Transfer Schiphol v.v.
Dalstra Reisleiding
Inclusief entreegelden

Hoogtepunten van Vietnam

Vietnam is een prachtig land met een verbluffende natuur, rijke en gevarieerde culturele rijkdommen en een meer dan gastvrije bevolking. Het land is in constante verandering en is de laatste jaren een populaire bestemming in Azië. Tijdens de reis staan we op een aantal plekken stil bij de Vietnamoorlog die van 1955 tot 1975 duurde. We zien onder andere hoe de Vietcong in hun territoria leefden en de plaats waar de Amerikanen gevangen werden gehouden. Daarnaast bekijken we de sprookjesachtige landschappen van de Halongbaai, het keizerlijke verleden van Hue en de prachtige natuur in het zuiden aan de Mekongdelta die van deze rondreis een onvergetelijke ervaring maken.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf een kort opstapschema vertrekken we naar Amsterdam. We zijn op tijd aanwezig op Schiphol voor de vlucht van Cathay Pacific die rond 13.00 uur naar Hongkong vertrekt.
Dag 2: Hongkong – Hanoi
In de vroege ochtend komen we aan in Hongkong. Na ca. 2 uur wachten vliegen we nog een stukje verder naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Na aankomst rond 09.35 uur ontmoeten we onze plaatselijke, Nederlandssprekende gids op het vliegveld. Hij/zij begeleidt ons gedurende de reis. We worden naar ons hotel gebracht waar we de komende 3 nachten verblijven (Adamas Hanoi Hotel). Het is prettig om even uit te rusten. Niet te lang, want we willen ook in de nacht nog slapen. De rest van de dag kunt u door doolhofachtige straatjes lopen en de oude wijk verkennen. In de avond gebruiken we het diner. Wellicht durft u het aan met stokjes te eten? Oefening baart kunst….
Dag 3: Hanoi
Een ontmoeting met de gaststad Hanoi. De gids leidt ons naar het Ho Chi Minh Complex. In dit mausoleum ligt het lichaam van de belangrijkste persoon van de Vietnamese geschiedenis opgebaard in een glazen sarcofaag. Ook nemen we een kijkje bij de ‘pagode met een zuil’ (Chua Mot Cot), een kleine tempel uit de 11de eeuw. De pagode werd gebouwd ter ere van de godin van de Genade (Quan The Am Bo Tat). De tempel werd door de Fransen verwoest in 1954, maar door de communistische regering herbouwd. Aan het einde bezoeken we het Vrouwenmuseum. Vervolgens zien we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam. Een indrukwekkend complex met vijf binnenplaatsen en een oase van rust. Vervolgens maken we en wandeling door Hanoi ‘old quarter’, waar we de mooie Ngoc Son tempel bezoeken. De tempel ligt op een eiland in het noordelijk deel van het Hoan Kiem meer. Hier wordt een oud schildpadlichaam bewaard dat volgens de overlevering van een mythische schildpad uit het meer afkomstig is. Na een uur durende rondrit op een riksja maken we in de avond kennis met de traditionele show van waterpoppen. Een Vietnamese kunstvorm die uit de 11de eeuw dateert. Het diner wordt in een plaatselijk restaurant geserveerd.
Dag 4: Ninh Binh
Deze ochtend rijden we na het ontbijt naar de oude koninklijke hoofdstad van Vietnam, Hoa Lu. Onderweg bezoeken we indrukwekkende tempels van de Dinh en Le dynastie. Vervolgens rijden we door de prachtige provincie Ninh Binh naar Tam Coc waar we een fietstocht maken langs de pittoreske wegen langs mooie groene velden. Met een ‘sampan’ roeiboot varen we vervolgens door het gebied met z’n bergen van kalksteen en ontdekken de oude tempels en zien de magnifieke grot Tam Coc evenals de prachtige grot Bich Dong. In de late middag keren we terug naar ons hotel in Hanoi. Het diner wordt geserveerd in een lokaal restaurant.
Dag 5: Ha Long bay
Na het ontbijt in het hotel maken we een bijzondere tocht door de natuur van de Rode Rivier delta. Deze leidt ons naar Ha Long Bay, een bijzondere baai met rotsachtige eilandjes. We schepen in aan boord van een echte Jonk (Glory Legend of V’Spirit). Na check in wordt ons een heerlijke lunch met zeevruchten aangeboden. Aan boord neemt een plaatselijke gids de leiding over. We varen door de baai brengen we onderweg een bezoek aan een van de prachtige grotten, is er gelegenheid om te zwemmen en kunt u proberen te nachtvissen. In de avond zien we werkelijk een van de meest spectaculaire zonsondergangen. Daarnaast is het een prachtig gezicht om in de schemering tientallen verlichte ‘jonken’ te zien rondvaren tussen de rotsen. Het diner gebruiken we aan boord.
