vele extra's inclusief
**** hotel
reisleiding ter plaatse
Heurigenavond inbegrepen

Magisch Advent in Wenen

De tijd voor kerst in Wenen zou iedereen eenmaal moeten beleven. Feestelijk gedecoreerde winkelstraten en de lucht van geroosterde amandelen op de talrijke kerstmarkten nodigen uit om er heerlijk rond te dwalen. Ook bekende gebouwen als de Hofburg en Schönbrunn uit de tijd van keizerin Elisabeth (Sisi, wie kent haar niet), tekenen de stad. Daarnaast heeft de nieuwbouw, o.a. het Haashaus en het park UNO-city, een plaats in Wenen ingenomen. Buiten Wenen bezoeken we het Wienerwald alsmede de Kittenberger showtuinen die zijn omgetoverd tot een magische lichtwereld. U zult het ervaren. Advent in Wenen is een bijzondere belevenis.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Nadat iedereen van de opstapplaatsen is opgehaald rijden we naar onze oosterburen. Via de snelwegen reizen we naar de omgeving van Neurenberg waar diner en overnachting zijn gereserveerd.
Dag 2: Passau – Wenen
Op korte afstand van ons hotel ligt Passau. Hier is de kerstmarkt op het plein bij de Italiaans-barokke dom St. Stephan, met het grootste kerkorgel ter wereld. We vinden er smaakvol gedecoreerde stands met hoogkwalitatieve producten en regionale specialiteiten. Dan vervolgen we onze reis naar Wenen. Bij aankomst in ons hotel worden we ontvangen door een reisleid(st)er die het tijdens ons verblijf in Wenen vergezelt. We gebruiken het diner in het hotel.
Dag 3: Wenen
Vandaag blijven we in de metropool van de wals. Tijdens een uitgebreide stadsrondrit zien we tal van bezienswaardigheden. We passeren de beroemde Ringstraße met z’n mooie gebouwen uit de keizertijd. Natuurlijk stoppen we ook bij Slot Schönbrunn waar Keizer Franz en zijn Sisi hun kerst hebben gevierd. Voor het Slot is een kerstmarkt. U heeft hier vrije tijd voor bezichtiging van de kerstmarkt of, wanneer u dit wilt, kunt u de korte rondleiding in het Slot maken (ca. € 19 p.p.). We eindigen de dag met traditioneel schnitzel eten bij de Prater van Wenen.
Dag 4: Wienerwald en ‘Adventszauber’
De schilderachtige omgeving van het Wienerwald is het decor van vandaag. Bij het mystieke Stift Heiligenkreuz nemen we een kijkje in het vreedzame leven van de monniken tussen de kloostermuren en horen we interessante verhalen. U kunt de lunch gebruiken (eigen rekening) in het ‘Gasthof’ van het klooster. Aansluitend vertrekken we naar het hoogtepunt van de reis, de Kittenberger showtuinen. In adventstijd zijn de tuinen overladen met 100.000 lichtjes die een betoverende sfeer uitademen. Met lekker eten en mooie kerstdecoraties kunnen we ook hier ideeën op doen voor de kerst. Het avondeten is vandaag niet inbegrepen. Op de kerstmarkt kunt u voor wat betreft eten en drinken te kust en te keur.
Dag 5: ‘Christkindlmärkte’
Wist u dat in Oostenrijk kerstmarkten ‘Christkindlmärkte’ heten? Deze ochtend maken we een rondwandeling door de prachtig gedecoreerde binnenstad. Onze gids laat ons kennis maken met de oude straatjes van Wenen. Ook hier zien we de mooie bezienswaardigheden als de Stephansdom en wordt u geïnformeerd over de koffiehuizen waar men overigens heerlijke Sacher torten serveert. Vervolgens kunt u uw vrije tijd in de stad besteden in een van de musea, de winkelstraatjes of genieten van de kerstmarkten. We sluiten de dag af met een bezoek aan een ‘Heurigen’. Dit wordt omschreven als een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Hier kan men Weense gerechten eten en wordt de wijn van dat jaar geserveerd. Wij genieten hier van een 3 gangen maaltijd met een ¼ liter wijn.
Dag 6: Melk
Na het ontbijt vertrekken we naar het plaatsje Melk. Vanaf Wenen passeren we het Wachau-gebied met z’n verschillende landschappen en wijnvelden. Via Dürnstein bereiken we de Benedictijnerstift van Melk. Na een bezoek aan de Stift (entree ca. € 7,75) en het plaatsje Melk vertrekken we naar het overnachtingshotel in Duitsland.
Dag 7: terugreis
We rijden langs Regensburg en Frankfurt om terug naar Nederland te keren. Hier genieten we van een afscheidsdiner waarna ieder naar de opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Het hotel ligt in een rustige buitenwijk van Wenen op 5 kilometer van het stadscentrum.

Hotel Senator

Het hotel ligt in een rustige buitenwijk van Wenen op 5 kilometer van het stadscentrum.

Faciliteiten

restaurant, ontbijtzaal, bar en lift. In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

telefoon, televisie, radio, koelkast, kluisje en koffie- en theezetfaciliteiten. De badkamer beschikt over een bad/douche, toilet en haardroger.

Verzorging

ontbijtbuffet en op dag 2 een 3-gangendiner.

Website

www.rainer-hotels.at/senator

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verblijf in ****-hotel in Wenen
kamer met bad/douche en toilet
halfpension (m.u.v. dag 4)
excursies en entreegelden:
o entree en rondleiding Stift Heiligenkreuz
o Kittenberger Adventszauber
plaatselijke reisleiding ter plaatse
stadsrondrit Wenen
stadswandeling Wenen
Heurigenavond met diner, drankje en muziek
excursie Wienerwald
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
diner dag 4
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant