlach heeft gewerkt. We gebruiken de lunch bij het hotel. Voor de liefhebbers maken we in de middag een ritje door de omgeving.
Dag 5: Rostock
Deze ochtend rijden we naar Warnemünde aan de Oostzeekust. Hier maken we een boottocht door de haven van Rostock. Na de lunch ontdekken we Rostock samen met een gids tijdens een rondrit door deze oude Hanzestad. Vervolgens maken we een kleine wandeling naar het centrum met de Mariakerk en z’n gastronomische klok.
Dag 6: terugreis
We rijden terug naar Nederland waar we tijdens het afscheidsdiner kunnen nagenieten van deze boeiende reis.

Accommodaties

Hotel van der Valk Linstow

Van der Valk Hotel Linstow

Een prachtig resort van Van der Valk, gelegen op een rustige natuurlijke locatie in het hart van Mecklenburg Vorpommern.

Faciliteiten

restaurant, bar, terras, lift, zwembad, sauna, welnesscentrum, schoonheidssalon. Sportmogelijkheden waaronder tennis, golf en vissen. In het hele hotel is gratis WiFi.

Kamer:

klassiek ingericht en voorzien van telefoon, televisie, zithoek, kluisje en balkon. De badkamer is voorzien van bad, douche, toilet, en haardroger.

Verzorging:

ontbijtbuffet en in de avond een themabuffet.

www.linstow.vandervalk.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class liftbus
volpension (vanaf de lunch op de eerste dag t/m het ontbijt op de - laatste dag)
boottocht
bezoek Barnsteinmuseum
gids Rostock
reisassistentie
kofferservice
kamers met douche en toilet
genoemde excursies en entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering
lunch op de terugweg

Opstapschema

Route B hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, Busstation
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking
Beoordelingen
J. Russchen
We hebben genoten van deze prachtige reis.Leuke chauffeur en begeleidster,we hadden gezellige mede reisgenoten.het hotel was super luxe.en de omgeving is prachtig,voor herhaling vatbaar.