Dag 6: Ha Noi – Hue
Het programma aan boord eindigt als we weer terug komen in Ha Long Bay. Ontbijt of brunch inbegrepen. Per touringcar rijden we terug naar het vliegveld van Hanoi en maken ons klaar voor de binnenlandse vlucht naar Hue. Om 16.30 uur vertrekken we. Na aankomst, rond 17.40 uur, rijden we naar een lokaal restaurant om daar het diner te gebruiken. De komende twee nachten verblijven we in Hue (www.emmhotels.com/en).
Dag 7: Hue
Deze ochtend rijden we naar de oever van de parfum-rivier. Hier stappen we aan boord van een echte drakenboot. We varen naar de Thien Mu Pagoda en de majestueuze tombe van Koning Ming Mang. In de middag brengen we een bezoek aan de verboden stad en wandelen langs de paden van de keizerlijke citadel. Stelt u zich de koninklijke pracht eens voor en dat nog niet eens zo lang geleden. Na ons bezoek aan de Dong Ba markt keren we terug naar ons hotel. Het diner wordt deze avond nogmaals in een plaatselijk restaurant geserveerd.
Dag 8: Hoi An
Parallel aan de kustlijn volgen we vandaag onze weg over de Hai Van Pass naar Hoi An. Op de route stoppen we even in Da Nang, een van de grootste steden van Vietnam. Het hoogtepunt van een bezoek aan deze stad is het Cham museum. Het museum is een van de betere musea in Vietnam. We vinden er honderden voorwerpen van het Cham volk. Veel voorwerpen zijn enkele honderden jaren oud maar sommige ruim 1000 jaar. We rijden verder naar Hoi An waar we inchecken in ons hotel. Hier blijven we de komende 4 nachten (www.littlehoiangroup.com/little-beach-hoi-an).
Dag 9: Hoi An
Deze ochtend maken we nader kennis met de oude stad van Hoi An. Het is een van de oudste en leukste steden van Vietnam. Het oude centrum staat volledig op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Van de bijzondere bezienswaardigheden is de historische, Japanse houten brug het hoogtepunt. Vervolgens brengen we een bezoek aan een huisje waar we leren hoe lantaarns te maken. In de middag maken we een boottocht over de Thu Bon rivier met een stop bij een keramiek en tapijt dorp. In de middag keren we terug naar ons hotel. Alleen het ontbijt is vandaag inbegrepen.
Dag 10: My Son
Na het ontbijt vertrekken we deze ochtend naar My Son. Dit hindoestaanse heiligdom is een groot complex. Gebouwd tussen de 4de en de 12de eeuw en bestaat uit meer dan 79 religieuze gebouwen waaronder tempels en torens die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. My Son is een van de belangrijkste attracties in de provincie Quang Nam en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de terugreis bezoeken we Tra Kieu, de leeuwencitadel. Dit was de hoofdstad van Champa tussen de 4de en 8ste eeuw. Na terugkomst heeft u vrije tijd in het hotel. Vandaag is het ontbijt inbegrepen.
Dag 11: Hoi An
Een heerlijke dag om te genieten van het hotel en zijn omgeving. Optioneel kunt u een fietstocht in de omgeving bijboeken. Hier ziet u de dagelijkse gang van zaken van de lokale bevolking. Door maisvelden, rijstvelden, kokosbomen en langs meren met garnalen en krabben’boeren’ fietsen we langs verschillende huizen waar ambachten worden uitgevoerd. Kosten € 25 per persoon inclusief huur fiets en fietstocht. Daarnaast wordt er een kookcursus georganiseerd. Hiervoor vertrekken we vroeg op de dag naar het ontmoetingspunt waar we een kopje koffie drinken. We bezoeken de kleurrijke markt van Hoi An. Verbazingwekkende bezienswaardigheden, geluiden en aroma’s van deze markt zorgen voor een hele ervaring. We kopen een aantal van de ingrediënten voor de kookcursus bij de lokale marktverkopers. Dan stappen we aan boord van de ‘Red Bridge’ boot voor een vaart van ca. een half uur over de Hoi An rivier naar de ‘Red Bridge Cooking School’. Houd uw camera bij de hand! Dit is een perfecte kans om het lokale rivierleven vast te leggen. Voordat we meer komen te weten over het bekende voedsel van Vietnam en Hoi An, nemen we een kijkje in de kruiden- en groentetuin van de school. De chef van ‘Red Bridge’ demonstreert eerst wat we gaan maken. Daarbij hoort ook een kleine introductie over het snijden van voedsel waarmee de borden worden gedecoreerd. Daarna gaan we zelf aan de slag. Uiteraard proeft u uw eigen kookkunsten na de les. Na afloop keren we rond 13.00 uur terug naar ons hotel. Deze tocht is niet inbegrepen. Kosten € 45 per persoon inclusief vervoer, kookcursus, Nederlandssprekende gids en lunch. Ontbijt en diner zijn vandaag inbegrepen.
Dag 12: Danang – Ho Chi Minh stad/Saigon
We genieten nog even van vrije tijd voordat we vertrekken naar het vliegveld van Danang. Vanaf hier vertrekken we in de middag naar Ho Chi Minh City, voorheen Saigon. Na aankomst, rond half vier, staat bij het vliegveld een touringcar voor ons klaar om ons naar het Lan Lan 1 hotel te brengen (www.viendonghotel.com.vn/). Hier verblijven we de komende drie nachten. Ontbijt en diner zijn vandaag inbegrepen.
Dag 13: Ho Chi Minh
Na het ontbijt volgt een uitgebreide stadstour door Ho Chi Minh. We bezoeken vele beroemde en historische punten, komen voorbij het theater, het Rex Hotel, het Stadshuis en de kathedraal Notre Dame. Daarnaast zien we het paleis van de hereniging, het historisch museum, het oorlogsmuseum, de pagode van Thien Hau en rijden we naar het drukke Cho Lon district China Town. Het diner wordt vandaag in een lokaal restaurant geserveerd.
Dag 14: Tay Ninh – Cu Chi
Een indrukwekkende dag. Onderweg naar Cu Chi bezoeken we een Cao Daïstische kerk. Het Cao Daïsme is een van de meest bijzondere inheemse religies van Vietnam. Dit geloof werd in 1926 gecreëerd als ideale godsdienst op basis van het beste van de al bestaande religies zoals het Boeddhisme, het Hindoeïsme, de Islam, het Christendom en het Vietnamese spiritualisme. Met een paus en priesters is de godsdienst het meest gerelateerd aan het Katholicisme. Zorgt u voor respectvolle kleding. Fotograferen mag, maar het is verstandig hiervoor toestemming te vragen. Eenmaal in Cu Chi vinden we het uitgebreide netwerk van tunnels die werden gebruikt om guerrilla strijders te verbergen in de strijd tegen de Amerikanen. We nemen een kijkje in de ondergrondse kelders waar de revolutionaire troepen leefden. Eenmaal terug in onze gaststad wordt het diner in een lokaal restaurant geserveerd.
Dag 15: Mekong Delta – Can Tho
Vandaag toeren we naar de Mekong Delta. De meest vruchtbare regio van Vietnam. Bij aankomst reizen we per boot verder over de Mekong Rivier om de drijvende markt Cai Be te verkennen. We zien hoe de lokale bevolking hun producten hier verkopen, hun bron van inkomsten. Vervolgens rijden we per touringcar naar Can Tho waar we de nacht doorbrengen (www.victoriahotels.asia). Het diner is vanavond inbegrepen.
Dag 16: Mekong
We staan vandaag vroeg op. Na het ontbijt stappen we weer aan boord en varen over de Mekong rivier naar de drijvende markt Cai Rang. We varen tussen honderden bootjes die deze beroemde markt met verse producten bezoeken. Over de ingewikkelde waterwegen in de regio varen we met kleine bootjes en indien het tij het toelaat. Als alternatief wordt er een fietstocht door de fruitplantages georganiseerd. Aansluitend brengen we een bezoek aan een lokale familie waar we van hun gastvrijheid mogen genieten. Hier drinken we thee of rijstwijn. In de middag keren we terug naar Ho Chi Minh City waar het diner weer voor ons klaar staat (www.irishotelcantho.vn).
Dag 17: afscheid
We brengen een laatste rustige dag door in Vietnam. Rond het middaguur dient de kamersleutel te worden ingeleverd. Uw koffers kunnen die middag nog in het hotel blijven. Vervolgens worden we naar het vliegveld gebracht. Hier vertrekt om 19.05 uur de vlucht van Cathay Pacific via Hong Kong terug naar Nederland.
Dag 18: thuiskomst
Vroeg in de ochtend arriveren we op Schiphol (totale tijds-/vliegduur ca. 17 uur). Hier staat de vertrouwde touringcar van Dalstra Reizen voor u klaar. Met fijne herinneringen en een voldaan gevoel reizen we terug naar de verschillende opstapplaatsen.
Overige informatie
Grensdocumenten: een geldig paspoort dat na vertrek uit Vietnam nog zes maanden geldig dient te zijn. Buitenlandse valuta: Vietnamese New Dong. Bij aankomst op de luchthaven kunt u pinnen. De visumkosten à USD 25 dient u bij aankomst in Vietnam bij voorkeur in Dollars te betalen. Verzekeringen: een ziektekostenverzekering met Werelddekking is verplicht. NB: de ANVR-bus classificatie en het Keurmerk Busbedrijf zijn niet van toepassing gedurende de reis per touringcar in Vietnam. Dit kan betekenen dat de bussen anders zijn ingedeeld. Bijvoorbeeld geen koffiehoek, toilet en/of 1 uitgang.

Accommodaties

Hotelgegevens

U verblijft in kamers met douche en toilet in prima ***/****-hotels. Daar waar mogelijk zijn de internetadressen van de hotels genoemd. Deze zijn echter onder voorbehoud van wijzigingen. Ca. 10 dagen voor vertrek ontvangt u de juiste adresgegevens op uw reispapieren.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer opstapplaats – luchthaven heen en terug inclusief ontbijt-/lunchpakket
vlucht Amsterdam – Hongkong – Hanoi
vlucht Ho Chi Minh – Hongkong – Amsterdam
luchthavenbelastingen
brandstof- en veiligheidstoeslagen
in Vietnam: dagelijks ontbijt, 1 x lunch en 13 x diner
kamer met douche en toilet
handbagage 7 kg
ruimbagage 20 kg
genoemde excursies en entreegelden
1-2 flesjes water per dag
visumbrief voor aanschaf visum ter plaatse
Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse dag 2 t/m dag 17
reisbegeleiding Dalstra Reizen tijdens de volledige reis.

Exclusief

optionele excursie (dag 11)
optionele excursies ter plaatse
overige lunches/diners
eventuele overige entreegelden
fooien, drankjes en alle overige uitgaven
visum (ca. 25 USD per persoon bij aankomst).
administratiekosten € 15 per boeking
calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route NDC Vliegreis (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Haren, P+R langs A28
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268