U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Motorreis Harz
mooie routes
ook individueel te boeken
motorrijden in kleine selecte groepjes

We bezoeken het noordelijkst gelegen middelgebergte van Duitsland, de Harz. Het gebied spreidt zich uit over 100 kilometer lengte, is ca. 35 kilometer breed en wordt verdeeld in Oberharz en Unterharz. Vanouds werd het als mijnbouwgebied bestempeld, tegenwoordig valt het onder Harz National Park.
Het Harzgebergte leent zich uitermate goed voor een motorreis. De omgeving is letterlijk en figuurlijk betoverend. Het staat bekent om de talloze legendes over heksen en hekserij. Deze verhalen, prachtige vakwerkstadjes, de ene vaak nog mooier dan de andere, worden afgewisseld met berglandschappen, dichte bossen, heldere bergbeken en watervallen. Onderweg passeren we verschillende stuwmeren waarvan de oudste de Söseltalsperre is die in 1931 werd voltooid. Uiteraard mogen we de Brocken, met 1142 meter de hoogste berg van de Harz niet missen tijdens onze ritten. Daarnaast zullen vooral de mooie bergen en ruime wegen met grote lange bochten indruk op ons maken.

Overige informatie

De startplaats van deze reis is Spier (Drenthe). Deelnemers uit andere regio's kunnen zich aansluiten bij een volgende koffiestop o pde route. De dagroutes varieren tussen de 200-250 kilometer. Voor de terugreis is een toeristische route uitgezet maar u bent uiteraard vrij om een eigen route naar huis te rijden.

Prijzen

Inclusief

3 x logies/ontbijt/diner
2-persoonskamers met douche en toilet
reisbegeleiding
routes op GPS.

Exclusief

€ 15 administratiekosten
€ 2,50 Calamiteitenfonds
reis-/annuleringsverzekering.