Münsterland/Sauerland

Münsterland/Sauerland

All inclusive

Op de rand van Münsterland en Sauerland ligt onze standplaats Soest, met het prachtige oude…
Afdrukken

Vanaf € 535,-

Nu boeken

Münsterland/Sauerland

Op de rand van Münsterland en Sauerland vinden we onze standplaats Soest. De prachtige groene omgeving biedt veel excursiemogelijkheden. Uiteraard de oude binnenstad van Soest, maar ook het mooie Sauerland en de Möhnesee komen aan bod. In Warstein leren we alles over het bier wat in de beroemde fabrieken wordt geproduceerd en we nemen een kijkje in het slot waarin onze Koningin Emma werd geboren. En dit allemaal terwijl we genieten van het all-inclusive pakket in ons hotel. Dat belooft een gezellige reis te worden!

Münsterland/Sauerland

Standplaats: Soest
De prachtige plaats met het oude stadscentrum is uniek. De winning van zout en ijzer zorgde er voor dat Soest als eerste van Duitsland stadsrechten kreeg. De historische binnenstad is in de middeleeuwen ontstaan en heeft veel te bieden op het gebied van monumenten, kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere tuinen. De stadsmuur staat nog voor driekwart overeind, hoewel er nog maar een van de acht poorten bewaard is gebleven.

Hotel am Wall
Ligging: aan de rand bij de stadsmuur van het oude centrum van Soest. Het centrum is binnen 10 minuten te voet bereikbaar. De Nederlandssprekende eigenaren van het hotel heten u graag van harte welkom.
Faciliteiten: receptie, bar en restaurant. In het hele hotel is WiFi gratis.
Kamer: telefoon, televisie en een badkamer met inloopdouche, toilet en haardroger.
Verzorging all-inclusive: uitgebreid ontbijtbuffet, lunchpakket dat u zelf van het ontbijtbuffet mag maken en in de avond een 3-gangendiner. Van 17.00 tot 24.00 uur zijn alle drankjes bij de reissom inbegrepen. Dit zijn koffie/thee, bier, frisdrank en huiswijn.
Bijzonderheden: het hotel organiseert verschillende keren een gezellige avond waaronder een muziekavond.
Internet: www.hotelamwall.de

Münsterland/Sauerland

Dag 1: heenreis – Soest
Vanuit het noorden van het land passeren we de grens bij Emmen en rijden zuidwaarts in de richting van het Sauerland. Aan het begin van de middag komen we aan bij ons hotel. Nadat we hier van de lunch hebben genoten neemt de hoteleigenaar ons mee naar het centrum van Soest voor een rondleiding.

Dag 2: Willingen – Winterberg
Vandaag staan er een aantal klassieke steden van het Sauerland op het programma. In de ochtend brengen we een bezoek aan de glasblazerij in Willingen (ca. € 2 p.p.). De lunch gebruiken we in de vorm van een lunchpakket vanuit het hotel. Vervolgens nemen we een kijkje in Winterberg. Deze plaats geniet bekendheid vanwege de wintersportmogelijkheden. U heeft hier gelegenheid om te winkelen of te genieten op het terras. Ook nemen we een kijkje bij de Kahler Asten, met een hoogte van 840 meter de hoogste berg van het Sauerland.

Dag 3: Warstein
Via de Möhnesee rijden we vandaag naar Warstein voor een uitgebreid bezoek aan de beroemde Warsteiner bierbrouwerij (ca. € 8 p.p. groepstarief). In 1753 opgericht is het een van de grootste brouwerijen van Duitsland. We nemen en kijkje in het bezoekerscentrum en met een treintje maken we een tocht door de brouwerij. Hierbij kunt u uiteraard een van de drankjes proeven. De lunch wordt vandaag in de brouwerij geserveerd.

Dag 4: Schloß Arolsen
Een prachtige dag, want we nemen een kijkje in Schloss Arolsen (ca. €7 p.p.). In dit 18e eeuwse kasteel werd Koningin Emma geboren. Het werd gebouwd in barokstijl naar het voorbeeld van Versailles. We worden door de vertrekken in het slot geleid en zien de wapencollectie die het kasteel bezit. Aansluitend aan het bezoek kunt u, onder het genot van uw lunchpakket het bijbehorende stadje op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 5: Möhnesee
Ook vandaag gaat er een lunchpakket mee uit het hotel. We zijn er al eerder langs gereden, maar nu is het tijd om dit meer zelf te bekijken. We maken een mooie tocht rondom de Möhnesee en nemen een kijkje bij de oude Talsperre. Hier krijgt u een prima indruk van het ca. 100 jaar oude stuwmeer dat nog geheel met stenen werd gebouwd. Vervolgens krijgen we het grote meer vanaf het water te zien tijdens een rondvaart (ca. € 15 p.p. inclusief koffie en cake).

Dag 6: afscheid – Münster
Nadat we van ons hotel afscheid nemen rijden we naar Münster met z’n prachtige oude binnenstad. Wanneer u de stad verkent ziet u ongetwijfeld de Dom van Münster en de bekende St. Lambertuskerk. Dan vervolgen we onze reis naar Nederland. Tijdens een diner nemen we afscheid van elkaar en wordt u naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Prijzen

 BS1022      
 Aantal dagen 6    Beschikbaar/
 Reserveren
 Opmerkingen
 All inclusive  prijs per persoon    
 14 juli 2018  € 535,- BOEK HIER  Vertrekgarantie
 19 augustus 2018  € 535,- BOEK HIER  Vertrekgarantie
 24 september 2018  € 535,- BOEK HIER  
 20 oktober 2018  € 535,- BOEK HIER  
       
 Toeslagen per persoon      
 1-persoonskamer  € 75,-    

Inclusief:

 • reis in comfort class touringcar
 • kamer met douche/ toilet
 • all-inclusive in hotel
 • wandeling met hoteleigenaar door Soest
 • quizavond
 • swingo-avond
 • muziekavond
 • excursies exclusief entreegelden
 • afscheidsdiner.

Exclusief:

 • overige drankjes
 • entreegelden
 • € 15 administratiekosten per boeking
 • € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
 • reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema: A+Emmen.
dalstra.nl/opstappen

Landinformatie

Duitsland

Voor meer informatie over Duitsland, klik hier

 

Recensies

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *