Nederlandse eigenaar
sfeervolle omgeving
inclusief excursies en entreegelden

Kerst in het romantische Frankenland

Frankenland is één van de verrassende gebieden in het noordelijke deel van Beieren. Als vakantiebestemming is er nog veel te ontdekken aan Duitse cultuur, regionaal natuurschoon en lokale gastvrijheid. Geniet in deze tijd van het jaar van de gezellige kerstsfeer in middeleeuwse dorpen, de eeuwenoude kastelen en de bruisende steden Würzburg en Bamberg. Een heerlijke ontdekkingstocht langs de schilderachtige route van de ‘Romantische Strasse’ en door het indrukwekkende landschap van de ‘Fränkische Schweiz’.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we naar Hotel Krone waar we aan het einde van de middag worden verwelkomd. In de avond genieten we van een 3-gangen diner met saladebuffet en een welkomstdrankje.
Dag 2: Würzburg – wijnproeverij
Deze ochtend rijden we naar Würzburg. In de binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vinden we onder andere de dom, Marienkappelle, Neumünster, vesting Marienberg, de residentie van Würzburg en het in Rococo-stijl gebouwde Falkenhaus. Vandaag is de laatste dag dat de kerstmarkt in de stad is. Na ons bezoek rijden we langs de Main naar Volkach waar we een wijnproeverij beleven. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.
Dag 3: Neurenberg
Een dag in Neurenberg, de grootste stad van het Frankenland. De verschillende bezienswaardigheden worden omlijst door de kerstmarkt die hier z’n laatste dag beleeft. Het ‘Christkindl’ spreekt zijn boodschap uit aan het volk en brengt iedereen in kerstsfeer. Een erg leuke belevenis. Later in de middag keren we terug naar het hotel waar de Glühwein met ‘Lebkuchen’ voor ons klaar staat. Na het 3-gangen keuzediner kunnen liefhebbers in de avond naar de kerstnachtdienst in de nabij gelegen kerk.
Dag 4, 1e kerstdag: Romantische Strasse
De Nederlandse eigenaar van ons hotel begeleidt ons als we deze eerste kerstdag een deel van de beroemde Romantische Strasse rijden. We gaan naar Dinkelsbühl. Het ommuurde stadscentrum biedt mooie middeleeuwse en renaissance gebouwen. Via het lieflijke Taubertal gaan we naar Rothenburg ob der Tauber. Binnen de historische stadsmuren vinden we talloze eeuwenoude vakwerkhuizen, schilderachtige kasseienstraatjes en indrukwekkende monumentale kerken. In het museum van Käthe Wohlfahrt zien we prachtige kerstversieringen. Vandaag gaat er een lunchpakketje mee vanuit het hotel. In de avond wordt er een 5-gangen kerstdiner geserveerd.
Dag 5: Bamberg – Frankenland
We rijden naar Bamberg, het ‘Frankse Rome’ genoemd. Een gids leidt ons door het UNESCO Werelderfgoed en we zien de bekendste bouwwerken met grote kunstschatten waaronder de Oude Hofhouding, Altenburg, groene Markt, het keizerdom en het prachtige 15e-eeuwse Alte Rathaus. Aansluitend rijden we naar Bad Staffelstein met de barokke ‘Veertien Heiligen Basiliek’, in de achttiende eeuw ontworpen door Balthasar Neumann.
Dag 6: terugreis
Over de Duitse snelwegen keren we terug Nederland. Hier sluiten we de reis af met het afscheidsdiner en wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Krone

Dit gezellige familiehotel ligt aan het kerkplein, midden in het kleine plaatsje Geiselwind. Uw Nederlandstalige gastheer heet u er van harte welkom.

Faciliteiten

receptie, restaurant, Stube, terras en een lift. In het hotel is gratis Wifi aanwezig.

Kamer

telefoon, televisie en een badkamer met douche of bad en toilet. Een aantal kamers beschikt over een balkon.

Verzorging

ontbijtbuffet met 's avonds een 3-gangen keuzediner met een saladebuffet. Op de laatste avond staat er een themabuffet voor u klaar.

Website

www.krone-hotel.net

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche of bad en toilet
lunchpakket eerste kerstdag
genoemde excursies inclusief entreegelden
wijnproeverij
plaatselijke gids in Bamberg
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
overige entreegelden
€ 2,50 calamiteitenfonds
€ 20 administratiekosten
reis-/annuleringsverzekering.
toeslag 1 persoonskamer € 60,-

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, P+R langs A28
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Carpool Nieuwleusen A 28, t/o Oude Rijksweg 510
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant