U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Seniorenreis Moezel
met reisassistentie incl. entreegelden seniorenprogramma rollator kan mee

Seniorenreis langs de Moezel

Dichte bossen, pittoreske plaatsjes met vakwerkhuizen en eindeloze wijnvelden met daar tussendoor de rivier de Moezel. Dit is een van de beelden die u tijdens deze reis zult zien. Al varend over de Rijn en de Moezel zien we de mooie (wijn)gebieden. Maar ook brengen we een bezoek aan verschillende steden. Wat dacht u van Cochem, Rüdesheim en het prachtige Trier. Er gaat een reisassistent(e) mee die u helpt met in- en uitstappen en behulpzaam is bij overige zaken. Het wordt een heerlijke reis om van te genieten.

Seniorenreizen

Sinds 2010 organiseert Dalstra Reizen reizen speciaal voor klanten die minder goed ter been zijn en houden van rust. Dit betekent rustige programma’s en geschikte excursies zodat u kunt genieten van een programma dat speciaal voor u werd samengesteld.


Deze reizen zijn onder andere bedoeld voor mensen die eventueel met behulp van een rollator in een rustig tempo een wel korte afstand (paar honderd) meter kunnen overbruggen, eventueel hulp nodig hebben bij het in en uit de bus stappen en willen genieten van hotel, verblijf en een rustig excursieprogramma.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende instapplaatsen vertrekken we naar Zuid-Limburg voor de lunch. Door het Eifelgebergte rijden we naar hotel Vergissmeinnicht in Poltersdorf.
Dag 2: geiser Andernach
Aan de Rijn ligt het plaatsje Andernach. Hier ontdekken we in het Geiser-informatiecentrum alles over geisers. Vervolgens maken we een boottochtje naar het schiereiland ‘Namedyer Werth’. Geniet aan boord van het prachtig landschap in het Rijndal. Op het eiland bevindt zich de geyser in een natuurgebied met z’n vele planten en vogelsoorten. Deze doorkruisen we met een korte wandeling. Eenmaal bij de bron hoort u het borrelen van de geiser die tot wel 60 meter de lucht in schiet. Het is de hoogste koudwatergeiser ter wereld. Na gebruik van de lunch en vrije tijd in Andernach keren we terug naar ons hotel.
Dag 3: ochtendtocht Cochem
In de ochtend rijden we naar Cochem. Het is heerlijk toeven in dit karakteristieke plaatsje met z’n gezellige marktplein, pittoreske steegjes, vakwerkhuizen en het romantische kasteel dat op een wijnhelling ligt. Na de lunch in het hotel heeft u de middag vrij te besteden.
Dag 4: Trier
Langs de Moezel rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier maken we een stadsrondrit langs de bekende Porta Nigra, de indrukwekkende Dom en zien we tijdens een korte wandeling het oude marktplein met zijn bijzondere huizen. Na de lunch kunt u deze mooie stad op eigen gelegenheid bezichtigen.
Dag 5: varen over de Moezel
Vanuit het plaatsje Traben-Trarbach varen we over de Moezel naar het prachtige plaatsje Bernkastel-Kuez (lunch aan boord). Dit gezellige wijndorp kunt u op eigen gelegenheid bezichtigen. Het marktplein met de mooie fontein is zeker de moeite waard.
Dag 6: terugreis
Tijd om afscheid te nemen. Via Keulen rijden we naar Nederland waar u na de afscheidslunch naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.
10 redenen om een seniorenreis te boeken:
- U reist met een liftbus voor het geval de instap van de bus te hoog is of als u een rollator gebruikt; - Een reis assistent reist met u mee; - U krijgt hulp bij het in- en uitstappen en waar dat nodig is; - Geen overvol programma; - Geen verre reisafstanden; - U verblijft in 1 hotel; - U wordt zo dicht mogelijk bij de excursies afgezet, echter voorkomt dit niet dat er zo nu en dan een paar honderd meter gelopen moet worden. Dit kan wel op het gemak; - Excursies en hotel zijn vrijwel altijd toegankelijk voor rollators; - U maakt sociale contacten - Uw rollator mag mee!

Accommodaties

Hotel Vergissmeinnicht

gemoedelijk familiehotel aan de rand van het Moezeldorp Elllenz-Poltersdorf.

Faciliteiten

receptie, restaurant, tuin/terras met zicht op Moezel. Het hotel beschikt over 2 etages en heeft een lift.

Kamer

voorzien van douche/toilet en televisie. De meeste kamers beschikken over een balkon.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner.

Website

www.hotel-vergissmeinnicht.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class liftbus
volpension (v.a. de lunch op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag)
kamers met douche en toilet
genoemde excursies en entreegelden
boottocht
gids Trier
entree en boottocht geiser
reisassistentie
kofferservice
volpension
afscheidslunch.

Exclusief

€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C - zevenaar +2 uur hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, bushalte Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Heerde, Eperweg 55, Parkeerterrein de Keet van Heerde
Apeldoorn-Zuid, Shell Station lange Amerikaweg 66
Arnhem, Carpool Noord Europaweg