U bevindt zich hier: Home/Nederland/Gouda bij Kaarslicht
compleet verzorgd
rondwandeling met stadsgids
prachtige kerststad

Gouda bij Kaarslicht

Een bezoek aan het indrukwekkende lichtfeest ‘Gouda bij Kaarslicht’. Vanaf het begin van de middag tot in de avond kunt u zich in de historische binnenstad vermaken. Theatergroepen, artiesten, zangers en zangeressen nemen bezit van het centrum en ook de ‘levende’ kerststal is weer present. In de kerken worden gratis concerten gegeven en de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd. Als het donker wordt gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Hoogtepunt van de dag is van 19.00-20.00 uur op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte Middeleeuws stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal en de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

Programma

In de morgen rijden we vanaf verschillende opstapplaatsen naar Gouda. Onderweg kunt u genieten van een kopje koffie of thee met een heerlijke stroopwafel.
Na de lunch in de prachtige binnenstad van Gouda te hebben genoten, laten de stadsgidsen ons de mooiste plekjes in de stad zien zoals bijvoorbeeld de Sint Janskerk, de langste kerk van Nederland. Onderweg vertellen de gidsen regelmatig verrassende feiten en grappige verhalen over bekende en onbekende Gouwenaars uit het verleden en zien we de feestelijkheden in de stad zoals het straattheater.
Aan het einde van de middag heeft u de gelegenheid om de sfeer te proeven in de stad of één van de gezellige restaurants op te zoeken. Om 19.00 uur worden de lichtjes op de markt ontstoken. Een indrukwekkende ervaring. In de avond keren we terug naar de opstapplaatsen waar we rond middernacht arriveren.

Kortom een dag voor alle zintuigen. Een genot voor oog, oor, hart en ziel.

Prijzen

Inclusief

busreis in tourist class touringcar
koffie met stroopwafel
lunch
historische stadswandeling onder begeleiding van een Goudse stadsgids.

Exclusief

administratiekosten € 3,50
reis-/annuleringsverzekering

Opstapschema

07:45
Surhuisterveen, Torenplein
08:10
Hardegarijp, Station
08:20
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
08:45
Grou, bushalte rotonde Sporthal
09:00
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
09:10
Joure, Bushalte rotonde McDonalds
09:30
Lemmer, Transferium McDonalds
07:40
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
07:55
Leek, P+R Leek A7
08:10
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
08:40
Assen, v/d Valk ingang parking
09:00
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
09:15
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
09:30
Meppel, McDonalds