U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Kerst in het Lahntal
liftbusreis
rollator kan mee
reisassistentie
inclusief entreegelden

Kerst in het Lahntal

U kent het wel. De dagen korten in, alles ontsteekt in mooie lichtjes en wordt gezellig gemaakt voor de kerstdagen. Wij brengen deze kerstdagen graag met u door in Hadamar, bij Limburg aan de Lahn. De rivier de Lahn slingert zich als een glinsterend lint door de sprookjesachtig geboortegrond van de Oranjes. Onderweg zien we stadjes met schilderachtige vakwerkhuizen en genieten van de mooie uitzichten op rivieren, burchten en kastelen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vandaag reizen we af naar het Duitse Hadamar. Onderweg genieten we van een lunch waarna we over de Duitse snelwegen naar onze bestemming rijden. Hier worden we ontvangen met Glühwein op het dakterras.
Dag 2: Limburg – Lahn
We brengen een bezoek aan Limburg aan de Lahn. De Dom hier heeft maar liefst 7 torens en de vakwerkhuizen in de nauwe straatjes zijn een lust voor het oog. Helemaal met de kerstmarkt die deze ochtend geopend is. Na de lunch maken we een prachtige bustocht en volgen zoveel mogelijk de rivier de Lahn. We komen langs burchten, kastelen en romantische dorpjes en passeren onder andere de ‘oranje’-stadjes Diez en Nassau. Na terugkomst in de middag wordt er een kerstlezing georganiseerd en is er blaasmuziek. In de avond genieten we van een Kerstavondbuffet. Wie dit wil kan in de avond een kerstnachtdienst in een van de nabij gelegen kerken bijwonen.
Dag 3, 1e kerstdag: Koblenz
Gelegen aan het kruispunt waar de Moezel de Rijn in stroomt, brengen we een bezoek aan Koblenz. Hier maken we met het toeristentreintje, dat speciaal voor ons rijdt, een ritje door de stad. Na de lunch ter plaatse rijden we langs de Rijn en brengen we een bezoek aan het kerstdorp Waldbreitbach. Hier zijn in het hele dorp kerststallen opgesteld. U kunt er ook een bezoek brengen aan het Kribbemuseum (ca. € 5 p.p.). Eenmaal terug in het hotel kunnen we genieten het kerstdiner dat in de vorm van een buffet klaar staat.
Dag 4: Rijn
Het prachtige Rijndal staat vandaag op het programma. Onderweg passeren we de bekende Loreley. Volgens de legende raakten de schippers in de ban van de prachtige Loreley die op haar rots de mooiste liederen zong. Hierdoor zag men de bocht in de rivier niet. Talloze schepen zijn vergaan. Dan rijden we verder naar het pittoreske Rüdesheim waar u de gelegenheid krijgt het dorp te bezichtigen. In de smalle beroemde Drosselgasse bieden verschillende ‘Weinstuben’ heerlijke Riesling uit de streek aan!
Dag 5: terugreis
Over de Duitse snelwegen keren we terug naar Nederland. Hier genieten we van een warme afscheidslunch waarna ieder naar de opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Ringhotel Oranien Nassau

Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw en ligt nabij het centrum van het stadje Hadamar.

Faciliteiten

bar, restaurant, wijnkelder, lift en een wellnesscentrum met zwembad, stoombad, sauna en hot tub. Voor massage en solarium geldt een toeslag. In de hele accommodatie is WiFi gratis.

Kamer

televisie, telefoon, radio, minibar (€) en een badkamer met douche, toilet, badjas en haardroger.

Verzorging

in de ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet en in de avond 2 x een 3-gangendiner. Op kerstavond en eerste kerstdag staat het diner in buffetvorm klaar. De lunch gebruiken we onderweg in restaurants.

Website

www.nassau-oranien.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

• reis in comfort class liftbus
• verzorging op basis van volpension
• kamer met douche en toilet
• kofferservice
• reisassistentie
• toeristentreintje Koblenz
• genoemde excursies exclusief entreegelden
• warme afscheidslunch.

Exclusief

overige entreegelden
€ 2,50 calamiteitenfonds
€ 15 administratiekosten
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant